Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
    Дефрагментирай диска и после го мисли форматирането.
    Не отклонявай прогледналите от Пътя!

Коментар

Бе, нека си поиграе. Опит така се трупа. Може и да прихване, как летят ракетите.

Коментар

Първоначално публикуван от Пенчо Преглед на мнение
        Може и да прихване, как летят ракетите.
        Най-много лаптопът да прихване от тая наука.

Коментар

Здравей колега "sir Borko" , едно повишаване на вниманието и от мен...понеже за една седмица вече втори лап на който подкарвам вин хп ( .. не уточняваш какъв е вин-а ) не ми вижда твърдия диск в началото на инсталацията...та добре е да се запасиш със САТА драйверите за дъното и за хард-а , както и с външно флопи ако няма лап-а ти , което ме съмнява.
          Дано да не ти се наложи , но ако се наложи свиркай ще помагаме.

П.С. При виста и вин 7 , няма този малък проблем.
          "Many men go fishing all of their lives without knowing that it is not the fish they are after."
          "Много мъже риболовят цял живот , без да осъзнават , че не рибата е това което преследват."

Коментар

Една преинсталация на Windows е в пъти по бързо от колкото да си загубиш времето с борба с омазаната операционна система.

Коментар

Първоначално публикуван от Jamo Преглед на мнение
              Здравей колега "sir Borko" , едно повишаване на вниманието и от мен...понеже за една седмица вече втори лап на който подкарвам вин хп ( .. не уточняваш какъв е вин-а ) не ми вижда твърдия диск в началото на инсталацията...та добре е да се запасиш със САТА драйверите за дъното и за хард-а , както и с външно флопи ако няма лап-а ти , което ме съмнява.
              Дано да не ти се наложи , но ако се наложи свиркай ще помагаме.

П.С. При виста и вин 7 , няма този малък проблем.
              Мерси колега.
              Нещо подобно имах впредвид, като пусках темата. Затова и не съм почнал още. XP Profesional е уиндоуса от май 2006. Объркал съм по горе с 2002.
              Интересува ме NTFS на Лап , като NTFS на настолен ли е?
              В DELL папка си ги имаше всички драйвери. Но ако се спъне нещо, ще питам тук. Флопи , имаш впредвид дисково у-во? Има си на Лапа.

Коментар

NTFS си е NTFS (New Technology File System) - файловата операционна система на Microsoft по-модерна и надделяла над FAT (File Allocation Table). Дали е на лаптоп или на PC няма значение. Под флопи има предвид USB Floppy Disk Drive - ей таквози

Пробвай пъво да пуснеш инсталацията на Windows и ако ти трябват SATA драйвери ще разбреш много бързо - ще ти каже, че няма хард диск. Ако стане така има 2 варианта
                1. В зависимост от чипсета в BIOS, може да има опция за Compatible mode
                ако е така всичко е наред - задаваш го и си инсталираш нормално.
                Ако не
                2. Интегриране на SATA драйвери
                2.1 С натискане на F6 в началото на инсталацията когато пита и външно флопи
                2.2. С вграждане в инсталацията на Windows
                Като начало пробвай да видиш дали ще ти намери хард. Ако стигнеш до избор на дял за инсталация, значи всичко е наред и няма нужда от точки 1 и 2. Ако не -пиши пак за по-дълги обяснения.

А да - и напиши точния модел на лаптопа - ще спестим много писане
                Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                  NTFS си е NTFS (New Technology File System) - файловата операционна система на Microsoft по-модерна и надделяла над FAT (File Allocation Table). Дали е на лаптоп или на PC няма значение. Под флопи има предвид USB Floppy Disk Drive - ей таквози

Пробвай пъво да пуснеш инсталацията на Windows и ако ти трябват SATA драйвери ще разбреш много бързо - ще ти каже, че няма хард диск. Ако стане така има 2 варианта
                  1. В зависимост от чипсета в BIOS, може да има опция за Compatible mode
                  ако е така всичко е наред - задаваш го и си инсталираш нормално.
                  Ако не
                  2. Интегриране на SATA драйвери
                  2.1 С натискане на F6 в началото на инсталацията когато пита и външно флопи
                  2.2. С вграждане в инсталацията на Windows
                  Като начало пробвай да видиш дали ще ти намери хард. Ако стигнеш до избор на дял за инсталация, значи всичко е наред и няма нужда от точки 1 и 2. Ако не -пиши пак за по-дълги обяснения.

