Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Един лаптоп, ще му трия диска и ще инсталирам отново win и искам да питам:
    1. Същото ли е като на настолен компютър? в смисъл да очаквам ли някакви изненади?
    2. На настолния след качване на wina върви бавно, докато не му набия и едни драйвери от един диск -мадърборд. Даден ми е при покупката навремето.
    Лаптопите дали искат някакви драйвери за процесор, за вграден модем и т.н. или си намират необходимото в wina? Същият диск става ли и за лаптопа примерно?
    лаптопчето е DELL intell celeron 1.5 ghz.
    Предварително мерси на добрия дух, който упъти грешника.

От: Форматиране и преинсталация на ЛапТоп

Най-общо, драйверите се събират от сайта на производителя, за предпочитане - преди да почнеш с преинсталацията. Иначе е същото като на настолния компютър.

Дали нещо ще тръгне с вградените драйвери във Windows или ще иска нови, зависи силно от нещото и от версията на Windows - колкото по-нов Windows, толкова повече вградени драйвери за неща, произведени преди него.

Коментар

Мерси, Ясен. Така или иначе, трябва да го трия и правя наново, поне да знам, че няма някакви специални изненади, само щото е лаптоп. Ако изклъчне нещо, пак ще изникна с въпроси tanks

Коментар

На някои лаптопи операционната система и всички необходими драйвери са качени от производителя на специален раздел от диска и нямаш отделно CD-та. В такива случаи си имат предвидена и процедура за привеждане на системата в изходно положение (фабрични настройки). Ако вземеш, та затриеш предварително качената информация, после можеш да береш ядове доде събереш всички драйвери.
        Ние не сме неутрални!

Коментар

Да Чавдаре, токущо видях една малка папчица DELL , има си и drivers-audio,modem,video,mouseи тн. във С: - и я копирах цялата на външен харддиск ! Мисля, че вътре в нея са всички системни нещица дето после, трябва да му ги върна. Поне не откривам друго. Дано новото XP 2002 е де, да не реши , че неговите драйвери са по хубави и да се бориме.. мерси !

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
            ... Дано новото XP 2002 е де, да не реши , че неговите драйвери са по хубави и да се бориме.. мерси !
            То обикновено лошо няма, ако си намери драйвери. Виж, ако няма, тогава започва играчката ...
            Ние не сме неутрални!

Коментар

Да, сега имам и делските и на вина.
              Собственика на лаптопа е сложил примерно н-брой програми за кирилизация и в резултат няма кирилица. И един милион други тъпотийки. Та вместо да трия програми една по една и да чистя, реших да го форматирам на бързо лош навик ми е от моя. Искал спартански стил и бързина, помоли ме да го потегна, докато пътува. Не мога да откажа Никога не ми е падал лаптоп в ръцете !

Коментар

Виж дали при стартиране на лаптопа нямаш опции за възстановяване на системата (нещо от рода на, примерно, F12 - Express recovery). Ще си спестиш играчката по ръчното качване на драйвери.
                Ние не сме неутрални!

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
                  Виж дали при стартиране на лаптопа нямаш опции за възстановяване на системата (нещо от рода на, примерно, F12 - Express recovery). Ще си спестиш играчката по ръчното качване на драйвери.
                  ... и ще получи претрупаната и тромава инсталация на производителя. Я да си кара както си знае - резултатът ще е по-добър.

Коментар

Хм, след 2 часа триене на програми, основно почистване и преинсталиране тук там, се чудя дали да го форматирам изобщо. Примерно, изхвърлих тромавия Нортън и сложих Авира. И други такива дреболии.
                    Последно редактирано от sir Borko; 12-10-10, 16:52. Причина: прогрес

Коментар

Можеше да почнеш с Нортан-а и другите можеше да си останат
                      088455338две
                      "Е нищо не пали като японските, палят като те видят да вадиш ключа от джоба"
                      Джамбазов 2010г..

Коментар

Първоначално публикуван от sir Borko Преглед на мнение
                        Хм, след 2 часа триене на програми, основно почистване и преинсталиране тук там, се чудя дали да го форматирам изобщо. Примерно, изхвърлих тромавия Нортън и сложих Авира. И други такива дреболии.
                        Не се отклонявай от Пътя. Преинсталирай.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                          Не се отклонявай от Пътя. Преинсталирай.
                          Точно. Колкото и да махнеш, системата ще ти е пълна с изостанали файлове и записи в регистъра. Забърши всичко и си направи чиста инсталация, каквато на тебе ти трябва.
                          Ние не сме неутрални!

Коментар

Знам, че ще го форматирам накрая, даже след малко. Интересно ми е друго. Въпреки, че след досегашните интервенции тръгна добре, нещо ме гложди да си изпълня първоначалния замисъл.
                            Имаше една песен в добрия стар уестърн Джеремая Джонсън "The way that you wander, is the way that you choose..

Коментар

Дефрагментирай диска и после го мисли форматирането.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X