Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Телефон с радиостанция - ревю

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Телефон с радиостанция - ревю

Здравей,
    дано не съм лош пророк, но след като нямаш антена в комплекта, най-вероятно модула на радиостанцията е бил спестен.
    Относно софтуера в момента съм в "доста напреднали" преговори със завода производител /добре, че търговеца е стабилен и го играе посредник/ и ако успея да го преборя да ми прати софт ще ти го дам.
    поздрави

Коментар

Дай контакт със завода да водя преговори за една 13 мегапикселова камера, писах на повече от 10 продавача в сайта, но никой не ми е отговорил.
      If you can't stand behind our troops feel free to stand in front of them!

Коментар

Търговеца е посредник иначе най-вероятно няма да ми обърнат внимание.Вероятно не работят с краини клиенти.
        Относно камерата говорих с един приятел в сериз каза да пратиш снимки на самата камера и ако има някакви надписи по нея.
        Другото което е за камерата освен хардуера е важно и фримуера демек как се обработва самото изображение. По-лесно се пише софтуер отколкото да се произжвждат различни камери. За пример ХТЦ М8 е имал първоначално хардуерна стабилизация на изображението. Сега произвежданите са само със софтуерна такава. Та дали ще минеш само с една камера.....

поздрави

Коментар

Този телефон / камера е копие на нещо, не е индивидуална разработка така да се каже. Идеята ми бе да открия оригинала. За сега неуспешно. Компенсирам лошата камера с по-добър софтуер. На близко снима добре, което е по-важно за мен, но в крайна сметка без фотоапарат няма да се размина.

Коментар

Първоначално публикуван от bay-petko Преглед на мнение
            Здравей,
            дано не съм лош пророк, но след като нямаш антена в комплекта, най-вероятно модула на радиостанцията е бил спестен.
            Относно софтуера в момента съм в "доста напреднали" преговори със завода производител /добре, че търговеца е стабилен и го играе посредник/ и ако успея да го преборя да ми прати софт ще ти го дам.
            поздрави
            Може да няма модул наистина,като гледам има ги с антена и без,в такъв случай PTT бутона е излишен,не ми се вярва Китайците да го допуснат...
            LZ1BEL "Mud Angels" Stara Zagora
            Warning: any change to the factory design of your vehicle has potential dangers which could result in injury or death.

Коментар

Понякога идва по-скъпо да правиш отделен корпус за по-евтиния модел от колкото да се остави един бутон в повече. Не само китайците са на този принцип. При някои модели на Форд нпр. има пусната пълна ел. инсталация с много липсващи датчици и компоненти налични само при по-скъпите модификации на модела.
              42

Коментар

Понякога идва по-скъпо
                Винаги идва по-скъпо. Бутона е оставен чисто технологично. Предполагам, че е програмируем.

Коментар

Сложих успешно нов ром на телефона, утре ще кажа подробно как става.

Коментар

С нашенско меню ли е?
                    LZ2IZ,DUTY for DUTY[/B] PAJERO 3,5 v6
                    Анти-социалното поведение е признак на интелигентност в един свят, пълен с конформисти!

Коментар

Не, не е с нашенско меню, и аз на това се надявам, но няма. Не ми се занимава да пиша меню на БГ, затова ще си карам на английски, докато излезе ром с БГ меню, ако излезе. Ето как се сменя ром-а.

1. Руут-вате телефона (моля не питайте как, има достатъчно информация в нета, елементарно е)
                      2. Отваряте тази страница http://www.needrom.com/download/snopow-m8/
                      3. Сваляте си ром-а и Smart Phone Flash Tool
                      4. Ако искате резервно копие на системата + буут рековъри меню на български (оригинала е на китайски) си инсталирате MTK Droid tools и действате.
                      5. Инсталирате драйвери за телефона, изисква ги Smart Phone Flash Tool, в тубата има доста клипове как се инсталират и достатъчно линкове има в нета.
                      6. Отваряте програмата Smart Phone Flash Tool, в едното поле си избирате файла MT6589_Android_scatter.txt , същия файл може да има допълнение към името си, не е задължително да е 100% същия. Преглеждате за всеки случай в заредените файлове, дали същите с с път до папката Ви с новия ром. Изключвате телефона. НЕ СВАЛЯТЕ БАТЕРИЯТА, въпреки инструкциите в нета задължително да се свали. Щракате на download и свързвате телефона към компютъра, процеса започва автоматично. След като завърши се появява зелена иконка. Готово.

