Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влияние на GSM антена!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • #31
    До: Влияние на GSM антена!!!

    брей...

    и 1000 статии да се публикуват по дадена тема, те не променят научната истина такава, каквато е. А за нея трябва много малко обща грамотност.

    А тя, научната истина, е:

    в този честотен обхват топлинното излъчване на човешкото тяло е съизмеримо с мощността, която телефоните излъчват. Съизмерими са и ефектите.

    1. Колко телефонът излъчва го пише в документацията му, но GSM-стандартът поставя категоричен горен праг от 2 вата импулсна мощност. То няма да стигнат и батерийките за повече. Тази мощност, разпределена във времето между слотовете на GSM протокола, всъщност е средно 4-10 пъти по-малка. Освен това, мощността се подбира според условията на връзката и за градски условия рядко е над 20 миливата.

    2. Клетъчната станция, която е монтирана на блока, има не много по-добри антени от самите телефони. Според едни закони, които никой не заобикаля, няма смисъл станцията да е много по-мощна от самите апарати. Официалният горен праг е 8 вата, но и за тази мощност важат написаните по-горе съображения. Грубо казано, все едно горе на покрива седят 4-5 човека и говорят непрекъснато по телефон - ситуация твърде обичайна на улицата.

    3. За неверниците, на които не им се учи физика, предлагам експеримент:
    вземете един телефон, изключете го, извадете батерията и си го залепете до ухото, все едно провеждате разговор. Постойте така 5 минути, или 3, или 15, все едно. Я, ухото се затопли? Защо ли? Има нещо тайно в телефона? Не, уверявам ви. Това е вашата собствена топлина, на която мъничко пречите да се излъчи в пространството. Можете да повторите експеримента с друг относително плътен неметален предмет, например детска обувка или тефтерче.

    Още:
    Даже много мощни радиовълни с подобна честота, каквито в телефона няма и няма да има, могат да предизвикат само ротационни колебания на молекулите в тялото. Квантите на тези вълни нямат енергията да разкъсат химическа (ковалентна) връзка. Другите връзки, които представляват живата тъкан (водородни връзки и други междумолекулни сили), имат чудесното свойство да се наместват сами, ако не е прекалено горещо.

    Ето по тази причина, инженерите и радиолюбителите, занимаващи се с подобни честоти, не вземат никакви предпазни мерки, докато мощностите не започнат да приличат на микровълнова печка.

    И не боледуват от рак по-често от другите хора.

    Коментар


    • #32
      До: Влияние на GSM антена!!!

      това си струва да се провери.


      http://www.dailymotion.com/video/x5o...table-microon_

      Коментар


      • #33
        До: Влияние на GSM антена!!!

        Първоначално публикуван от валентин попов Преглед на мнение
        това си струва да се провери.


        http://www.dailymotion.com/video/x5o...table-microon_
        Какво чакаш - пробвай и кажи.

        Коментар


        • #34
          До: Влияние на GSM антена!!!

          Мани, ама аз познавам хора, които наистина взеха, че го пробваха

          Докто ги гедах и се хилех, ми хрумна, че все пак би могло да се прави нещо с телефони и царевица - царевично брашно. На някои модели вибрацията им е доста силна .
          Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

          Коментар


          • #35
            До: Влияние на GSM антена!!!

            Вече започвам да се дразня от тия глупости. Аман от невежество! Турбозмея няколко пъти Ви е написал отговора. Моля Ви повярвайте му!

            Коментар


            • #36
              До: Влияние на GSM антена!!!

