Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Windows 7 ---> Windows XP

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Windows 7 ---> Windows XP

Как да инсталирам Windows XP на мястото на Windows 7?

От: Windows 7 ---> Windows XP

Ми пъхаш диска с ХР-то в ЦД устройството и после следваш инструкциите.
    "Законите са много хубаво нещо, ама когато важат само за другите..."
    Неизвестен мъдрец

Коментар

Като го сложа и ми покаже прозореца на Windows за инсталиране, полето в което пише Instal windows xp ми е потъмнено, демек немога да го натисна. През bios ?

Коментар

Влез в БИОС и му дай да бутва от СиДи-то .Рестарт и ..........
        О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

... а ако ти е по-пресен компа - F8 или F12 при старт, за да ти изкара директно бут-менюто на биоса. Ако има такова.
          О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Колегите са ти отговорили вече. Значи първо го настройваш да буутва от ЦД, после като стартира инсталацията му даваш Install fresh copy и задължително форматираш C:\ на NTFS, ако не е. Ако имаш и друг партишън и него, щото после ще береш ядове с големите файлове. Преди да затриеш всичко, копирай си ценната информация на ДВД.
            П.П. И друг път като питаш, дай максимално подробно обяснение какъв ти е проблема, иначе въпросът ти звучи като: Как да си пусна топла и студена вода от чешмата? ...
            Неизвестен мъдрец

Коментар

Мерси но пак не става. Като дам да буутва от СДто и ми показва че няма вкаран диск. Като вкарам Windows 7 ми показва и тръгва да го инсталира. Не искам 7цата искам си ХПто. Пробвахме с 3 4 диска ХП.. Пак същото

Коментар

Като дадеш да ти буутва от ЦД на първо място, слагаш цд в гнездото и рестартираш. Би трябвало да ти излезе за малко надпис най-отдолу: Press any key to boot from CD .... Та натискаш някой бутон и трябва да тръгне работата.
                Неизвестен мъдрец

Коментар

Даа и като натисна бутона и веднага ми излиза че няма вкаран диск ..... Още малко и ще хвърчи към коша ........

Коментар

Сигурно има някаква защита срещу даунгрейд. Сигурен ли си, че първото буутващо устройство ти е ЦД-то? Има едни програмки за пълно изтриване на хардове. Total eraser, Disk wipe и т.н. Сваляш си такава буутваща от диск или флашка, копираш я на диска или флашката и затриваш всичко от харда. После си инсталираш каквото ти е кеф. Има вероятност ако е лаптоп, после да няма всички драйвери в ХР-то. Сигурен ли си, че искаш да махнеш 7-цата, защото повечето потребители си я харесват? Ако си купил компа с лицензирана 7-ца, по-добре не я махай. След 2 седмици ще и свикнеш.
                    Последно редактирано от kuzdov; 14-08-10, 18:02.
                    Неизвестен мъдрец

Коментар

От описаното:

- ХР диска ти, който ти го е копирал, е забравил да го направи bootable. Като го вкараш от 7цата го чете, но като тръгваш да палиш компа от него - компа просто не знае че може да припали от тоя диск и се оплаква че няма диск.

- 7ца надолу към ХР надали ще можеш да смъкнеш без да триеш всичко. Няма да е простичко като да се качиш от ХР на 7. Като намериш ХР диск от който да можеш да припалиш - ще трябва да избереш опция или формат, или да инсталираш успоредно на другия в друга част от диска.

Успех
                      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Мда, пропуснах варианта ХР-то да не е bootable... Ако инсталираш нелицензиран ХР, както подозирам, много вероятно е да си попаднал на някое такова копие. Та значи, сваляш си такъв, който е bootable, монтираш го с Демон или друг виртуален ЦД и печеш върху диск ИМИДЖА с копи диск функцията на коя да е програма за записване на дискове. Ако копираш директно сваленото, нищо не става.
                        Последно редактирано от kuzdov; 14-08-10, 18:15.
                        Неизвестен мъдрец

Коментар

Здравейте колеги, ХПто е лицензирано, преинсталирахме го най накрая!! 7цата не е за мен. Бях си свикнал с ХПто. Лаптопът е нов, и доста от програмите с които работя НЕ ТРЪГВАТ !!!!

Коментар

Под XP то ли не тръгват или под 7-цата? В крайна сметка оправи ли се проблема?

Коментар

Хм, това "няма диск" да не се е отнасяло за харда? Има една лека врътка с XP SP2 и SATA. Важното е, че сте се оправили.
                              Стана ми интересно, кой точно софт не ти работи под 7ца? Чисто любопитство. Ако е някой крак, може да не ми отговаряш, че не знам кой чете тук
                              О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X