Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Подобряване сигнала на GSM

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #16
    До: Подобряване сигнала на GSM

    Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
    Тоест са две такива антенки, една към станцията, друга към мястото? Е не е ли отражател това Хич ме няма в телекомуникациите.

    Трябва ми евентуално в една от стаите да е ясно че там телефона може да звъни и да се проведе разговор. Евентуално трябва да видя от къде може да се хване /от съседите/ и насочи към прозореца. Проблемите са, че наблизо няма нещо високо, не знам къде наблизо със сигурност е добър сигнала и къде има базова станция...
    Ако е за една стая само, с 2 насочени антени си решаваш проблема, НО си иска стабилно място за монтаж и що-годе читав сигнал някъде наблизо. Иначе активна система, но тя пък иска захранване

    Чистия отражател работи на принципа на плоското огледало. Понеже няма насоченост наистина ти трябва огромна площ, за да свърши някаква работа. Това не е съвсем вярно, но навлизаме в едни други води, а съм с температура и не ми се пише надълго в момента, сори.
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

    Коментар


    • #17
      До: Подобряване сигнала на GSM

      Мисля, че може би си струва да си взема една такава насочена антенка и да тествам. Като за тест е на добра цена - 25 лв ... а?



      http://www.dealextreme.com/details.d...145~r.76047242
      Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

      Коментар


      • #18
        До: Подобряване сигнала на GSM

        Първоначално публикуван от BAlexandrov Преглед на мнение
        Мисля, че може би си струва да си взема една такава насочена антенка и да тествам. Като за тест е на добра цена - 25 лв ... а?
        Една добре, ама какво ще я правиш? Като гледам накрайника ми прилича на N-ка, едричък е за телефона
        Пробвай с две и метър кабел, преходите ще изплюскат 4-5db, антенките са ...колко, 9? Все ще остане нещо. Ако ти се види слабо, едната (към клетката) може да я поокълцаш да остане само вибратора и рефлектора и да я обърнеш срещу една параболична чиния, ще скокне поне двойно.

        Ако се навиеш на проба, пиши какво е станало.

        П.П. да бе, то на сайта си пишело децибелите и конекторите, ама кой да чете...
        О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

        Коментар


        • #19
          До: Подобряване сигнала на GSM

          В крайна сметка проведох тестове чак сега на вилата. Взех една такава антена, преходен кабел от N към FME и преходен от FME към този на телефона.
          При първите тестове с кабел около метър общо на първия етаж в стаята доста трудно докарах две чертички с доста фино насочване. И както тествах, тествах и изведнъж... хваща максимум една чертичка и не ще повече. След 1 час мъка реших да я разглобя - вътре прекъснала една спойка под силикона Всичките китайски неща са на принципа - купуваш, ремонтираш и тогава ползваш
          Та при две чертички пак има леко прекъсване при разговор и разпадане на връзката и промяна от една на две безпричинно от атм. условия вероятно....
          На третия ден реших че си трябва на тавана - 7 метра тънък коаксиален кабел с N и FME конектори, хвана стабилни 3 чертички и всичко заспа
          Не съм тествал още на дъжд, сняг и т.н. но предполагам че ще е достатъчно добре.

          Взех един Motorola T191 за там с една карта, вързан на кабела и това е вече стационарния телефон
          Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

          Коментар


          • #20
            До: Подобряване сигнала на GSM

            В тая тема се дискутира сходен с твоя проблем. Там съм писал за усилвател за кола за GSM който може да помогне за решаване на проблема. Преди няколко месеца имаше няколко предложения за такива в Ибей. Твърдеше се, че се вграждали в някоя от версиите на Ауди А6.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

            И коментаторите...

            Коментар


            • #21
              До: Подобряване сигнала на GSM

              Има вече линк към тази тема във второто мнение. Усилвател вероятно е по-доброто решение, но скъпо и сложно за един телефон само щом и с пасивна антена става.
              При варианта с усилвател има смисъл да се излъчи после сигнала с втора антена и да работят всички телефони в стаята, но това според мен е излишно облъчване.
              Subaru Legacy Outback '98 2.5 AT

              Коментар


              • #22
                До: Подобряване сигнала на GSM

                Ако умееш и ти се занимава има вариант да си усилиш и сигнала на самия телефон. В датата има тема за сони ериксон, имаше един мод, антената на телефона се пуска на някаква пластина в самия телефон, доколкото си спомням имаше вариант да се увеличи хващането на блутутето, или самата антена на телефона. Предполагам и за други марки ще има подобно нещо.

                Коментар


                • #23
                  До: Подобряване сигнала на GSM

                  Ще позвам темата за да попитам, това устройство
                  http://jdteck.com/jd65-xt-kit-std-co...Specifications във вариянта му Frequency Range
                  (European - 900 / 3G) ще работи ли в мрежята на Мтел?

                  Ако някой може да предложи подобно устройство пробвано с нашите оператори ще съм много благодарен

                  Коментар


                  • #24
                    До: Подобряване сигнала на GSM

                    Това е репитер. Използва се за усилване на сигнала за места, където поставянето на базова станция, дори микро клетка е нерентабилно. Операторите поставят такива за малки населени места, както и за заведения и офиси разположени под земята. Има с различна изходна мощност от 20 W до няколко mW. По-често се описват с усилването, тъй като в зависимост от режима изходната мощност зависи от входното ниво.
                    Този като гледам е широколентов, с усилване 20dB - става за сравнително голямо помещение, като гледам IP-то е предназначен само за вътрешен монтаж.
                    Правилата за поставяне на репитер са прости:
                    Трябва ти репитер, два кабела, две антени - донорна и сървис. И захранване, разбира се.
                    Донорната трябва да е със сравнително голямо усилване, тесен главен и ниски странични листа на диаграмата. Най-добре да е със шилдове - предпазват от отразени и странични сигнали. Най-добре е в репитера да постъпва сигнал САМО от една клетка.
                    Сървис антената може да е всякаква в зависимост от нуждата и пространството - насочена, панел, омни, шапка и т.н. Кабелите по възможност с ниско затихване и колкото се може по-къси, т.е. репитера да се постави оптимално.

                    Важно!

                    1. Мястото, което ще се обслужва от репитер НЕ ТРЯБВА да има покритие от същата или друга клетка. Сигнала ще се насложи със закъснението на репитера и връзката става отвратителна. Ниво има, качество не.
                    2. Сървис и донорната антена трябва да имат добра развръзка, към 60 dB е добре. Това означава да не попада сигнал от сървис антената в донорната. Така се получава положителна обратна връзка и репитера забива.
                    3. Ако репитера има ръчена настройка на усилването е за предпочитане да се използва тя. Автоматичната настройка вдига усилването до макс. Често се случва репитера да забие (виж т. 2) и да се рестартира. Започва отново да вдига усливане, забиване, рестарт...
                    4. Всеки репитер влияе на мрежата на оператора.

                    От изброените модели за България стават B, G и F, но има риск. Нямат EGSM банда - от 880 - 890 MHz uplink (Forward Path по американски) и 925 - 935 MHz down link (Reverse Path). Ако донорната клетка излъчва в тоя обхват - репитера няма да работи.
                    По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

                    Коментар

                    Активност за темата

                    Свий

                    В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                    Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                    Зареждам...
                    X