Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Странен проблем със linksys WRT54G

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Странен проблем със linksys WRT54G

От години ползвам един и същ рутер WRT54G , както и ISP по PPPoE.Доставчика не е важен.
    Допреди няколко месеца с този доставчик рутерите можеха да се ползват само като аксес пойнт през PPPoE.Един ден го "разрешиха".До това време си набирах със направена ПППоЕ конекция дали ръчно или автоматично няма значение..работил съм с двете.
    Тъй като WRT54G позволява да се набира през ПППоЕ в ауто режим, настроих си машинката и ми работи вярно много време.
    Тази вечер ми се случва нещо много странно...отказва да се свържи с грешка can't get an IP address from PPPoE server.
    Ресетвах , настройвах наново , сменях паролата си с доставчика неколкократно , ъпдейтнах си фирмуера...Ц...

Набера ли ръчно през старата ми ПППоЕ конекция - без проблем.

Четох из нета , нищо различно от това което пробвах не пишеше.

Някакви идеи ?
    "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
    "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

От: Странен проблем със linksys WRT54G

Здравей,

пробва ли да промениш големината на MTU пакетите. В win по подразбиране е 1500, ама работи според доставчика. В рутерите обикновенно е 1482. Питай чичко гугле за повече инфо за MTU.
    LZ1VWW

Коментар

Пробвай като последна спасителна сламка един път да го върнеш на фабрични настройки и оттам наново... Мен скоро един рутер ми скъса нервите и накрая реших проблема кардинално - нов и нема проблеми. Ама малко ме съмнява и И доставчика ти тука. Да не си го сбъгал с някоя седмица, боклука има способността да "изпича" рутерите за година и после почват всякакви проблеми и борби със неприятен финансов край....
      висете отпуснато

Коментар

Не , не съм го сменял , но и не виждам връзка към самото раздаване на IP.MTU определя по скоро качеството на връзката.Преди малко пробвах със 1400...Не.
        "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
        "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
          Пробвай като последна спасителна сламка един път да го върнеш на фабрични настройки и оттам наново... Мен скоро един рутер ми скъса нервите и накрая реших проблема кардинално - нов и нема проблеми. Ама малко ме съмнява и И доставчика ти тука. Да не си го сбъгал с някоя седмица, боклука има способността да "изпича" рутерите за година и после почват всякакви проблеми и борби със неприятен финансов край....
          Пробвах със фабричните настройки и наново..и пак не.
          Не , не съм сменял нищо, с ХП съм си години наред.Снощи си работих , нямаше проблеми , нищо не е ставало.Прибирам се днес , пускам го и...
          Питах доставчика дали са правили нещо...отрекоха...абе доволен съм по принцип от тях.

Коментар

Виж това може да ти е от полза: http://homecommunity.cisco.com/t5/Wi...ver/m-p/142304

Коментар

Да прочетох доста за тази грешка и всичко от написаното го пробвах.Няма логика...или модема е прецакан или доставчика нещо ме баламосва.

Коментар

Е то доставчика би бил виновен ако не те логва правилно, ама сте го разнищвали това... Мирише на неприятно прецакан рутер. Случва се с годините.... Ами старата класика остава - зимаш друг рутер от някой - проба, също проба на твоя на друга връзка.... и изключване на вероятностите..... Успех. Аз отдавна се отказах да се боря със съмнителни проблеми, качеството на модемите вече е толкова ниско, че за мен е нормално да работят по една година. Затова нещо до 50 кинта ново и като почне да се бъга следващият....Не си струват нервите...
                висете отпуснато

Коментар

Предполагам си с оригиналния фирмуер ?
                  http://www.polarcloud.com/tomatofaq#..._linksys_wrt54

ако версията го подържа бих сложил едно томато или томато/виктек и бих пробвал така.
                  When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Често доставчиците комбинират PPoE със разрешение да се ползва съответната конекция само от един MAC адрес. Накарай рутера да clone-ира твоят MAC адрес от машината с която се връзваш или просто го въведи ръчно. MAC адреса може да видиш лесно в полето "Physical address" в аплета.

Между другото... когато съобщаваш модела НЕ изпускай последната буква, защото е важна. Та не разбрах - твоят рутер е WRT54GL или?
                    Последно редактирано от господин никой; 12-11-10, 13:15. Причина: Изпуснати "RT" от "WRT"...

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      Предполагам си с оригиналния фирмуер ?
                      http://www.polarcloud.com/tomatofaq#..._linksys_wrt54

ако версията го подържа бих сложил едно томато или томато/виктек и бих пробвал така.
                      Да с оригиналния от сайт по модела и хардуера в 2.2 го изтеглих.
                      Довечера може да пробвам с това Томато/Виктек макар че не знам какво е и трябва малко да почета

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                        ..Накарай рутера да clone-ира твоят MAC адрес от машината с която се връзваш или просто го въведи ръчно..
                        Между другото... когато съобщаваш модела НЕ изпускай последната буква, защото е важна. Та не разбрах - твоят рутер е WRT54GL или?
                        Ползвам повече от един комп на мрежата на рутера.Ако клонирам единия МАК няма ли да ми увиснат другите ПЦ-а
                        Модела е WRT54G , такъв спомен имам , мисля ,че няма L.

Коментар

Аз също подкрепям идеята да се пробва с друг firmware, което освен, че е много вероятно да реши проблема, но и добавя много нови възможности на рутерчето и е доста по-стабилен от оригиналния.
                          Двата най-лесни и разпространени са Tomato и DD-WRT. Tomato е по-лек и по-стабилен, а DD-WRT е по-шарен и с повече функции.
                          Преди да флашваш погледни етикета под рутера и виж модела и ревизията. За DD-WRT се поддържат всички ревизии на WRT54G от 1.0 до 8.2 без 7.0. Забележи, че първо се флашва с mini и после със standart. След като един път си с DD-WRT можеш да флашваш с която си искаш версия без big. Също така може да минаваш от DD-WRT на Tomato и обратно без проблем. Направо флашваш.

Инсталиране на DD-WRT - избираш си модела и четеш
                          Tomato

А да - и нещо много важно - като флашваш винаги го прави по кабел. Никога не използвай wireless връзка за това.
                          Последно редактирано от silverfox; 12-11-10, 14:48.
                          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Запасил съм се с още един линксис само ,че GL и ги мятам

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
                              Ползвам повече от един комп на мрежата на рутера.Ако клонирам единия МАК няма ли да ми увиснат другите ПЦ-а
                              Модела е WRT54G , такъв спомен имам , мисля ,че няма L.
                              Мисля, че не се изясних... сложи този MAC с който си работи връзката. Ще изглежда сякаш, че си пуснал само един компютър.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X