Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

При мен не става
    Сложих по нова версия на софтуера, пак не става.
    Даже 3-4 иконки от менюто липсват вече.Преди имаше икони за 4 hdmi изхода ,сега е само 1.
    Дали да си играя да връщам старата версия или това няма смисъл,или изходите пак си бачкат.
    Пусках субтитрите, спирах ги, правих ги на български,английски ,пробвах UTF-8,и кво ли не и не става.

Други идеи имате ли ?

цитат от друг форум на запитване към филипс за телевизори от 7 серия

Отговора на Philips:
    Уважаеми Господине,

Благодарим Ви за запитването.
    Този телевизор няма заложена функцията за четене на субтитри на кирилица от USB. От USB възпроизвежда само основна латиница, а от трите споменати TXT не е поддържан формат.

Център за обслужване на клиента
    Фирма Philips
    Така че моите надежди са до тук.
    Последно редактирано от Layer; 09-01-13, 18:09.

Коментар

Първоначално публикуван от Layer Преглед на мнение
      При мен не става
      Сложих по нова версия на софтуера, пак не става.
      Даже 3-4 иконки от менюто липсват вече.Преди имаше икони за 4 hdmi изхода ,сега е само 1.
      Дали да си играя да връщам старата версия или това няма смисъл,или изходите пак си бачкат.
      Пусках субтитрите, спирах ги, правих ги на български,английски ,пробвах UTF-8,и кво ли не и не става.

Други идеи имате ли ?

Това софтуерче дали няма да свърши работа - http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php (работи с файлове във формат AVI)
      Ние не сме неутрални!

Коментар

В по горното ми мнение съм написал,че накрая от менюто на телевизора трябва да промените езика на кирилица,а всъщност трябва да е на уникод.
        Моя грешка за която се извинявам.Дано сега помогна.Поздрави.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

Да ама моя телевизор има 20-30 езика ,но никъде не мога да избирам кирилица или уникод.

Чавдар този софтуер за вграждане на суб. във филма ли е.
          Казаха ми че отнемало 2-3 часа да се обработят файловете в едно, вярно ли е.

Коментар

Първоначално публикуван от Layer Преглед на мнение
            ... Чавдар този софтуер за вграждане на суб. във филма ли е.
            Казаха ми че отнемало 2-3 часа да се обработят файловете в едно, вярно ли е.
            Да. Не съм го използвал наскоро, но нямам спомен да съм чакал 2-3 часа.
            Ние не сме неутрални!

Коментар

При мен субтитрите телевизорът ги вижда, дори когато са в отделен файл, ама ги чета на "шльоковица". Някаква оправия? (не че ми пречи да е без субтитри въобще) Телевизорът е LG. Пускам си му редовно ъпдейт, ама...
              Със съдържащи ламелен или сферичен графит над 2,14% не разговарям.

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                Това софтуерче дали няма да свърши работа - http://www.calcitapp.com/AVIAddXSubs.php (работи с файлове във формат AVI)
                Току що го пробвах на моя Филипс. Не става - не вижда файла, тъй като е с разширение .divx. Това май се чете само от хардуерни плейъри. Е, и на комп има начин разбира се.
                Самата обработка трае минути, защото не се прави енкодинг наново на целия файл.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                  Току що го пробвах на моя Филипс. Не става - не вижда файла, тъй като е с разширение .divx. Това май се чете само от хардуерни плейъри. Е, и на комп има начин разбира се.
                  Самата обработка трае минути, защото не се прави енкодинг наново на целия файл.
                  Мисля, че май можеш да смениш разширението на avi без проблеми.
                  Ние не сме неутрални!

Коментар

Хм, преименувах го както си е на флашката, Филипса започна да го чете, но ги няма буквичките?!? Няма разлика от оригиналния файл преди обработката.

Коментар

Форумът на сетком дава много отговори.

Коментар

И аз си поиграх , суб. не се виждаТ.
                        Обработката стана за 8 мин.
                        Разлика в файла има с 20-30мб повече става филма.
                        Даже в тоя формат ,телевизора не го намира въобще.

Коментар

Първоначално публикуван от Паджеровод Преглед на мнение
                          Хм, преименувах го както си е на флашката, Филипса започна да го чете, но ги няма буквичките?!? Няма разлика от оригиналния файл преди обработката.
                          .divx не е просто разширение, а контейнер (както и .avi и т.н.). Представлява нещо като допълнение към ави контейнера и позволява да се добавят субтитри, меню, различни аудиостриймове и т.н. (подобно на ДВД). Затова при преименуване в ави може и да се чете (стриймовете са еднакви), но "екстрите" не са достъпни. Теоретично, за да поддържа .дивх контейнер, устройството трябва да има divx-ultra сертификация.
                          Ако телевизорът ви показва все пак някакви субтитри, то има надежда да излязат и на кирилица. Единият вариант е да се запише файла с различен енкодинг (става и с ноутпад, отдолу в "save as" диалога се избира UTF-8, ANSI или UNICODE). Кой точно енкодинг се поддържа от телевизора може да се установи с проби. Възможно е обаче да не се поддържа никакъв "кирилски" енкодинг и тогава няма начин. (например Филипс серия 5хх7 поддържат само Win1252). Потърсете в посочения по-горе форум повече информация как се променя езика на субтитрите за дадения телевизор (ако е възможно). При някои става през сервизното меню.
                          И още нещо - някои устройства поддържат само .sub субтитри (например моето двд самсунг), други само .srt, като това пак не са просто разширения, форматирането е различно. Има безплатни програмки за конверсия суб<=>срт, потърсете в нета. Освен това, за всеки случай не поставяйте повече от един файл със субтитри към даден филм, защото плеъра може да не "разбере" кой да пусне и да не излезе никой в крайна сметка (въпреки че се виждат в менюто с файловете).

Коментар

За контейнер ползвайте mkv формата. В последните модели телевизори гледам че вече го поддържат него все по масово и масово но дали могат да четат от него субтитрите е друг въпрос. Освен това ако се мъчите да конвертирате субтитри меджу различните видове формати ползвайте прогрмката Subrip. Другия 100% сигурен начине е интегрирането на субтитрите във видеофайла с последващото му прекодиране.

Коментар

Re: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Другия 100% сигурен начине е интегрирането на субтитрите във видеофайла с последващото му прекодиране.
                              Когато си купих ДВД плеър с подръжка на divx със субтитри (и с телевизорите е така има си вграден плеър за тези неща), много врме си играх да ги подкарам, то не беше конвертиране на субтитри, то не беше прекодиране, то не беше вграждане, то не беше ъпдейт на фърмуери - и от цялата работа установих, че след като съм направил филма и съм се борил с него сумати време вече не ми се гледа

Положението в момента е същото, грозни шрифтове, малки букви и т.н. - може би при най-новите модели тези неща са оправени, но проблема е най-лесно решим като си вържеш компютъра към телевизора и си гледаш каквото ти е кеф.

Коментар

От: Re: Възпроизвеждане на филми със субтитри на LCD телевизор от USB стик.

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
                                ... проблема е най-лесно решим като си вържеш компютъра към телевизора и си гледаш каквото ти е кеф.
                                В крайна сметка и аз това направих, тъй като опциите за използване на USB памет или SD карта налагат някои ограничения (примерно в размера на видеофайла).
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X