А да - и напиши точния модел на лаптопа - ще спестим много писане
                  Имам и такова устройство , имам и флопи на Лапа
                  Мерси за инфото.
                  Dell Inspiron 1300

Коментар

От скоро търкалям един лаптоп Тошиба, който ме изкефи със HDD Recovery System. Нещо като това, за което Чавдар говори. "Преинсталацията" става за около 40 минути, като ти нищо не правиш. Накрая си имаш всичко, барабар със Скайп, Джава, Флаш плейъри.... абе сичко. Най- големи проблеми съм имал с един комп, който след преинсталацията не искаше да си познае нито мрежовата карта, нито видеокартата. Профански съвет: копирай си на флашка или СД целите папки Program files и Drivers, и евентуално install. Може да ти спести доста дертове.
                    Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от Тропчо Преглед на мнение
                      От скоро търкалям един лаптоп Тошиба, който ме изкефи със HDD Recovery System. Нещо като това, за което Чавдар говори. "Преинсталацията" става за около 40 минути, като ти нищо не правиш. Накрая си имаш всичко, барабар със Скайп, Джава, Флаш плейъри.... абе сичко. Най- големи проблеми съм имал с един комп, който след преинсталацията не искаше да си познае нито мрежовата карта, нито видеокартата. Профански съвет: копирай си на флашка или СД целите папки Program files и Drivers, и евентуално install. Може да ти спести доста дертове.
                      Ми принципно нямам проблем с преинсталацията. Но просто от стария комп. съм свикнал малко нещо като не ми харесва и прас, форматирам , преинсталирам и всичко наново. Пък това малкото още го опознавам и го мисля , виж по-горе има противоположни мнения.
                      Като съвестен профан съм копирал всичко вече
                      Още събирам мнения и съвети .. и така

Коментар

Ами, тогава остава да подходиш към операцията като към нещо лесно и рутинно. Тогава и ще протече като такава. Ако почнеш да си задаваш несъществуващи въпроси, те неминуемо ще се появят.
                        Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                          Имам и такова устройство , имам и флопи на Лапа
                          Мерси за инфото.
                          Dell Inspiron 1300
                          Щом е с вградено флопи възрастта му предполага, че е малко вероятно да иска драйвери за SATA.
                          Специално Dell Inspiron 1300 е с ATA хард диск, което означава напълно нормална инсталация.

Също така по това време не са заделяли дял от харда за Recovery System, а са карали по добрата система на чиста преинсталация.

ПС - Ето ти последните официални драйвери за този лаптоп
                          http://support.dell.com/support/down...PIRON1300/B130
                          Последно редактирано от silverfox; 12-10-10, 21:52.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                            Щом е с вградено флопи възрастта му предполага, че е малко вероятно да иска драйвери за SATA.
                            Специално Dell Inspiron 1300 е с ATA хард диск, което означава напълно нормална инсталация.

Също така по това време не са заделяли дял от харда за Recovery System, а са карали по добрата система на чиста преинсталация.
                            А, това ми трябваше !
                            Мерси
                            п.п. за тоз подпис, ще ти завиди благородно всеки дзен будист ! те се мъчат това да го направят по половин век и не успяват

Коментар

п.п. за тоз подпис, ще ти завиди благородно всеки дзен будист ! те се мъчат това да го направят по половин век и не успяват
                              Веднага мога да покажа на всеки заинтересован нагледно как става

Коментар

Ми принципно нямам проблем с преинсталацията. Но просто от стария комп. съм свикнал малко нещо като не ми харесва и прас, форматирам , преинсталирам и всичко наново. ...
                                По-добър вариант е след като един път напправиш чиста инсталация и сложиш всичкия софт, който използваш, да си направиш един image на C: и след това, когато ти се наложи, си възстановяваш от него и в рамките на половин час можеш да имаш чисто нова инсталация, без да губиш много време.
                                Ние не сме неутрални!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X