Обява

Свий
Няма добавени обяви.

И отново - съвет за избор на смартфон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: И отново - съвет за избор на смартфон

Не си се минал.Добре че не си взел Сонито.В един смартфон всичко е ОС+платформата.Не Андроида,а това върху което Андроида оперира.
    Китайците се научиха да правят телефонии,само гледай капаците да са затворени когато го мокриш.
    И споделяй мнения.

Коментар

И аз се колебаех между z2 i S50 и взех сонито засега съм доволен. Доста кекав ми се струва но оня ден ми пристигна ей тоя калъф. По тежък е от телефона. мисля че стана някъде кам 350 грама.
      When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Честито за новата придобивка! Дано ти върши работа и действително да ти се налага да ползваш някое от сочените му предимства! ...(това следващото е добре да не го четеш, но понеже казваш че за теб телефонът е консуматив, в смисъл, че не се "влюбваш" във вещите си, ще го напиша)...
        За съжаление, имам преки негативни впечатления от един такъв екземпляр! Според мен, нищо в този телефон не оправдава цената му от 800 лв.!Недобър дисплей, слаба камера, бавен и склонен към лагване. Най-скъпата част на телефона е алуминиевата му рамка. Останалото е по-дебела пластмаса, благодарение на която звукът от говорителите при разговор се чува лошо! На спикер и външно аудио е добре!Като цяло се драска повече, примерно от Сони Z, но е с по-добра водоустойчивост.Издържа на падане колкото другите, но от това не остават следи.Общо взето, телефон с параметри на такъв за 400-500 лв., фабрично поставен в "по-твърд" протектор!
        П.П.Горното е субективно мнение само от един конкретен телефон,така че не е задължително при всичките да е така.
        Последно редактирано от emil5koff; 30-01-15, 21:34.

Коментар

Re: От: И отново - съвет за избор на смартфон

Първоначално публикуван от Живко Костадинов Преглед на мнение
          Не си се минал.Добре че не си взел Сонито.В един смартфон всичко е ОС+платформата.Не Андроида,а това върху което Андроида оперира.
          Китайците се научиха да правят телефонии,само гледай капаците да са затворени когато го мокриш.
          И споделяй мнения.
          Върху кое оперира андроида ??? Не схванах съжалявам.

Коментар

Още веднъж да благодаря за труда да споделите мнения и лични впечатления в темата

Обещавам да кача моите лични впечатления от телефона след известно време, необходимо за да натрупам въпросните лични впечатления - за момента телефона съм го ползвал ден и половина и каквото и да напиша като отзив ще е несериозно.

@emil5koff - да се надяваме, че съм улучил по-читава бройка Иначе - да, за мен телефона, както и всяка друга вещ е консуматив, въпрос на съотношение цена/качество/бюджет.
            Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Та да споделя обещаните лични впечатления. Ся, в голямата си част въпросните впечатления са субективни, и се основават на сравнения с личното ми Runbo Q5 и бившия служебен Galaxy S2.

1. Най-важното изискване - батерията. Телефона го заредих догоре миналия четвъртък , т.е. 8 дена и 15 часа ползване. В момента батерията е на 25% (!!!) остатъчен заряд. Не съм му включвал никакви Power Save настройки освен автоматичното ниво на осветяване на екрана. През това време телефона е ползван за гласови разговори (1 час и 45 минути) - 12% от общата консумация на батерията, СМС-и (около 30-тина), браузване (съвсем малко - да кажем 30 мин), будилник - всеки ден по няколко пъти При същото ползване Самсунга умираше макс за 2 дена. Рунбото държи повече, но се ползва несравнимо по-малко.

2. Размери/удобство на носене - без проблеми и неудобство се носи в джоб на официална риза или панталон.

3. Камера - много зле, но става за това за което ми трябва - сканиране на документи.

4. Защитеност - вече успях да го изпусна по екран върху ръба на крачето на офисен стол (от около 1.20 височина) - без поражения. На водоустойчивост още не е имал шанс да се прояви.

5. Чувствителност на екрана - изключително добра. Една идея по-чувствителен от Самсунга, и на порядъци по чувствителен от Рунбото

6. Чуваемост - изключително добра, при 50% увеличен звук на разговора на практика мога да го ползвам като на спикер, даже звука е дразнещо силен (буквално до болка в ухото), та съм го намалил на около 30-40%. Събеседниците ме чуват без забележки. Това ми беше много силно притеснение, защото четох че ранните серии на САТ са имали такъв проблем.

