Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сигнализиране за взлом чрез GSM???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Сигнализиране за взлом чрез GSM???

Първоначално публикуван от yankof Преглед на мнение
    1.Имам една стара и евтина Нокиа, която е използвана малко и все още държи по една седмица и то с малко оразговори.
    Все пак ще ти трябва батерия за датчика
    Един обемен датчик в единия ъгъл покрива цялата стая. Не наливай много пари, защото няма да пазиш злато вътре. Да не се окаже, че ще пазиш алармата
    1 стар GSM ~ 20лв (щом го имаш още по-добре)
    1 акумулаторна батерия за GSM-a и датчика - 20лв
    1 обемен датчик ~ 25лв
    части за схемата и кабели ~ 5лв
    1 преплатена карта
    Общо между 70 и 80лв
    + Една силна сирена от 30лв стряска много крадци, особено селските.

Ще потърся схемата, която аз ползвах и ако я намеря ще я публикувам тук.

Обемните датчици лесно се лъжат, но никой няма да очаква аларма на такова място. Пък и едва ли технически грамотни обирджии ще обират празни къщи. С магнитни датчици на вратите и шокови датчици на прозорците е добре, но оскъпяват цялата аларма. 1 магнитен мисля че беше ~5лв, за шоковите не знам. Но отиват още поне 20-30лв. и минаваш над 100. Ако всичко в къщата е над 100лв може. По скоро виж какво можеш да изнесеш и да си носиш с теб. Една силна сирена от 30лв стряска много крадци, особено селските.

Малко допълнение за сирената - ако се стреснат и избягат е малко вероятно да изчезнат и да не се появят повече. Най-вероятно ще наблюдават някъде отдалеч дали ще се появи някой. И ако ти цъфнеш след 15-20мин ще са наясно, че има нещо и е малко вероятно да повторят.

Ти вече си преценяваш колко пари и как ще реализираш алармата - скрита, явна и/или шумна
    Последно редактирано от silverfox; 16-06-10, 21:01.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Интересни решения имате за аларма. 20 мин. обаче са си достатъчно за да изчезнат юнаците. И после в гората посоките са много, иди ги търси...
      Ако не възразявате една идея:
      Това с GSM си го направете . Има обаче и друг начин за хващане на юнаци с мераци за чуждо .
      Продават се безброй разновидности на скрити камери . Ще посоча някоя, но ГУГЛЕТО е пълно с такива.
      Монтират се на всевъзможни места, удобно и скрито. Работят повече от 7 дена и записват само при задействане. (това не съм сигурен, но с обемен датчик ще стане).
      И така ще имате на запис това което сте пропуснали, пътувайки към вилата.

Коментар

Никакъв шанс да скриеш камера, която ще снима при 0 lux осветление, със достатъчно памет за 7 дни запис при това записващото устройство да поддържа motion detection! Да не говорим за UPS-a който трябва да се монтира. Дори да се скрие познай колко ще струва. Освен това да речем всичко е наред и гледаш записа. Виждаш бай мангал от Долно Нанагорнище, който ти естествено не познаваш. Викаш полицията, те се чешат по вартовете и толкоз. Дори да искат трудно ще го намерят. вярно, че си имат "редовни" обирджии в техните си райони, но все пак ...

Коментар

Камера има смисъл единствено ако е IP-камера, понеже е станд-алон устройство, но трябва нет. Всички IP-камери по подразбиране предлагат моушън-детект и набор от режими за снимане. Най-евтиния работящ вариант е около 90 лв, но не снима на 0 Lux, следващ - ВиФи вариант е около 120 лв също не снима на 0 Lux..
          Губи се смисъл понеже:
          - IP камера, годна да снима при 0 Lux е сериозна сума;
          - ако неканените посетители са с "качулки" - нищо няма да е полезно от засмнетото;

Само за инфо: Добра практика за бекъп на заснетото от моушън-детект скреен-шотове на IP-камера нисък клас е ГМайл - безплатно е. При режим 1 скреен-шот на 2 секунди 1 ГМайл акаунт може да събере всичко заснето за 6 дена при средно 33 КB големина на снимката (640х480) и добро качество...
          Последно редактирано от p-pleven; 16-06-10, 21:25.
          Публикувайте отговор

Коментар

А има и камера на Нокия , която работи със СИМ карта и ти праща снимки чрез ММС. Има моушън детекшън. Не знам цена. Ще я откраднат разбира се.
            подаръци за мъже от FACOM
            промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

http://topsecurity-vision.com/produc...roducts_id/254
              http://topsecurity-vision.com/produc...roducts_id/246

Коментар

Схемата нещо не я намирам, но пък намерих едно готово решение за 85лв, което мисля е много добро в твоя случай:
                GSM alarma GM2 - параметри

Захранване - 220V AC (12V DC) със заряд на гсм апарата
                Магнитен датчик
                Брой зони - 3
                Автоматично включване/изключване
                gsm модул
                Набира 2 мобилни номера
                Може да подслушвате охранявания обект
                Лесен монтаж
                Преносима

Цена на аларма с гсм GM2 - 85 лв.
                http://stoks.comxa.com/gsm_sot.php

Предполагам има още много подобни готови решения.

