Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7 ---> Windows XP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Re: Windows 7 ---> Windows XP

Не смятам да убеждавам никой в нищо - отговорил съм по горе.
    Всеки ползва каквото му харесва - легенда или не - за момента не смятам да заменя линук сърверите със Уиндоус.
    Просто защото Уиндоуса не ми върши никаква работа (в моя случай) и не ми трябва нито една от технологиите му.
    Само наспамихме темата
    Весели празници.

Коментар

От: Re: Windows 7 ---> Windows XP

Първоначално публикуван от Daniel Преглед на мнение
      А дали защото трябва платени лицензи за Виндовс и хората се плашат?
      Не е така - аз го имам платен целия им пакет. А за Линукса си плащаш на специалист така че разлика няма, подръжката на линук сървери на дали излиза по ефтино.
      ...
      Нито за Линукс сме плащали, нито под Win сървърите работят сами и стабилно, или пък се конфигват лесно.
      Към 8 000 долара плати един познат за лиценз на Win сървър. Само за сървър.

Само наспамихме темата
      Не, вдигнах я, щото "великия", "зрял" и прехвален Win 7 ми скъса нервите. Не за корпорации е правен, а за недотам грамотни юзъри. Мислен е да се пази от самия юзър, отношението към задекранното устройство е като към маймуна, дефолтните му настройки са така. Дори не дава да пуснеш процес под конзола, праща много здраве, и те отсвирва. Трябваше да ровя, че специална опция, и ако нямах нет да го разбера - дотам! Да речеш, че поне от вируси са го опазили с това както Линукс - не! Не помня досега да съм псувал в този форум за толкова години. Малко ми са проблемите с работата, че да се боря и с безумията на ОС.
      Последно редактирано от Rabin; 21-12-12, 11:16.

Коментар

От: Windows 7 ---> Windows XP

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
        Кои са големите "предприятия" с линукс решения където се налага сигурност, надеждност и безотказност?
        Веднага се сещам за Български пощи, дето гръбнака им е под Windows, като не става дума за гишета и канцеларии, а за сървъри, мървъри, блейдове, ...МАН, WAN... квото човек си пожелае... Не че нямат спецялисти и не могат да спестят левове заради лицензи (да не се лъжем - и това е перо)...
        Ако говорим за сървъри, при положение, че половината сървъри на Майкрософт са на Linux за какво говорим...
        Отделно наистина кои са големите фирми ползващи Уиндоус сървъри? Защото аз не се сещам за такива...

Коментар

До колкото разбирам - http://www.bing.com не е на .НЕТ
          Това не пречи да продават продукт, който самите М$ не ползват.

Коментар

Първоначално публикуван от Rabin Преглед на мнение
            Не за корпорации е правен, а за недотам грамотни юзъри. Мислен е да се пази от самия юзър, отношението към задекранното устройство е като към маймуна, дефолтните му настройки са така.
            Е аз точно затова и казах, че е правен за корпорации.И още по точно за МЕНИДЖЪРИТЕ на тея корпорации.Отношението на самите мениджъри към служителите им е като към маймуни...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Ако говорим за сървъри, при положение, че половината сървъри на Майкрософт са на Linux за какво говорим...
              Отделно наистина кои са големите фирми ползващи Уиндоус сървъри? Защото аз не се сещам за такива...
              Те "големите" не ползват Линукс, а нещо малко по-първично, дето баш-майсторите в Бг се броят на пръсти.. ама хайде...
              Публикувайте отговор

Коментар

Re: Windows 7 ---> Windows XP

Аз пък съм изключително доволен от windows 7 по стабилен е от от xp и е по идиотоустойчив (поддържам актив директори с около 100 юзера половината xp другата половина 7ци) документация има богато в къщи съм с 7ца и никакъв проблем.
                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

...Мислен е да се пази от самия юзър, отношението към задекранното устройство е като към маймуна, дефолтните му настройки са така...
                  Ами точно така си е, и си има много логични причини
                  Основната причина бидейки че задекранните устройства СА маймуни...

Оплакването ти в момента е все едно горски пожарникар да се оплаква че служебната вектра не може да мине през 45 сантиметра дувар без да се закантари.

вЕрвай ми, съотношението брой "юзъри на уин7 които пускат процес под конзола" спрямо броя юзъри които питат "абе тук цъкнах на нещо дето ми каза "цъкни тук", и сега ми изскачат едни червени скенери и ми казват че целия ми комп е пълен с вируси и че трябва да цъкна там за да ми го изчистят, освен това като отворя гугъла вместо гугъл ми излизат едни момиченца с пишки - КАКВО СТАНА ?!? НИКОГА НЕ ГО Е ПРАВИЛ ДО СЕГА, ЗАЩО СЕГА ГО ПРАВИ ?!?" е сигурно едно към десет хиляди.