7. Бавене/лагване - към момента не забелязвам.

Също четох в нета за проблем с конкретния модел причинен от proximity сензора - телефона се самоизключва/рестартира когато е поставен в джоб или калъф. Моя поне засега подобни въртели не ми е правил.

В заключение - за това за което ми е нужен, телефона покрива на 100% очакванията ми, засега. Цената спокойно може да е с едни 100 лева надолу, ама явно съм си платил и за марката.
              Синьо небе над златни жита. Ако някой се чуди - Добруджа е. Южна. Българска.

Коментар

Аз мога да се включа с моя скромен опит ,ползвам Xiaomi Mi2s,за съжаление в Бг не се предлага,аз го купих през Интернет,та този иелефон мога да Ви кажа е всичко това ,което имат изброените по-горе телефони,но цената на която може да си го закупите е доста по-приятна.

Коментар

Първоначално публикуван от Tony33 Преглед на мнение
                  Ами аз четох преди месеци и не ми беше труден избора - Еволвео ( evolveo strongphone q4). Отговаря на всичките ти изисквания и един ( два по-точно) ОГРОМЕН плюс - има си хардуерни бутони зелено и червено. Цените незнам как са сега, ма бяха около 480 кинта лятото в метро. Сега трябва и да е по-малко. Доста народ тук от форума и други познати са с такива ( имаше и тема за него някъде тук). Проблеми никакви. Много приятна машинка е.
                  И мене тия двата бутона ме блазнят. След няколко месечна употреба би ли споделил впечатления?
                  Всеки трети е шести

Коментар

Да не отварям нова тема
                    Поставиха ми задача до края на деня да избера някакъв умен телефон, като изискванията са :
                    -малък телевизор - 4 инча
                    -две сим карти
                    -да не е Самсунг
                    -цената до 300 лв
                    Ще се ползва като телефон + безплатните приложения за чат
                    Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                    За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Мога да ти препоръчам Моторола мото Г XT1068
                      Отговаря на 3 от изискванията :

Не е Смасунг
                      Цена 340-350 лв. - малко над бюджета
                      Двусимов
                      Добра батерия (3 дни интензивни разговори )

Диагонал на екрана 5 "
                      LZ1UFS

Коментар

Nokia Lumia 530DualSim 4 от 4 изисквания.

Коментар

Първоначално публикуван от chataloff Преглед на мнение
                          Мога да ти препоръчам Моторола мото Г XT1068
                          Отговаря на 3 от изискванията :

Не е Смасунг
                          Цена 340-350 лв. - малко над бюджета
                          Двусимов
                          Добра батерия (3 дни интензивни разговори )

Диагонал на екрана 5 "
                          Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
                          Nokia Lumia 530DualSim 4 от 4 изисквания.
                          Благодаря за предложенията , Моторолата определено отпада, малки са ръчичките

Май-съм забравил още едно важно изискване , да работят едновременно двете карти.
                          Последно редактирано от ИВАН НЕДОКЛАНОВ; 21-03-15, 11:59. Причина: :)
                          Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                          За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Prestigio. Само не си взимай 5400. Разгледай по форумите от кой модел няма оплаквания. Аз от първият си 4300 бях много доволен, но ми го смениха, тъй като изгоря, вероятно по моя вина. Смениха го с 5400... еми на хартия уж по-добър ама не е... забива понякога. Понякога се рестартира сам, ей такива неприятни истории.
                            Кольо Динев

Коментар

Само като идея да предложа някой китайски телефон от великите сайтове - dx,aliex,tinyd ? Цените доста са им паднали, като за 300лв може да си вземеш доста мощен телефон, но с условието, че имаш някаква си гаранция - 6 месечна, която предполагам да не ти се налага да използваш и трябва да почакаш доставката. Преди година си взех Doogee DG2014 и впечатленията са ми доста добри - хубав екран, бърз, що-годе нормална камера, има поддръжка от към софтуер, но след въпросната година ми спряха капацитивните сензори/копчета, а те са заедно със тъч-скрийна и екрана и се отказах от смяната им, а не съм го отварял да го пробвам за някакъв ремонт. И все пак си мисля, че си заслужаваше тогава сумата от 220лв .
                              Последно редактирано от Aleks.Zh; 24-03-15, 11:03. Причина: Правописна грешка

Коментар

Според мен със Самсунг Галакси няма да сбъркате.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X