              Първоначално публикуван от xazard Преглед на мнение
              Ясен не съм искал да отварям темета, просто ми прелиствах темите и тази ми стана интересна... предположих че и на друг мойе да му е, или да търси мнение като мен и затова си позволих да го написха това.Искренно се извинявам за това че съм отнел от времето ти да ме скастриш.А за "колегата" ми Turbozmej виждам че явно и двамата сме учили ренгенология... незнам кои ви е преподавал но има още някои неща да ви предаде.
              Ето и малко по грамотен коментар:Засега са установени две основни вреди, които клетъчните телефони нанасят върху главата, очите, кръвоносната система и мозъка на човека. Едната е топлинното въздействие от антената на мобилния телефон върху тъканите на главата. По-дългите разговори буквално "пържат" мозъка, тъй като той се нагрява от антената на телефона. Повишаването на температурата зависи от продължителността на разговорите. Когато те са над две минути, първо започва да се загрява ухото, после меките тъкани след него, докато се стигне до мозъка. Ако човек говори по клетъчния си телефон например по 15-20 минути, което напоследък е масова практика заради промоциите с безплатни минути, определена част от главата му често ще бъде с по-висока от нормалната температура.Мерната единица за облъчването от клетъчните телефони се нарича "специфичен коефициент на поглъщане" и в упътването за ползване на апарата е обозначена като SAR (Specific Absorption Rate). Този коефициент се измерва във ват на килограм - W/kg. Пределно допустимата норма, определена от ЕС, е 2.0 вата на килограм, а в САЩ изискванията са още по-строги - там пределно допустимото облъчване е 1.6 W/kg. Информацията за нивото на този коефициент може да се намери в упътването на всеки телефон, както и на страницата в ИНТЕРНЕТ на производителя на телефонния апарат, но рядко се обозначава на етикета в магазините. По-неприятното е, че проблемът някак убягва на потребителите, огромната част от които изобщо не са наясно с вредите от облъчването.Според проучване на Нобеловия лауреат и експерт по раковите образувания д-р Вини Курана, мобилните телефони могат да убият много повече хора, отколкото цигарите например. Ученият твърди, че хората трябва да ограничат използването на GSM-те си, докато националните правителства и компаниите от бранша не предприемат незабавни мерки за намаляване на облъчването. От наблюдението си той е установил, че при хора, които често говорят по мобилен телефон, заболяваемостта от рак е два пъти по-висока, в сравнение с такива, които не ползват безжичната комуникация.

              Още през 1990 г. д-р Нийл Чери е направил анализ на вредите от електромагнитното лъчение и публикува доклад, според който ниските електромагнитни честоти са най-вероятният причинител на рак, а високите честоти (GSM-мрежи) са само "възможен" канцероген. През юли 2001 г. здравният отдел на Калифорния представя публично доклад, в който като рискове за здравето от такова облъчване са посочени: левкемия при деца (където ефектът е много по-силен, тъй като при тях черепът и нервната система са все още недоразвити) и при възрастни, рак на мозъка, склероза и опасност от спонтанен аборт. Други проучвания пък показват, че ЕМП повишават вероятността от импотентност при мъжете. Според лекари от университетска болница в Оребо, Швеция, откриват, че рискът от тумор на мозъка се увеличава с 30% при хора, които говорят по един час по мобилния телефон. Освен това те са установили връзка между разположението на тумора (от ляво или от дясно) в зависимост от това, от коя страна на главата се държи GSM-ът. В израелския град Натания пък през 2004 г. е проведено изследване относно връзката между заболяването от рак и облъчването на антените на мобилни оператори. Резултатите от него показват, че случаите на тумори са 4.15 пъти повече при хората, живеещи в близост до базова станция, в сравнение със средното ниво за целия град.Още през 1990 г. д-р Нийл Чери е направил анализ на вредите от електромагнитното лъчение и публикува доклад, според който ниските електромагнитни честоти са най-вероятният причинител на рак, а високите честоти (GSM-мрежи) са само "възможен" канцероген. През юли 2001 г. здравният отдел на Калифорния представя публично доклад, в който като рискове за здравето от такова облъчване са посочени: левкемия при деца (където ефектът е много по-силен, тъй като при тях черепът и нервната система са все още недоразвити) и при възрастни, рак на мозъка, склероза и опасност от спонтанен аборт. Други проучвания пък показват, че ЕМП повишават вероятността от импотентност при мъжете. Според лекари от университетска болница в Оребо, Швеция, откриват, че рискът от тумор на мозъка се увеличава с 30% при хора, които говорят по един час по мобилния телефон. Освен това те са установили връзка между разположението на тумора (от ляво или от дясно) в зависимост от това, от коя страна на главата се държи GSM-ът. В израелския град Натания пък през 2004 г. е проведено изследване относно връзката между заболяването от рак и облъчването на антените на мобилни оператори. Резултатите от него показват, че случаите на тумори са 4.15 пъти повече при хората, живеещи в близост до базова станция, в сравнение със средното ниво за целия град.

