Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем със linksys WRT54G

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Странен проблем със linksys WRT54G

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
    Мисля, че не се изясних... сложи този MAC с който си работи връзката. Ще изглежда сякаш, че си пуснал само един компютър.
    Няма логика да му ограничат нета по MAC адрес на някой от компютрите в мрежата, при положение, че до последно е работил с рутера. Единствено може в някакъв по-ранен етап да е имало ограничение по MAC адрес и доставчика само да го е активирал наново. Но в този случай ще е много глупаво да го направи със старата си база данни, при този темп на смяна на PC-та и нови потребители. Просто ще получи по един куп обаждания на ден. Освен това доставчика му е казал, че нищо не е променял.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      доставчика му е казал, че нищо не е променял.
      Тая песен сме я слушали, слушали, ...

Коментар

В скромният си опит не съм срещал WRT54 (не им помня буквите) който да изкара повече от две години. Остаряват като цървули, и започват да дават непонятни, трудно възпроизводими грешки в безкраен брой вариации. Единствената променлива е времето което отнемат докато те узрееш за логичния завършек, който е препрограмиране с чук. Ако не ме лъже паметта до тук съм препрограмирал четири.
        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
          В скромният си опит не съм срещал WRT54 (не им помня буквите) който да изкара повече от две години. Остаряват като цървули, и започват да дават непонятни, трудно възпроизводими грешки в безкраен брой вариации. Единствената променлива е времето което отнемат докато те узрееш за логичния завършек, който е препрограмиране с чук. Ако не ме лъже паметта до тук съм препрограмирал четири.
          Странно. Тук успях да ги накарам да работят в няколко десетки офиси и не са ги пипали повече от 4 години. Не с техния си софтуер, разбира се, но това, което разказваш, звучи като деградиране на хардуера.

Коментар

Прибирам се въоръжен със втори рутер само ,че GL , пускам си компа и.....все едно снощи не е било.От снощи нищо не съм правил по него.Ама пък днес си поговорихме качествено с доставчика.Ще му следя "характера" на рутера ми няколко дена.
            При това положение съветвате ли ме въпреки ,че работи сега да му сменям фирмуера с друг ?
            "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
            "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
              При това положение съветвате ли ме въпреки ,че работи сега да му сменям фирмуера с друг ?
              Ако не очакваш да ползваш допълнителните функции - по-скоро не сменяй. Нали работи.

Коментар

А какво стана с първия рутер? То ако на всеки такъв случай се сменят рутерите ...
                А WRT54x серията на Linksys са едни от най-качествените домашни рутери на пазара.

Коментар

А какво стана с първия рутер? То ако на всеки такъв случай се сменят рутерите ...
                  А WRT54x серията на Linksys са едни от най-качествените домашни рутери на пазара.
                  Не съм сменял рутерите , там е мистиката , пускам си компа и съм си закачен както обикновено.

Не не ми трябват кой знае какви функции...или пък да не знам ,че мога да ги ползвам.Дайте някой жокер ако мислите ,че по принцип е полезно да се ползва като опция.
                  "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
                  "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Щом задаваш такива въпроси, значи нямаш нужда. Иначе, могат да се пускат на самия рутер какви ли не програми - само от Линукс да си имаш понятие. Оригиналният софтуер също е Линукс, но няма никакви възможности за разширение.

Коментар

Не съм сменял рутерите , там е мистиката , пускам си компа и съм си закачен както обикновено.
                      В такъв случай Ясен е много прав:

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                      доставчика му е казал, че нищо не е променял.
                      Тая песен сме я слушали, слушали, ...
                      WRT54GL е с Linux, WRT54G е с VxWorks (май имаше някаква ревизия с Linux, но не съм съвсем сигурен). Но това няма значение - трябва да е сигурен, да работи без проблеми и да ти върши работа. Оригиналния firmware на Linksys е чудесен в това отношение.

Не не ми трябват кой знае какви функции...или пък да не знам ,че мога да ги ползвам.Дайте някой жокер ако мислите ,че по принцип е полезно да се ползва като опция.
                      Мен например при Tomato и DD-WRT най-много ме кефи, че мога да задам в кои часови интервали да работи wireless-a и в кои не. Освен това мога да го изключа и включа само с бутона на рутера. Също така ми е добре от време на време да поглеждам трафика който се генерира (при DD-WRT). Мога и да ограничавам достъпа и по MAC адрес.

Коментар

Прави сте колеги , за момента не ми трябва нищо повече...аз така или иначе само няколко часа го ползвам и то вечер.Изброените опции наистина са интересни , но пък ако нещо ми затрябва ще питам пак.

Благодаря за отговорите.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Странно. Тук успях да ги накарам да работят в няколко десетки офиси и не са ги пипали повече от 4 години. Не с техния си софтуер, разбира се, но това, което разказваш, звучи като деградиране на хардуера.
                          Помня че бяха с някакъв евтин чип, единствените или сред малкото в каталога на Linksys които не позволяват смяна на софта с тия свободните. И проблемът си беше абсолютно хардуерен. Веселото беше че накрая - за колкото време го изключиш, за толкова време след това работеше.
                          Издъних се на Тюринг теста

Коментар

WRT54G, WRT54G2, WRT54GS, WRT54GX и WRT54GL позволяват да се смени софта. При WRT54G вярно имаше орязване на RAM-a и flash-a в по-късните ревизии, но за сметка на това са с по-добри чипове. Ако може да се сетиш точно с кой модел си се сблъсквал, че ми стана интересно.

/edit
                            Сигурно ще е някоя ревизия на WRT54G, че те много ги променяха. Както писах по-напред rev 7.0 не се поддържа от DD-WRT, но Tomato мисля може да се сложи.
                            Последно редактирано от silverfox; 12-11-10, 22:19.

Коментар

И аз съм на мнение,че хардуера му е заминал.... "Изпичат" се доста качествено отвътре с времето. И наистина това е което става тогава - ту работят ту не..... Има случай да тръгнат и за няколко месеца преди да не може да се влезе дори за настройка в тях... После пак и пак.... до удара в стената....
                              висете отпуснато

Коментар

Ако е опекло WRT-то и стои дилемата: закупуване на нов рутер.. може да скокнеш на едно Buffalo...
                                А ако не ти се дават пари - скокни надолу с някакво измислено рутерче и пробивай ВПН от машината след него...
                                Публикувайте отговор

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 18,038 в 21:09 на 10-02-26.

Зареждам...
                                X