Коментар

Колега, тези камери освен, че не снимат на тъмно ами и ще ти трябва записващо устройство и захранване и изобщо не са скрити. Да не говорим, че за първата ако застана в другия край на стаята дори на светло можеш да познаеш само дали имам мустаци и брада или не

Коментар

Най-вероятно неканените гости са долнопробни и примитвни, но за сметка на това доста гадни цървули с дребна душица и набор от познания, които им дават възможност единствено да се храняат и после да ходят до тоалетна, иначе няма да крадът неща, които ние дори на пътя да намерим няма да вземем. ....Лошото е , че за всякаква техника трябва захранване, но това не е нерешимо , както се вижда от мненията дотук. Аз си мисля, че единственият начин да влязат е като рабият една от четирите решетки или катинарите на входната, което ще им отнеме известно време- поне 10-15мин, а може и повече, зависи с какво разполагат. Решетките са направени така, че минават през стената и отвътре са хванати с болтове. Има ли начин да се закрепят звукови датчици директно на метала и така да се настроят , че да не се задействат от външен шум. Всички знаем , че по метала идеално се предава и най-малкия шум при допир с него, а те най вероятно ще атакуват с друг метал. Сещате се това колко здраво ще кънти по цялата метална решетка.
                    I want out !!!

Коментар

По-скоро шокови датчици. Ще задействат при първото разклащане на решетката и няма да се влияят от външни фактори. Но според мен разбиването няма да отнеме 10-15 минути а 1-2 (на катинарите).

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                        По-скоро шокови датчици. Ще задействат при първото разклащане на решетката и няма да се влияят от външни фактори. Но според мен разбиването няма да отнеме 10-15 минути а 1-2 (на катинарите).
                        Дори разбиването или откллючването (,което не ми се вярва такиви евтини разбойници да владеят) на катинарите би довело до шум достатъчен да задейства шоковите датчици (идеята ти е великолепна!!!) Тогава как да измислим икономична на консумация система с тези датчици (4бр.) и връзката им с ГСМ?
                        I want out !!!

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                          Схемата нещо не я намирам, но пък намерих едно готово решение за 85лв, което мисля е много добро в твоя случай:
                          GSM alarma GM2 - параметри

Захранване - 220V AC (12V DC) със заряд на гсм апарата
                          Магнитен датчик
                          Брой зони - 3
                          Автоматично включване/изключване
                          gsm модул
                          Набира 2 мобилни номера
                          Може да подслушвате охранявания обект
                          Лесен монтаж
                          Преносима

Цена на аларма с гсм GM2 - 85 лв.

http://stoks.comxa.com/gsm_sot.php

Предполагам има още много подобни готови решения.
                          Това решение ми се вижда добро, ако има вариант да е с шокови датчици, както казва колегата silverfox.
                          I want out !!!

Коментар

Това решение ми се вижда добро, ако има вариант да е с шокови датчици, както казва колегата silverfox.
                            Ми то остава и да почна да споря със себе си

Махаш магнитния датчик и навързваш последователно колкото си искаш на брой шокови датчици.

А за бързото влизане не визирах някакви специални техни способности да отварят катинари, ами носенето на доста голям чук.

Тогава как да измислим икономична на консумация система с тези датчици (4бр.) и връзката им с ГСМ?
                            Те датчиците не харчат нищо. Схемата харчи по-малко от GSM-a. Най-големия консуматор ти е GMS-a. С една акумулаторна батерия, както казах, от 7.5 Ah за 20лв ти осигурява цял месец автономност.
                            Последно редактирано от silverfox; 19-06-10, 09:42.

Коментар

Най-добре си намери от някъде лепенки СОД и включи някаква адски силна аларма. Дори нещо от рода на бутилка под налягане и влакова сирена Ако не се уплашат от лепенките и взломят, така да ревне в тясното помещение, че да им спука тъпанчетата и да си оберат крушите!
                              Някои казват, че съм ужасен човек. Но това не е така - аз имам сърце на мил, чувствителен юноша. Пазя го в буркан със спирт на бюрото си...

Коментар

Първоначално публикуван от Теодор МБ Преглед на мнение
                                Най-добре си намери от някъде лепенки СОД и включи някаква адски силна аларма. Дори нещо от рода на бутилка под налягане и влакова сирена Ако не се уплашат от лепенките и взломят, така да ревне в тясното помещение, че да им спука тъпанчетата и да си оберат крушите!
                                Това е по-добрият вариант, естествено ако не четат тук написаното, лепенките им говорят , че скоро след влизането ще има бой, продават и празни кутии от камери с един мигащ диод, с батерийка работят. За плашене пак. Пък ако им боднеш и една сирена, даже само с еднин магнит на входната врата, да пищи при всяко отваряне, направо ще си оберат крушите. През прозорците няма да тръгнат, по-лесно ще е през стената, макар че знам и за случай - решетката с въже за теглича на джипа и газ - но трябва да има нещо ценно за крадене.
                                подаръци за мъже от FACOM
                                промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X