Колеги ето какъв проблем ми кацна на главата. Изпратиха на жена ми едни текстове в EXCEL файлове за превод и се оказа, че шийтовете са защитени с парола и не може да се редактират, а само да се четат. След двучасово ровене в нета и инсталирането на какъв ли не софтуер съвсем блокирах (за щастие компа не блокира) и не знам накъде да тръгна. Ако някой е имал подобен казус нека сподели малко опит. Благодаря.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Защитени EXCEL файлове
Свий
X
-
От: Защитени EXCEL файлове
Ха. Странно. До сега винаги е ставало. Ако не са тайни файловете, може ли да ги пратиш да погледна?И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ
Коментар
-
Е това е единственото, което не мога да направя, за съжаление. Мога да ги взема с мене и да се опитаме заедно, дето се вика...
Сега ще пробвам и с Ashampoo OfficeКогато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Има достатъчно програми за възстановяване на пароли на офис файлове, но поради алгоритъма на работа (brute force) в зависимост от сложността на паролата отнемат време. Най-добре да се свържете с тези, които са ви пратили файловете и им им поискайте паролата.Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...
Коментар
-
Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение... Най-добре да се свържете с тези, които са ви пратили файловете и им им поискайте паролата.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Първоначално публикуван от CAESAR Преглед на мнениеТова беше първата ми реакция. И първата липса на резултат...
опитай нещо много просто - копирай съдържанието (текста) на опигиналния файл и след това го сложи (пейст) в нов чист файл. Аз имах подобен случай и това реши проблема, дано и при теб сработи.
Коментар
-
Първоначално публикуван от Slick Преглед на мнениепривет,
опитай нещо много просто - копирай съдържанието (текста) на опигиналния файл и след това го сложи (пейст) в нов чист файл. Аз имах подобен случай и това реши проблема, дано и при теб сработи.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Остава да се препишат табличките на ново или http://bulgarianit.com/index.php?opt...d=434&Itemid=2 това, но не съм го пробвал, просто попаднах в нета на него... Не видях да си писал за кой офис пакет става въпрос и дали въобще може да се оперира по някакъв начин с тези таблици... Пробва ли да го експортнеш в pdf или друго(макар,че там малко сложно си комуникират офиса и акробат ридъра) ?!
Успех !Последно редактирано от caterpilar; 17-11-10, 21:46.
Коментар
-
Първоначално публикуван от m_roussev Преглед на мнениеКолега, пробвай с "password.xla", макросите трябва да са разрешени. Премахва бързичко пароли и на листа и на книгата, безплатно. Гарантирано работи с по-стари версии, за 2010 - не съм пробвал.Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
-
Първоначално публикуван от caterpilar Преглед на мнениеОстава да се препишат табличките на ново или http://bulgarianit.com/index.php?opt...d=434&Itemid=2 това, но не съм го пробвал, просто попаднах в нета на него... Не видях да си писал за кой офис пакет става въпрос и дали въобще може да се оперира по някакъв начин с тези таблици... Пробва ли да го експортнеш в pdf или друго(макар,че там малко сложно си комуникират офиса и акробат ридъра) ?!
Успех !Когато опознаеш живота - няма закъде да бързаш...
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар