Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Защитени EXCEL файлове

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Защитени EXCEL файлове

Колеги ето какъв проблем ми кацна на главата. Изпратиха на жена ми едни текстове в EXCEL файлове за превод и се оказа, че шийтовете са защитени с парола и не може да се редактират, а само да се четат. След двучасово ровене в нета и инсталирането на какъв ли не софтуер съвсем блокирах (за щастие компа не блокира) и не знам накъде да тръгна. Ако някой е имал подобен казус нека сподели малко опит. Благодаря.
    Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...

От: Защитени EXCEL файлове

сложи си опън офис
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Да, интересно е да пробваш отварянето на .xls, като след това имаш опция да го запишеш както като excell, така и OOffice.
      Моля кажи какво е станало със заключените папки под OO.
      LZ1AIV

Коментар

Би трябвало да може да ги отвори в ОО, да ги запише в оо формат, да си свърши работата ползвайки ОО и после да ги запише обратно като xls файлове.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Идеята с ОО беше чудесна, но не стана. Не могат да се редактират и под средата на този иначе хубав пакет.

Коментар

Ха. Странно. До сега винаги е ставало. Ако не са тайни файловете, може ли да ги пратиш да погледна?
            И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

Е това е единственото, което не мога да направя, за съжаление. Мога да ги взема с мене и да се опитаме заедно, дето се вика...

Сега ще пробвам и с Ashampoo Office

Коментар

Има достатъчно програми за възстановяване на пароли на офис файлове, но поради алгоритъма на работа (brute force) в зависимост от сложността на паролата отнемат време. Най-добре да се свържете с тези, които са ви пратили файловете и им им поискайте паролата.
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  ... Най-добре да се свържете с тези, които са ви пратили файловете и им им поискайте паролата.
                  Това беше първата ми реакция. И първата липса на резултат...

Коментар

Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнение
                    Това беше първата ми реакция. И първата липса на резултат...
                    привет,
                    опитай нещо много просто - копирай съдържанието (текста) на опигиналния файл и след това го сложи (пейст) в нов чист файл. Аз имах подобен случай и това реши проблема, дано и при теб сработи.

Коментар

Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнение
                      привет,
                      опитай нещо много просто - копирай съдържанието (текста) на опигиналния файл и след това го сложи (пейст) в нов чист файл. Аз имах подобен случай и това реши проблема, дано и при теб сработи.
                      Не ме допуска до подобна манипулация.

Коментар

Колега, пробвай с "password.xla", макросите трябва да са разрешени. Премахва бързичко пароли и на листа и на книгата, безплатно. Гарантирано работи с по-стари версии, за 2010 - не съм пробвал.

Коментар

Остава да се препишат табличките на ново или http://bulgarianit.com/index.php?opt...d=434&Itemid=2 това, но не съм го пробвал, просто попаднах в нета на него... Не видях да си писал за кой офис пакет става въпрос и дали въобще може да се оперира по някакъв начин с тези таблици... Пробва ли да го експортнеш в pdf или друго(макар,че там малко сложно си комуникират офиса и акробат ридъра) ?!
                          Успех !
                          Последно редактирано от caterpilar; 17-11-10, 21:46.

Коментар

Първоначално публикуван от m_roussev Преглед на мнение
                            Колега, пробвай с "password.xla", макросите трябва да са разрешени. Премахва бързичко пароли и на листа и на книгата, безплатно. Гарантирано работи с по-стари версии, за 2010 - не съм пробвал.
                            Пробвах го - не става.

Коментар

Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнение
                              Остава да се препишат табличките на ново или http://bulgarianit.com/index.php?opt...d=434&Itemid=2 това, но не съм го пробвал, просто попаднах в нета на него... Не видях да си писал за кой офис пакет става въпрос и дали въобще може да се оперира по някакъв начин с тези таблици... Пробва ли да го експортнеш в pdf или друго(макар,че там малко сложно си комуникират офиса и акробат ридъра) ?!
                              Успех !
                              Файловете са много обемни. Баш идеята е да не се преписват, че ще е огромна хамалогия. Аз съм с Офис 2010, но файловете са на 2003. Шийтовете представляват един вид анкети и може да се клика само на определени места в дроп-боксове и да се отговаря - да-не.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X