              Изследвания, проведени през последните пет години във Франция, Испания, Египет, Полша и Австрия пък са установили по-леки здравословни проблеми като главоболие, гадене, безсъние, загуба на памет, високо кръвно налягане и др. при хора живеещи до 100 метра от базови станции на мобилни оператори.



              Още веднъж се извинявам за това, че си позволих да пиша и ви създадох главоболие!







              Колега, предлагам Ви да направим иск за нанесени телесни повреди срещу мобилните оператори!

              Понеже те "застрашават" всички нас, аз предлагам да поискаме от всеки оператор по, хххммм, например --- 333'000'000 евро. Три оператора - почти 1 милиард евро...

              С Вас ще си разделим 1 милион (за мен само 10% за Вас останалото).

              Останалото предлагам да го инвестираме в Фондация "Xazard срещу мобилната смърт"! За 998'000'000 ще наемем доста именити учени, като например Д-р Том Смит и Д-р Мери Браун от Университета в Baffin. Ако не знаете, тези учени още през 1969 година откриха, че ползването на мобилни комуникации ще е канцерогенно и алармираха подобаващо Организацията на Обединените Нации с документа - Петицията на Смит и Браун!

              Считам, че предложението ми е много разумно! Ще спасим човечеството и ще имаме добра печалба от начинанието!

              Моля Ви, отнесете се сериозно...

              Всичко добро

              Т.

              За идеята и
              Good guys drive Land Rovers!

              Коментар


              • #37
                До: Влияние на GSM антена!!!

                Колега hazard.

                Вместо да четете разни форуми (включително и настоящия) защо не потърсите малко по-сериозна литература?

                Например, доклада на International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection.


                Радар на фазирани антенни решетки: Импулсна мощност: около 4 мегавата.





                "Радарная травма" - Глава от книгата на А.А. Ломачинский - "Курьезы Военной Медицины и Экспертизы":

                Коментар


                • #38
                  До: Влияние на GSM антена!!!

                  Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                  Вече започвам да се дразня от тия глупости. Аман от невежество! Турбозмея няколко пъти Ви е написал отговора. Моля Ви повярвайте му!
                  Не е нужно да се дразните толкова много,господине.Не може всички да сме физици-специалисти.
                  Аз лично не се чувствам престъпник за проявеното невежество.
                  Прочел съм темата с интерес и съм благодарен на тези които са дали информацията.

                  хайде със здраве!

                  Коментар


                  • #39
                    До: Влияние на GSM антена!!!

                    Първоначално публикуван от Turbozmej Преглед на мнение
                    .....
                    Ако имаш нужда от съдействие - 962 5969 - Тинко Младенов (също договаряме станции за оператори)

                    Т.
                    В това ли се крие истината??
                    Голяма истерия в последно време с това облъчване
                    Как ли облъчва моя King W ???Наскоро си го направих.

                    Турбозмея е обяснил всичко напълно разбираемо дори и за несведущ човек.
                    Присъединявам се към мнението на Лазар - Невежеството ражда чудовища изхранването, на които е твърде скъпо занимание.....

