Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Твърди дискове, изтриване, форматиране и архивиране - дискусия

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Твърди дискове, изтриване, форматиране и архивиране - дискусия

6 гигабита/с, а не гигабайта ~ 750 мегабайта/с. Скоростта на твъдия диск е най-слабото звено в една компютърна конфигурация. За твоите нужди бързия хард диск ще подобри значително бързодействието при зареждането на игрите и възпроизвеждането на HD филми. За музика - нула разлика, освен ако няма да я редактираш. Естествено, ако останалите компоненти издишат, все тая
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
      През SATA2 май няма как да прекараш 6 гигабайта в секунда.
      Да, знам, че максимума на SATA2 е три гигабайта в секунда, но все пак е доста добре.
      Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
      6 гигабита/с, а не гигабайта ~ 750 мегабайта/с. Скоростта на твъдия диск е най-слабото звено в една компютърна конфигурация. За твоите нужди бързия хард диск ще подобри значително бързодействието при зареждането на игрите и възпроизвеждането на HD филми. За музика - нула разлика, освен ако няма да я редактираш. Естествено, ако останалите компоненти издишат, все тая
      Първоначално и аз мислех, че става дума за гигабити, но в последствие след кратка консултация със сайта на WD установих, че са точно гигабайти!
      Иначе, че ще паднат loading времената ясно... въпроса е до колко има смисъл да дам 500 лева за да чакам по-малко... Освен по-високата скорост диска привлича и с ограничената 60 месечна гаранция. Екстра си е! Все пак за тия пари мога да си сглобя два RAID масива по 2 терабайта... или да си накупя нови степенки за мотора и повдигачи за кормилото, че ми идва леко ниско... май накрая така ще направя...

Коментар

Тоя модел е SATA 3, който стандарт позволява теоретично до 6 гигабита/с. Толкова са писали и WD - 6 Gb/s, което е гигабит, но написано малко подвеждащо. За домашна употреба наистина е необосновано да се дават 500лв за по-бърз диск.

Коментар

Тоя модел е SATA 3, който стандарт позволява теоретично до 6 гигабита/с. Толкова са писали и WD - 6 Gb/s, което е гигабит, но написано малко подвеждащо. За домашна употреба наистина е необосновано да се дават 500лв за по-бърз диск.
          Винаги може и аз нещо да не съм разбрал - нейсе - дори и при 6 Gb/s пак е повече от това, което мога да докарам. Стойностите не са много теоретични, защото при реално замерване вътрешната част на шпинделите докарват и по-високи. Крастата за по-добър перформънс е голяма, но... явно първо ще трябва да се посмени ядрото на компютъра... Време е да мина на i5 и DDR3...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
            Понеже нямам желание да пускам нова тема... Някой да е тествал новият Western Digital VelociRaptor 600 Ggb? Теоретично времето за достъп е под две милисекунди, а скоростта на трансфер е 6 гигабайта в секунда! Понеже у дома не пускам сървъри, а обикновено използвам компютъра, като entertainment станция - игри, музика и филми - интересно ми е колко подобен диск би могъл реално да подобри производителността. Не ми се купува SSD, защото моето дъно е със SATA2 контролер и подобна инвестиция е ниско ефективна.
            Скоростта която си цитирал е скорост на интерфейса и няма пряка връзка със скоростта на трансфер от харда. Нещо като да имаш интернет по 100 мегабитова мрежа, но доставчикът ти да пуска само 20. Потърси по-подробна документация на диска, там са описани очакваните скорости.

Чисто практически. Преди няколко месеца смених на няколко писита системните хардове. От стандартни SATA на 7200, със SAS работещи на 15 000 оборота в райд 1. Подобрение има, особено при четене на много и малки файлове, но като цяло разликата не е в пъти. За сметка на което, новите дискове доста греят и не са от най тихите.

...За твоите нужди бързия хард диск ще подобри значително бързодействието при зареждането на игрите и възпроизвеждането на HD филми...
            За зареждане на игрите може и да се усети разлика. За филмите - едва ли. Повечето HDTV филми се "вместват" в трансфер под 10 мегабайта за секунда - нещо с което всеки съвременен диск би се справил с лекота.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Да, знам, че съответната скорост няма отношение към скоростта вътре в диска, но както по-горе написах едва ли ще имам много чисто "вътрешни" транзакции - няма да пускам сървърни апликации и според мен реално единственото, което ще стане е падането на loading времената за Windows и игрите... Може би леко ще се повиши и перформънса при capture на видео със софтуерни инструменти (чат-пат правя някое показно за приятели), заради "олекването" на натоварването на диска... не знам - може и да не е това тънкото място в моята система. Процесора вече минава към по-старите - Athlon x64 на 4.8 Gghz - RAM-а е DDR2 и също минава вече към елемент от по-старите машини...

Коментар

А каква е дефиницията на "бърз диск". Определено разликата в скоростите в реално време от един потребител със стандартни приложения не би трябвало да се "усети". Става дума за 2 нови диска с различни скорости примерно. Не сравняваме разлики в поколения/интерфейси... "Усещането за скорост" по -скоро е комплексна величина и верно, има начини да се подобри при ползване на различни схеми на свързване на ХДД-та...
                Публикувайте отговор

Коментар

От: Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Колега кои са тези програмчета с които мога да въстановя изтрита информация на компа , не е форматиран .Пробвах какви ли не програми за въстановяване без успех.
                  Последно редактирано от Димитър Радев; 11-11-10, 19:17.
                  AUDI A6 2.8 V6 Quattro

Коментар

Прилични резултати съм получавал с Restorer 2000, Restorer Profesional, UFS Explorer. Зависи каква е файловата система и дали е писано по диска след изтриване на файловете.

Не знам какъв опит имаш, но да си кажа. Възстановената информация се записва на друг диск. Може да се копира обратно на оригиналния след изчерпване на всички варианти. Всеки запис по диска преди приключване на процеса, намалява шансовете да си видиш информацията.

И коментаторите...

Коментар

Добра безплатна програма е Recuva.

За мен най-добрата е Ontrack EasyRecovery.

Коментар

Лично аз ползвам с успех "Get data back fat32/ntf" (според това дали е ntfs или fat устройството, което възстановявам...)

NTFS / FAT - файловете НЕ се хоства на нашият FTP сървър!

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                          Лично аз ползвам с успех "Get data back fat32/ntf"
                          Още един глас за.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Get Data Back
                            Има я з Замундата и всеки друг торент... Мисля е коментирана доста и тук...

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                            Още един глас за.
                            Много е приятно, когато разбереш, че има хора, които знаят за какво иде реч...
                            Публикувайте отговор

Коментар

Файловите системи не се изчерпват с FAT и NTFS...

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Файловите системи не се изчерпват с FAT и NTFS...
                                ... и изобщо възстановяването на данни в някои случаи не е свързано с файловата система.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X