Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Влияние на GSM антена!!!

Свий
X
 
  • Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

  • Влияние на GSM антена!!!

    Тази тема се породи при мен след като тази сутрин дойдоха от единия от GSM операторите и предложиха срещу заплащане да сложат антена предаварел на нашия покрив.И аз се запитах дали и колко са вредни вълните, които те излъчват? Ще се радвам всички които мислят, че ща са полезни да изразят своите мнения и опит!

    Чух че съществуват някакви изолации(вид метална мрежа), които предпазват-това така ли е и до каква степен Прочетох в мрежата и за това че антените се насочват към определено място(район) и щом като не са насоче към теб са безвредни.

    П.П. имайте предвид, че парите не са съвсем малко за един вход
    Живея в кооперация.
    о 88 з 417 оо 4 - Стоян

  • #2
    Какъв е покрива а и ти на кой етаж си?
    Веднъж влюбен в американски автомобил след време с ужас установяваш че всичко най-прекрасно на този свят е или неикономично, или неекологично, или не се побира в гаража.

    Коментар


    • #3
      Ей, вас кво ви учат в комсомола, а? За Фарадеевия кафез не са ли ви казвали по физика? Колкото трябва за тая дължина на вълната гъста мрежа екранира напълно. Ако антената наистина е насочена, тогава крилата на диаграмата които могат да облъчат някого са съвсем немощни, и практически не е опасно. Ако е гсм, това са 1800 - 1900 МХц, стоманобетона на сградите е прозрачен, не го екранира. Може да поискате да сложат мрежа.
      А иначе интензитета на лъчението като всичко електромагнитно намалява с квадрата на разстоянието.

      Коментар


      • #4
        Да монтират антената на покрива ти е добро предложение,дотолкова,че заплащат а и предполагам ще имаш и няколко безплатни GSM-a! Но съм Чул,че облъчването е невероятно вредно! Разбрах за едни хора,на която къща е монтираня такава антена,че се оплакват и ще я махат!!!
        Незнам! Пък от друга гледна точка,то кое ли вече не е вредно........!?
        "Kолкото повече се превръщаме в свръхчовеци, толкова по-безчовечни ставаме"
        А+
        LZ1DRZ

        Коментар


        • #5
          Здравей,
          ако антената не е разположена точно над теб (ако си на последния етаж) няма никаква опасност. Антените са насочени и максимумът на диаграмата е насочена навън от блока. Ако имаш притеснения за екранировка можеш да използваш ситна метална мрежа (например рабица) - непременно заземена!

          Ето малко факти за GSM:

          Излъчвана мощност - най-често е 20 W за 900 MHz. След преминаване през филтри, кабели и други устройства до антената стигат до 10 W.

          Базовата станция излъчва непрекъснато само на контролните си канали. На останалите ако няма разговори не се излъчва нищо.

          Железобетона е доста добра екранировка - ако си в кооперация и ако си на последния етаж ще имаш минимум една или две армирани плочи между теб и антените.

          Всяка базова станция се проверява от ДНСК - за правилно изпълнение на конструкцията и строителството и от ХЕИ - за ниво на излъчването. Ако не отговаря на изискванията базовата станция не се пуска в експлоатация.

          Накратко, моя съвет е: Ако не живееш на последния етаж и не си ТОЧНО под антените, както са дадени по план приеми договора. В противен случай оператора ще отиде на съседния блок и пак ще ви облъчват, пропускате добри пари и ремонт на покрива. Безплатни телефони няма да получите.
          Успех!
          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

          Коментар


          • #6
            Благодяря много на всеки от вас помогнахте ми наистина
            Аз не живея на последния етаж а на пред пред последния , за жалост на последния етаж живее един катил който и досега създава проблеми за щяло и нещяло
            Долколкото за армировката само съм гледал по телевизията, но ако може да ми разясните как се поставя, какви са изисквинията, и други важни неща, защото според мен ние (цялата кооперация) трябва да се изправим пред оператора с твърди искания, защото ако оставим на него всичко може и да ни подведе(знаете как са нещата с корупцията в БГ )
            Доколкото за безплатните гсм-ние сме кам друг оператор
            Но бъдете искрни не ми се ицка като слючим договор да се окаже че сме си сложили атомна бомба на главата
            Много благодаря предварително, ако още някой се включи в темата
            о 88 з 417 оо 4 - Стоян

            Коментар


            • #7
              Здравей Стояне,

              Не се притеснявай, не е страшно! Можеш да получиш увреждания, само ако си гушнал антената. Отчитай, че диаграмата на насоченост на антената не е силно изразена надолу, колкото кръгово напред. (За всичкки, които ще ме емнат със забележки - прилича на изтеглен елипсоид)

              Ако имаш нужда от съдействие - 962 5969 - Тинко Младенов (също договаряме станции за оператори)

              Т.
              Good guys drive Land Rovers!

              Коментар


              • #8
                Не съм много наясно с цялата история около антените, но едно е сигурно - Никога за никакви пари и безплатни разговори не бих позволил да има антена в двора ми или върху блока, на който живея.

                Искам да попитам друго - има ли някакъв радиус около антените, в който трябва да се иска разрешение от всички хора, попадащи в този радус? Защото съседния покрив е точно на 10 метра от спалнята ми.