                    Никой не може да Ви сложи клетка (GSM) ако не желаете.Има елегнтни начини да откажете.Просто поискайте два пъти по-висок наем или се позовете на носещата сила на покривната плоча.
                    Ама да истерясват млади хора на тема облъчване е просто смешно.Живеем в електронен смог , само превъртете честотния диапазон на някой качествен приемник(не тоя на музиката в джипа ) и ще го чуете, излъчва всичко дори и захранването на компа Ви.
                    Карайте го по-споко, че статистиката за заболяванията на нервна почва и от стрес е по-висока дори от статистиката на заболяванията по радарните станции за ПРО.
                    Последно редактирано от Keltis; 22-07-08, 07:27.
                    Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                    Коментар


                    • #40
                      До: Влияние на GSM антена!!!

                      Първоначално публикуван от Windcrawler Преглед на мнение
                      ......., а може и да е след няколко десетки поколения...
                      А ако след няколко стотин поколения да го взимаме ли предвид? Или да се изрзя по селски - "в на предвид"

                      Много на далеч си се замисли,няколко десетки поколения, кой знае тогава какво ще ги облъчва тях и архаичната ГСМ мрежа ще е за тях като системата Местна батерия за нас.
                      Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                      Коментар


                      • #41
                        До: Влияние на GSM антена!!!

                        Първоначално публикуван от Tougi Преглед на мнение
                        Колега hazard.

                        Вместо да четете разни форуми (включително и настоящия) защо не потърсите малко по-сериозна литература?

                        Например, доклада на International Commission on Non-Ionizing Radiation Protection.


                        Радар на фазирани антенни решетки: Импулсна мощност: около 4 мегавата.





                        "Радарная травма" - Глава от книгата на А.А. Ломачинский - "Курьезы Военной Медицины и Экспертизы":
                        Главата от книгата си я бива.
                        Eдинственото и достатъчно условие за да повярваш на нечии глупости е ти да си по-тъп от този който ги е казал.

                        Коментар


                        • #42
                          До: Влияние на GSM антена!!!

                          Всяка "Благина" носи и обратната страна на медала
                          Телефоните "Облъчват", но си говорим Всички и то по-много! Колите замърсяват, осакатяват и Убиват (Всички знаем Потресаващата статистика), ама караме ....
                          С почти всичко е така, две противоречащи си страни. Та затова се въртим, сучем и избираме все "приемливото" зло
                          За мен мобилните комуникации промениха света към по-добро, налага ми се да говоря страшно много (обикновенно батерията ми стига само за един ден), но за щастие до сега не съм забелязал вредни последствия (Стискам си палци).

                          И още един Факт разликата между телефона и Микровълновата фурна май е само в мощността, малка но съществена (макс. 2 вата срещу 800 Вата).
                          А до колкото знам мощността на вълните пада на квадрат от разстоянието, така че ГСМ близо до главата е МНОГО по мощно облъчване от клетка (ако наистина е макс. 8 вата) на 50-100 метра.
                          Не защитавам никой, просто си разсъждавам на глас и си смятам, дано и да съм прав и всички да сме живи, здарви и Щастливи

                          А за радарите с киловатови и мегаватови мощности няма смисъл да говорим, приятел служещ на подобна станция, разказваше че на малко хълмче над което минавал лъча нямало и трева, но то е като да сравняваш, радиатор и пожар - все е топлина

                          Коментар


                          • #43
                            До: Влияние на GSM антена!!!

                            Е какъв е смисъла от тия микровълнови печки, след като може да си правиш пуканки с мобилния телефон???

                            Коментар


                            • #44
                              До: Влияние на GSM антена!!!

                              Първоначално публикуван от Lazar Преглед на мнение
                              Е какъв е смисъла от тия микровълнови печки, след като може да си правиш пуканки с мобилния телефон???
                              Ами не искам да остарея преди да са станли пуканките

                              Коментар


                              • #45
                                От: Влияние на GSM антена!!!

                                http://www.schwarzenbach-saale.de/cm...on_wuschek.pdf Нема страшно

                                Коментар

                                Активност за темата

                                Свий

                                В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                                Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                                Зареждам...
                                X