Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Apple iPhone 3G

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Apple iPhone 3G

Чудех се дали да пиша...

"iPhone"-а е чудесен телефон, но просто няма екстрите, които са наистина необходими в гората... Телефона е ориентиран към бизнес и IT ориентираните потребители. Има чудесни опции за свързаност, които ползвам вече почти две години без абсолютно никакви проблеми. Телефона има предостатъчно аксесоари, които са предвидени да го защитят, така че макар да струват пари, да можете да го защитите. Като хардуер не впечатлява с нищо освен с много добрия touch screen, който е и моята причина да го купя. Телефона е ориентиран към хора, които търсят удобство - не става за екстремни ситуации. Не че се чупи - напротив моя оцеля без никакви повереди след три-четири падания. Типичното за Apple качество си казва думата - шасито държи след, като е паднало от метър и повече (от височината на кръста ми) на цимента след като една... дама ме забърса за да не си изпусне автобуса.

Като интерфейс и ползваемост го слагам уверено на първо място (моят е хакнат и ще остане така!) пред няколкото вида Windows Mobile устройства, които съм притежавал. Марки и модели не желая да споделям, за да не бъде тенденциозен поста, но всичките са били внимателно избирани със стабилно проучване.

Като недостатък мога да посоча слабият звук, който в автомобил с по-високо ниво на шума изобщо няма да се чува и много зле изпълненото handsfree - най-смотаната част в този телефон. Лично аз почти веднага си купих слушалки и "handsfree"-то изхвърча в кофата.

Като заключение... За цената му абсолютно НЕ си заслужава, като навигация... За тези пари просто ще си купя една супер дървена "Nokia" и най-добрия възможен ЧИСТ GPS и ще си свиркам, ако "Nokia"-та изхвърчи от джоба ми докато се боря като прасе в тикви с мотора по някой хълм. За колегите, които са с джипове... ами предполагам, че и за вас ще е по-разумно да не мислите дали няма да се строши/загуби/намокри GSM-a. Точно заради това предпочитам устройства, които НЕ са комбинирани.
    Последно редактирано от господин никой; 29-03-10, 16:05. Причина: typo...

Коментар

От: До: Apple iPhone 3G

Iphone 3G изобщо не е за подценяване като качество,моя го ползвам ..незнам до колко офроуд,но е все из прашни раници,чантички и т.н,забравял съм го в джоб с гаечни ключове и двучасово тръскане по чукарите с мотора,нищо му нямаше,а колко пъти е изпускан и колко пъти е дрънчал по стълбите не ми се мисли,факт е че нищо му няма,екрана му - само мога да го похваля,доста мерак се иска да го надраскаш,стига да не е нарочно,просто защото е стъклен,а не пласмасов като на повечето тъч телефони,от звук немога да се оплача,винаги съм го чувал ..като критика мога да кажа - кофти хендсфрий

Коментар

От: Apple iPhone 3G

Колега, а как въвеждаш команди с омаслени пръсти по touch screen-а му? За мен това винаги е било проблем. Ако щеш ми вярвай, но дори и с колело, като съм винаги се намира с какво да си изцапам ръцете - например паднала верига... Иначе е чудесен телефон - не бих се отметнал от мнението си, само дето идеята да го спраскам в някой камък след красиво падане с мотора или пък да го омажа със синтетично масло за да мога да въведа телефон или нещо друго ме притеснява.

За тези случаи си имам Motorla V180, която и да халосам в земята няма да ми пука особено

Коментар

Рядко имам проблеми с мръсни ръце или нещо от сорта,не че не се цапам,напротив,винаги остава по едно чисто място на ръката,случвало ми се е да го управлявам с кокалчетата на пръстите,та дори и с лакът съм набирал номер,'щото са ми мръсни ръцете с двутактово масло примерно но ..преживява се

Коментар

Първоначално публикуван от ShowNowt Преглед на мнение
            ...дори и с лакът съм набирал номер...
            Искрено се надявам никога да не се налага да се ръгаме с лакти с теб. Такива остри лакти - ще ти ги запишат като хладно оръжие
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от ShowNowt Преглед на мнение
              Рядко имам проблеми с мръсни ръце или нещо от сорта,не че не се цапам,напротив,винаги остава по едно чисто място на ръката,случвало ми се е да го управлявам с кокалчетата на пръстите,та дори и с лакът съм набирал номер,'щото са ми мръсни ръцете с двутактово масло примерно но ..преживява се
              Виж номера с кокалчетата на пръстите не ми е хрумвал. Идея си е. Все пак - идеята да загубя или натроша 1100 лева ми е... леко неприятна. Ако ставаше дума за някакъв тип протекция - окей, но това е телефон.

Коментар

@Goblin - е,говорим за набиране на номер,не е толкова трудно
                @господин никой - че е неприятна идеята,неприятна е,но искам да ползвам айфона си,и да сменям карти преди всяко каране за да ползвам някоя нокия с фенерче само за карането ..неприятна работа ми е на мен,пък и ...на един по обикновен телефон какво ще му се счупи - панела? ..същото е и при айфон - най-много екрана да се спука - в България мисля че може вече да се сменя само стъклото (много трудоемка работа,троши се много на ситно и се маха с пинсета стъкълце по стъкълце,за да не се нарани имобилайзера),което не е скъпо,може би съвсем малко по-скъпо е само стъклото от панел за по обикновен телефон - а най-лесния вариант е да се смени стъклото с имобилайзера (слепени са) - не мога да дам точна цифра но около 100 лева струваше,може би малко отгоре
                Мисълта ми беше че трябва да си голям мераклия че да бракуваш целия телефон при падане ...не е толкова страшно - другия вариант е да спукаш капака отзад - 3 паунда от ибей - китайски капаци бол,цветове всякакви - в момента съм с такъв бял - освен лекото спукване горе при аудио буксата още при монтажа - не е мръднал вече 2 месеца
                Не е толкова страшно да излезеш с айфон в гората !

Коментар

Колега сменял съм и стъкло и сензор със стъкло... неприятна работа е. По въпроса за какво точно може да се счупи на един телефон. Ами доста неща са. Дънна платка, микрофон, тонколона, wi-fi антена, кръглият бутон, бутона за вибрация, бутона за гасене, слота за картата, може да се доформира много неприятно шасито... да продължавам ли? Щом ти харесва да си носиш при разходки iPhone-а - ти си знаеш. Аз лично дори и с колело намирам как да се отъркалям в гората, така че избягвам скъпи вещи по себе си в такива моменти. Ако трябва да съм честен... не помня да съм излизал и да не съм падал с мотора или колелото... Май не съм голям карач, но факт...

Коментар

Нищо против да обсъдим и моторите ама..- грешен раздел сме изрбали
                    Нищо де,това че може да се смели от бой телефона,няма кой да го отрече,но същото важи и за другите телефони,предполагам си е малко риск да излезеш с скъп телефон в гората но ..здраве да е все пак

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X