За теб ли да мислят, дето ще се оправиш за пет минути и ще се оплакваш после пет години, или за ония дето ще направят белята за пет стотни от секундата и после ще им оправят компютрите пет дена ?

Ти въобще работил ли си с юзъри които са гении в областта си, но НЕ РАЗБИРАТ от компютри, понеже НЯМАТ ВРЕМЕ да ги учат, НЕ ГИ ИНТЕРЕСУВА да ги учат и НЕ ИСКАТ да ги учат повече от необходимия минимум да си вършат работата ? Не защото са тъпи, а защото времето което би им било необходимо да ги учат предпочитат да прекарат в подобряване уменията им по тяхната им част ?

Седмицата е много по-стабилна от XP-то в офисни условия. Не е по-бавна, създава много по-малко проблеми. Спестява на администраторите много време при разчистване на глупостите причинени от задекранните устройства.

И не искам да убивам ничии детски мечти, но "най-голямата компания" прави седмицата именно за такива условия, а не за шепа турбо джедаи дето клавиатурите им са с два клавиша - нула и единица.

Що се отнася до осмицата - до тук имам само една машина с такава, и като се изключи изоглавения интерфейс (който се превключва към уин-7 интерфейс със свалянето на една безплатна програмка, забравих и името) - машината просто лети като изтребител.

ХP-цата - да, хубава си беше, но си е 32 битова, и си е ограничен на 3.5гб памет. ХП 64-ката въобще не я знам що за стока е.
                  Последно редактирано от Goblin; 21-12-12, 17:47.
                  Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Re: От: Windows 7 ---> Windows XP

незнам според вас кои са "големите" но google, facebook и amazon ползват linux. Мисля че нема смисъл от повече коментари.

Коментар

От: Re: От: Windows 7 ---> Windows XP

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      незнам според вас кои са "големите" но google, facebook и amazon ползват linux. Мисля че нема смисъл от повече коментари.
                      Ами няма смисъл от коментари, понеже показва абсолютно едностранчиво и тенденциозно тълкуване с параметри нагласени за твърдението. И тримата цитирани ползват сървъри за обслужване на външен достъп, и тримата имат капацитета да си пренапишат OS-а за тях си. Повечето офиси работещи със служители - нямат.

То и в повечето истински рудници ползват Либхер самосвали, ама по пътищата не ги виждам много, нали ?

От няколко седмици ползвам лаптоп на убунту в къщи - колкото да го знам как изглежда. Читав си е за домашна употреба, но и всичко останало е читаво.

С уиндоуса като искам да си сложа google toolbar на новата мозила (дето гугъл тулбар не я ще) - си смъквам инсталационен файл някъде от нета, инсталирам го и после пускам лъжите в конфигурацията за да тръгне. В убунту ни знам какво въобще е инсталационен файл, нито от къде да го смъквам. Сигурен съм че мога да се науча до степен да го подкарам, че някъде в нета ще го има, но пак стигаме до горното описание - мога да употребя времето си и по по-добър начин.
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

За теб ли да мислят, дето ще се оправиш за пет минути и ще се оплакваш после пет години, или за ония дето ще направят белята за пет стотни от секундата и после ще им оправят компютрите пет дена ?
                        Aз описах чисти бъгове. За мен описаните ефекти са такива. Мога да ги разпозная. Затова откачих. Може да са ги оправили в някоя последна кръпка, не знам.
                        Ако нормален юзър не шерва папки и не го бърка системата постоянно да му сетва папките на read-only - така да бъде. Всичко е наред.
                        Ако ми остане време започвам да проучвам как да подкарам VPN под Linux. И си решавам проблемите генерално.

п.с. Нека не намесваме чистите сървъри. Там нещата са от друго измерение. Говоря за работна станция, темата е за това.
                        Последно редактирано от Rabin; 21-12-12, 20:12.

Коментар

Re: От: Re: От: Windows 7 ---> Windows XP

коментара ми беше насочен към p-pleven. Сто процента съм съгласен с тебе.

Коментар

Re: От: Windows 7 ---> Windows XP

я кажи какъв е тоз vpn може да измислим нещо.

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                              я кажи какъв е тоз vpn може да измислим нещо.
                              Забрави, шашав народ...
                              Само админа си знае.

Коментар

Забрави, шашав народ...
                                Само админа си знае.
                                Security through obscurity а? ей това ми е любим подход.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X