Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HDD спешно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• HDD спешно

Ситуация: наличен хард WD500AAJS. Прецакана електроника, предполагаемо заводски дефект. Изглежда като полято с кока-кола, но не лепне и никъде другаде няма и следа, а външната кутия не е отваряне. Предполагам, че някъде по трасето са пропуснали да измият някой химикал.

При включване BIOS-а вижда, че на някоя SATA има закачен хард, мисли известно време и дава грешка. hard drive еди-кой-си error. Харда е работил до снощи, компа спрян, днес сутринта при пускане - ядец. Развърта, движи главите, но толкова.

Опит за справяне със ситуацията: Почистване на платката, оглед за прекъснати писти, без резултат. На друго дъно се държи по същия начин.
    Всички напрежения (3.3, 5 и 12 волта) излизат и се държат коректно. 3.3 си е от харда. По-нататък не посмях да човъркам.

Въпроси:
    1. Струва ли си да се търси същия хард и да се правят експерименти със смяна на платката? На първо четене не успях да открия същия модел по близките магазини, явно е старичък.
    2. Къде и срещу какви пари/време могат да извадят инфото от харда? Чувал съм, че някъде по Софето има юнаци, които имат нужните условия да смъкнат записите директно от плочите, но то е като да съм чувал, че има извънземни...

Въпроса не е на живот и смърт, но е сравнително спешно.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

От: HDD спешно

Ето тук има тема, която може да ти е полезна:
    http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=63967

Аз лично имам негативен опит с цитираните там и не мога да препоръчам, но и случая беше много специфичен.

Колегата Veni1 може да ти бъде полезен, а ти е по-близо от София.
    www.occ.bg - Преносими газови бойлери и Мобилна баня за къмпингуване
    0898777327

Коментар

Малко ме объркваш: там има посочени 2 фирми - Итема и някаква Сливенска. При кого да не ходя? Отделно изкопах и recovery-bg, за съвсем нищо не знам.
      На Вени1 сега ще звънна, благодаря за подсещането

Коментар

Първоначално публикуван от tef4o Преглед на мнение
        Ситуация: наличен хард WD500AAJS. Прецакана електроника, предполагаемо заводски дефект. Изглежда като полято с кока-кола, но не лепне и никъде другаде няма и следа, а външната кутия не е отваряне. Предполагам, че някъде по трасето са пропуснали да измият някой химикал.

При включване BIOS-а вижда, че на някоя SATA има закачен хард, мисли известно време и дава грешка. hard drive еди-кой-си error. Харда е работил до снощи, компа спрян, днес сутринта при пускане - ядец. Развърта, движи главите, но толкова.

Опит за справяне със ситуацията: Почистване на платката, оглед за прекъснати писти, без резултат. На друго дъно се държи по същия начин.
        Всички напрежения (3.3, 5 и 12 волта) излизат и се държат коректно. 3.3 си е от харда. По-нататък не посмях да човъркам.

Въпроси:
        1. Струва ли си да се търси същия хард и да се правят експерименти със смяна на платката? На първо четене не успях да открия същия модел по близките магазини, явно е старичък.
        2. Къде и срещу какви пари/време могат да извадят инфото от харда? Чувал съм, че някъде по Софето има юнаци, които имат нужните условия да смъкнат записите директно от плочите, но то е като да съм чувал, че има извънземни...

Въпроса не е на живот и смърт, но е сравнително спешно.
        Шанса с електрониката е сравнително добър, но само ако е 100% същата... Въпроса е това, че подобна е трудно да се намери. Всичко останало е алабалистика, като се изключат разбира се лабораториите, които се занимават с възстановяване на данни... ако имаш излишни 350 евро за експертиза и после още толкова за работа мога да ти дам някой друг адрес.

Коментар

Ако си сигурен в препоръките си - дай, може и на лични.

Коментар

Преди около година ползвах услугите на тази фирма. Чух се по телефона с тях, обяснихма ми как да опиша на един лист какво искам от тях и колко е спешна поръчката. Освен от вида на повредата, цената зависеше и от това дали искаш веднага да се заемат с твоята поръчка. Пратих го по куриер. Върнаха ми по куриер разваления диск и DVD с директорията която ми беше важна. Не помня колко струваше, но беше поносимо.

Успех.
            Иван
            ivanp98[at]mail.бг

Коментар

Все пак решихме да пробваме със смяна на платката.
              Търси се донор, Western Digital, модела е WD500AAJS, 500 гиги, купуван е преди около 2-3 години.
              Телефона ми е О897 943 4ОО, Стефан.
              Може и на лични, може и тук, в темата.

Коментар

Ако мога да бъда полезен с WD3200AAKS,който също е развален/320гб/,мога да пратя.
                Nissan Terrano II TDI 2700 2002g. avtomat - три вратичко.... )
                ".....ама сега пазара е пълен с джипове де, на тях даже JEEP пише ....."

Коментар

Във флаша на платката са описани bad-секторите, които са част от производството им. Само съм го чувал и го споменавам. Като я смениш - някои файлове ще се повредят.

Коментар

Първоначално публикуван от ognqn Преглед на мнение
                    Ако мога да бъда полезен с WD3200AAKS,който също е развален/320гб/,мога да пратя.
                    Нямам представа какви са разликите.

@Рабин: най-вероятно е така, да се надяваме, че няма да уцели най-важното инфо... ако изобщо тръгне де.

Коментар

Може да пробваш и тук. Лично не съм ползвал услугите, но отзивите на хора които са ги ползвали са положителни. Не е невъзможно да имат и резервна електроника.
                      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
                        Във флаша на платката са описани bad-секторите, които са част от производството им. Само съм го чувал и го споменавам. Като я смениш - някои файлове ще се повредят.
                        Там е описана и геометрията на диска и точно заради това е добре да се търси същата платка...
                        Присаждането не е убиване на донора - процедурата, макар и трудно може да се вазвърне. Според мен ако толкова ти е ценна информацията запази диска изключен и търси същата електроника. Най-добрите места са естествено фирмите за продажба на хардуер и сервизите. Като стана дума за лабораториите по-горе ще ровна адресите, които бях събрал за един клиент с подобен проблем, но там е еднопосочен влак - по-добре първо пробвай с електроника. За да съм пределно ясен - инжектират паста в диска после го разглобяват и свалят каквото може от вече втвърдената паста.

Коментар

Донора заминава директно в коша, в края на краищата един хард е стотина лева. Като (ако) се смъкне инфото, сегашния също заминава директно в коша. Само да "запали" и да не се окаже, че има сериозна механична повреда (уж няма), нататък ще го изочпля.
                          Ако смяната на платката не помогне, опираме до разфасоване на харда от съответните можещи хора.

Все пак тая последна надежда, че ако се намери донор, може и да мине номера. Лошото е, че модела е малко стар. Ако на някой ми се намира точно този модел и е работещ, мисля, че момента е добър да се сдобие с нов хард на промоция

Коментар

Имаш ли човек в Русия?
                            http://www.computex.ws/?lt=Product&i...at=0&prod=6727
                            http://intel-nix.ru/index.php?page=s...mart&Itemid=30

Коментар

Не и такъв, който да има път насам скоро
                              като се замисля, ако ще се търси отвън, май доставката от Европа е доста по-бърза.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X