                При мен няма реален проблем, просто питам принципно.
                "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                http://ftp.domainbg.com/tuono

                Коментар


                • #9
                  Четях написаното от вас и се сетих дали ако сложат такъв кафез на сградата аз и другите ще имат обхват на свойте се гсм и други подобни устройств?Дали ще хващаме радои?
                  Как се поставя тази мрежа около цялата сграда или само на покрива?Доколкото Тоньо пита за разрешението то се иска сам от живущите.Но не съм много сигурен защото на партертера от лицевата страна има 7 маганзина но не знам как стои въпроса с тях
                  Моля помагаите
                  о 88 з 417 оо 4 - Стоян

                  Коментар


                  • #10
                    Ако наистина се иска разрешение само от хората в конкретната къща, става много лошо. За да промениш съвсем малко формата на парцела си се искат подписи и разрешение на доста хора около теб, а за нещо, което вреди на здравето ти не се иска.

                    Вчера слушах в кафето подобен разговор. Единия казва на другия.

                    "Мой приятел позволи в двора му да се монтира антена. Само 2 на 2 метра е бе, ама 250 долара всеки месец му влизат в джоба, ако иска може да не работи."

                    Да му е честито на човека, както казах - не благодаря.

                    И какво излиза - моите съседи могат да решат да ме облъчват и аз немога да направя нищо?
                    "...откъде идваш ... и накъде отиваш..."
                    http://ftp.domainbg.com/tuono

                    Коментар


                    • #11
                      Тук става дума за ползване на имот за монаж на антената. Ако ще да ти е срещу спалнята, щом не е в твоя имот, никой за нищо няма да те пита.

                      Разните предаватели са хомологизирани и се смята, че не са опасни за хората и толкова. То и летенето със самолет е едно от най-вредните занимания, а пилотите гълтат малко по-малко радиация от урановите миньори. Въпреки това някой да се е загрижил за пътниците? Напротив, все по-нависоко се ръгат да летят. А за хормоните в животновъдството да говорим ли?

                      Това е положението. Направо да тръгваме със шапки от алуминиево фолио...

                      Коментар


                      • #12
                        Относно договорите, мисля че е необходимо съгласието на 50% от живущите в сградата и задължително на тези от последния етаж. При поставяне на базова станция на съседен блок няма какво да се направи. Може единствено да се пусне оплакване към ХЕИ, те ще дойдат да направят измервания и ако всичко е в нормата антените остават.

                        Относно твоя случай - два етажа са достатъчна изолация. Не може да се направи пълна екранировка на блока, така че да нямате обхват и радио. Т.е. може, но ще ви струва няколко млн. лв
                        Няма да можете да изисквате от оператора да ви постави екранировка, единствено можете да искате ремонт на покрива и да включите в договора клауза при протичане и повреда на покрива от служителите на компанията ремонта да е за тяхна сметка.

                        Екранировка може да си поставите сами или да извикате фирма. Най-удачния вариант е рабица в междинното (вентилационното или таваните) помещение на сградата. Може да се закове за тавана и трябва да е непременно заземена. Оператора няма да ви позволи да поставите рабицата на покрива под антените, тъй като това разваля тяхната диаграма и съгласуване.

                        Накрая моето скромно мнение - при твоето положение на два етажа от покрива бих приел. С парите от оператора ще забравите общите раноски за входа и може да си направите ремонт (ако е нужно, разбира се). Има много по-вредни неща, с които се сблъскваме всеки ден. До нас например построиха нова сграда и сложиха трафопоста на приземния етаж - до един магазин и под апартамент. Навремето са се очуждавали площи по един декар за да се постави трансформатора на безопасно място.
                        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

                        Коментар


                        • #13
                          преди време прочетох в научно списание, че тези електромагнитни лъчи, които излъчват предавателите са вредни много, почти като радиоактивни са ...

                          Това че на нас нищо не се казва е съвсем друго, тези пари, които ще вземеш с тях не можеш да си купиш здравето, което ще си скапеш!!!

                          Коментар


                          • #14
                            Не защитавам радиовълните като цяло, но само ще кажа - няма вредни качества, има вредни количества...
                            Като радиоинженер твърдя че ежедневното говорене по телефон долепен до главата е много по-опасно.
                            Иначе съм съгласен - здравето е единственото което не се купува с пари.
                            По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

                            Коментар


                            • #15
                              това за вредата от антената е доста преувеличено...

                              в книжката на колата ми пише, да се избягват разговори по GSM вътре в колата /ако няма кар кит с външна антена/ - понеже ламарината влошава обхвата, телефона автоматично минава на по-висока мощност на облъчване...

                              за микровълновите печки също се е изписало доста... а не се иска разрешение от комшиите и ХЕИ

                              в казармата служих на радар и по-точно на "слон" вид, който мери височината на самолетите инструктажа беше при включен радар да не се стои наблизо, но понякога се случваше по необходимост да е насочен към спалното, а той се клати нагоре-надолу /като слон главата си/ и понякога се случваше да попаднеш почти на пътя на лъча... а излъчваше 500W доколкото помня и засича цели до 800-1000км

                              е, офицерите се шегуваха, че на никой от служилите там не му се е раждало момче докато служи или през следващите няколко години... ние е се смеехме, но аз имам една щерка и чакам втора
                              помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

                              Коментар

                              Активност за темата

                              Свий

                              В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

                              Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

                              Зареждам...
                              X