Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Таблет с уиндоус

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Таблет с уиндоус

Имам питане,ако предположим че имаме таблет с уиндоус,това значи ли че можем на него да подкараме програми за пс.Служебно ползвам софтуер за диагностика,понеже постоянно съм така,често батерията на лаптопа не издържа достатъчно,понякога се налага да човъркам над час,често в и около апаратурата няма контакт за лаптопа и се замислих колко би било чудесно ако има таблет който да бачка с пс програми.
    Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
    Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
    Анатолий Пейчинов o8875о9815
    https://dvrbg.com/

От: Таблет с уиндоус

Може, но да не е с Windows RT. Има вече доста таблети работещи с Windows 7/8. Ако има и док станция си става като нетбук. Някои са доста добре с Core i3/5/7 и до 13" дисплей, но си струват и едни пари.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

А има и таблети , които издържат над 5 часа на батерия
      Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
      За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
        Имам питане,ако предположим че имаме таблет с уиндоус,това значи ли че можем на него да подкараме програми за пс.
        Ако програмите са за XP, какъвто обикновено е случаят с работещите решения към които човек е сантиментален, реалистичният отговор е НЕ. Липсата на интерфейси и клавиатура не добавят удобство. За сметка на това, лаптопи с батерия за 5 и даже 8 часа съществуват и определено са решение.

Коментар

Реално да, стига разбира се самите приложения да са достатъчно добре написани да вървят стабилно под W7/8 (не и RT!). Въпроса, който по-горе Ясен повдигна с интерфейса е малко спорен, но принципно аругментите му са напълно валидни. Ако самите приложения на са оптимизирани за работа с таблет ще се измъчиш доста, а и повечето таблети под Windows едва докарват 3-4 часа работа.
          Последно редактирано от господин никой; 09-10-14, 09:53. Причина: стилистична корекция

Коментар

По-разумното решение е да се провери дали диагностичния софтуер няма версия за android, примерно. Дори да трябва да се закупуват лицензи и интерфейси е много вероятно да излезе по-евтино и значително по-качествено и използваемо от пригаждането на стар приложен софтуер на нова платформа. Как комуникира РС-то с крайното устройство? Ако е RS-xxx страданието е гарантирано.

Решението на Ясен - стандартен лаптоп със сериозна батерия вероятно ще се окаже най-доброто.

Коментар

Първоначално публикуван от bokomo Преглед на мнение
              Ако е RS-xxx страданието е гарантирано.
              USB на такива устройства също не е песен.

Коментар

А най-добре е, да си вземете от таблетите с клавиатура, която се сваля ако не е нужна. Напълно функционална 8 версия, за което е нужна клавиатура си я има, за другото е пълнофункционален таблет. Работи си идеално с всичко, което поне на мен ми трябва и съчетава всички предимства в едно... и с батерия за десетина часа и под килограм с клавиатурата...
                VPetrov.photography

Коментар

Първоначално публикуван от Венцислав Петров Преглед на мнение
                  А най-добре е, да си вземете от таблетите с клавиатура ... Работи си идеално с всичко, което поне на мен ми трябва....
                  Колегата има специфичен софтуер, който на всичкото отгоре има комуникация с външен хардуер. Доста смела препоръка.
                  Ако се говори за surface - там имаше някаква драма със захранването на USB порта.

Коментар

Той не е написал какъв е софтуера, но вероятността този софтуер да не е за Windows не е особено голяма... Колкото до USB порта, точно тези таблети за разлика от андроидските устройства имат пълноценен USB (моят е 3.0) със захранване на него, даже си го ползвам да зареждам разни дребни джаджи...
                    VPetrov.photography

Коментар

Здравейте.
                      След многократни опити и големи мъки, докато поддържаме 60 бензиностанции в страната(за щастие все още) разбрахме няколко прости неща:

Купува се хубав и качествен инвертор 12->220.
                      Купува се индустриален или поне висок клас ретро лаптоп с RS232
                      Работи се на ток.

Защо? Защото читав преходник USB<->RS232 не съществува. Или ще пропуска, или ще греши, да не говорим ако има някакво друго смущение.
                      Новите лаптоп-и както всички знаем са пълна скръб. Дори моят Elitebook 8460p за две години започна да си затяга пантите... какво остава ако се използва за "истинска" работа.

п.с. вижте видеото ;-)
                      ;-)
                      Grand Cherokee I - 5.2 - супер беше!
                      нула 999 нула 3 нула 9 нула 3

Коментар

Първоначално публикуван от Roninn Преглед на мнение
                        Имам питане,ако предположим че имаме таблет с уиндоус,това значи ли че можем на него да подкараме програми за пс.Служебно ползвам софтуер за диагностика,понеже постоянно съм така,често батерията на лаптопа не издържа достатъчно,понякога се налага да човъркам над час,често в и около апаратурата няма контакт за лаптопа и се замислих колко би било чудесно ако има таблет който да бачка с пс програми.
                        Вариант е автономно захранване при нужда.
                        Писал съм заедно с колегата....
                        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Всичко това може да се избегне с един читав активен USB хъб... 45 кинта са по-хубавите...

Коментар

Активен хъб може да реши проблеми, свързани със захранването на usb порт, но не може да реши редица други проблеми. Примерно недокументирано API, съществуващо в Windows XP, но отишло в небитието при Windows 8. С документираните апи-та драмата е същата.

Зареждането на някаква джаджа по никакъв начин не гарантира читавост на даден USB порт, защото някой е решил примерно да ограничи стандартните 500mA при всякакви странни събития, включително натоварване на процесор или видеокарта и се почва жестоко псуванье, защото активна джаджа, примерно USB/RS232 адаптор на порта в този момент започва да се държи неадекватно.

Колегата горе с бензиностанциите го е играл този цирк.

Нека колегата да каже интерфейса за да продължим да си приказваме.

Коментар

В предни пост съм искал да напиша лаптоп, а съм написал таблет .. .защо ли
                              Та подобен цирк съм го играл и аз ( професионално) , а лично си реших проблема с една външна батерия за лаптопа и изкарваш спокойно работния ден . Реално ми се наложи да я ползвам точно 2 пъти , но бях спокоен че я имам
                              В моята професия инструментите се развиват доста бързо и сега вече нямам такива проблеми
                              Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
                              За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X