Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Блокиране на сайт ?!

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Блокиране на сайт ?!

Не се получава нищо или аз не правя нещо като хората

Коментар

На това място няма смисъл да се пишв http и наклонените черти - това са понятия от по-високо ниво.

Само *.abv.bg

И не съм убеден, че ще помогне - този файл май няма никаква интелигентна обработка на данните.

Коментар

Не вината не е в теб. Току що погледнах ... в хост файла въртиш през лоопбека даден сайт ... неудобството там е, че ще ти се наложи да описваш всичко на ръка ... няма автоматизация. Защо не опиташ да направиш рестрикции в самия интернет експлорър?!!! Това става през меню Tools -> Internet Options -> Security -> Избираш от иконите Restricted Sites и избираш бутона Sites който е отдолу точно под иконката .... там вече можеш да опишеш http://*.abv.bg/* и нещата ще се получат.
        Георги Танев (0+)
        Land Rover Discovery 1 300 TDi
        Land Rover Club Bulgaria
        0887 930 238, 0878 797 768

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
          На това място няма смисъл да се пишв http и наклонените черти - това са понятия от по-високо ниво.

Само *.abv.bg

И не съм убеден, че ще помогне - този файл май няма никаква интелигентна обработка на данните.
          Ясен е абсолютно прав ... файла е тъп и се използва единственно от DNS сървиса ... винаги първо проверява там, а после пита DNS сървъри за адрес.
          Георги Танев (0+)
          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:abv.jpg
Прегледи:1
Размер:90.2 КБ
ID:5238504Така не се получава, къде греша ?
            Ясно е къде греша, аз си пиша в хостс
            Ами ще забранявам на всички браузери(4 на брой) да видим какво ще излезне

Коментар

Никъде не грешиш - Windows толкова си може, поне в тоя файл.

Коментар

Драснал съм едно убунту и литература съм си набавил, остане ли ми време почвам да разучавам

Коментар

В линуксите има същия файл, приблизително на същото място. И там е същата работа.

Коментар

А колко по лесно беше, като нямаше компютри

Коментар

А, не. Просто си се захванал с безнадеждна работа, но още не го знаеш.

Коментар

На това се казва насърчаване хахахах
                        Пожелавам ви лек ден на този етап

Коментар

Не е съвсем безнадеждна въпросът е струва ли си усилието. Разгледах firewall на Win7 ... логичното място е всички рестрикции да се правят там. В противен случай пада писане на забрани на всеки един браузър инсталиран на компютъра. Та на този firewall можеш да збраниш достъп за съжаление само по IP но не и по хостнейм, което отново не е правилното решение. Разглеждайки нещата обаче попаднах на нещо от сорта на DNS firewall май беше .... търд-парти програмка, но прави това което ти целиш. От там нататък обаче стоят много въпроси от сорта до колко е съвместима с основния firewall на Windows, колко устойчиво работи с Windows и все такива неща от сорта .. и за финал отново струва ли си за самостоятелен компютър?!
                          Ако е фирмена мрежа вече нещата са съвсем други и къде къде по-лесни .... Squid прокси сървър под Линукс и забрани на корем колкото си щеш и както си щеш ......
                          Георги Танев (0+)
                          Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Е какво да ти кажа - че ще стане ли? Ми няма да стане това, което си намислил. Да не се занимавам 10-ина години с информационна сигурност, да приказвам глупости.

Коментар

И за пореден път се убеждавам колко съм тъп!!! (Ясене това можеш да го включиш в подписите ако те заинтригува) Как не се сетих по рано?!!! Антивирусните програми като AVAST и NOD32 си го имат като функция там можеш да окажеш към кой сайт да забрани достъпа и номера с * върви с пълна сила. Току що го направих с NOD32 и си бачка чудесно. Нямам Symantec под ръка да погледна, но предполагам, че и там я има тази функционалност.
                              Последно редактирано от Жоро Танев; 29-12-10, 11:20. Причина: дописване
                              Георги Танев (0+)
                              Land Rover Club Bulgaria

Коментар

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
                                [ATTACH=CONFIG]283971[/ATTACH]Така не се получава, къде греша ?
                                Ясно е къде греша, аз си пиша в хостс
                                Ами ще забранявам на всички браузери(4 на брой) да видим какво ще излезне
                                Колега този файл се използва за настройки на ниско ниво. Това, което се опитваш се прави с т.нар IP Filtering, който можеш да достъпиш през настройките на LAN картата ти и после в настройките на TCP/IP -> Advanced... За съжаление вече съм доста уморен и подробно обяснение по въпроса мога да ти дам утре... Ако си нетърпелив пробвай с търсене в Google - напиши (с кавичките и плюса) или направо копирай:
                                "Windows 7"+"IP filtering"
                                и гледай резултатите... Има доста изписано по въпроса включително и на български в сайта на Майкрософт. Успех!

EDIT: Първият хит, който ми даде е напълно достатъчен и е на български, но поради правилата на форума НЯМА да го поствам.
                                Последно редактирано от господин никой; 29-12-10, 16:47. Причина: EDIT...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X