В интернет има доста информация как се използват горепосочените програми, в тубата има клипове, много е лесно, стига веднъж да се преборите. Ако имате въпроси - питайте. Ако не сте сигурни какво правите изтеглете ром-а и го занесете с телефона на специалист, за да го смени.

Коментар

Здравейте и от мен, докато правех експерименти с радиостанцията прегрях лагер на колата и .........приключение!

Та няма никакъв проблем телефона да работи на ПМР каналите дори и само до четвъртия знак на честотата. Чува и предава чудесно, даже е по-чуствителен от кенууд ТК-3107. Друго интересно е че, батерията изкара точно 5 дни ползване: на телефон и експериментите със станцията. От събота сутрин до сряда вечерта. Отделно изскара, напълно заредена 4,5 часа навигация с IGO. По дефилетата на Велинград си работеше перфекно, но интересното е, че като го мръдна от предното стъкло на колата /на равно място в полето/ веднага губи сателитите което ми е странно.

The Back Bone приятелю имам три въпроса към теб:
                        1. Каква точно навигация ползваш щото моито иго щом загуби сателитите/ влезне в тунел/ се "самоизключва" навигацията?
                        2. Каква стоика ползваш? Моита от тежеста на телефона при по-голяма дупка се отлепва от стъклото?
                        3. С какво новия РОМ е по-добър от стария, камерата? питам да знам заслужавали си разправията?

Поздрави

Коментар

1. Ползвам iGO, нямам проблеми със загубата на спътници, ползвам iGO Primo Thin.
                          2.Ползвам много яка стойка-щипка за 15 лева ( в София са по 6.99лв.), много здраво държи телефона и много яко лепне на стъклото, в пъти по-добре от оригиналната на гармин ГПС-а ми.

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:C_f7bfc88294ee437ca29e6c3163b8460f.png
Прегледи:1
Размер:184.5 КБ
ID:5609304

3. С новия ром батерията се държи по-прилично, вече като го извадя от зарядното не пада веднага на 98% и след 1 мин на 95%.

Новата батерия дойде. Не съвпада като размер и пинове. Малко не и достига. Елемента вътре според надписа на него е с размер 704365 (70х43х65), като физически размер е по-малък от елемента на оригиналната батерия, от което следва че и капацитета и е по-малък.

Име:IMG_20140909_123001.jpg
Размер:60.8 КБ
ID:5609305

Име:IMG_20140909_123343.jpg
Размер:65.7 КБ
ID:5609306

Име:IMG_20140909_123357.jpg
Размер:53.2 КБ
ID:5609307
                          Последно редактирано от The Back Bone; 09-09-14, 18:32.

Коментар

Хайде и аз да се похваля с такава тухличка.На първо четене телефона ми харесва,въпреки размерите си,да си призная очаквах да е големичък но леко ме изненада като това не е проблем за мен.Поръчах го от сайт за търговия с електроника (и друг път съм пазарувал от там),рутнат с техен ром.Всичко е добре само може би направих грешка като избрах DHL за доставка,пратката дойде за три дни обаче..... въпреки,че беше пратен от там като подарък и без лого на опаковката се закотви на митница (вече в БГ) и една седмица там!След обмитяване,вече на другия ден беше доставен на адрес.Едно от първите неща които направих беше да видя как радиостанцията работи, за сега се справя добре,моята е с голямата антена която за мен е плюс,остава да си наредя каналите и репитрите и да се тества по-обстойно.Батерията изглежда ще държи,бавно и равномерно пада само,че при първия заряд (след пълен разряд) не се зареди на 100 % ,надявам се по-късно да влезе в режим.Едно от нещата които не харесват е ,че няма сигнализация за пропуснато повикване ,смс или друго,бутончето за отключва е доста неудобно за често натискане и някои други дребни неща но те не са фактор.При така добре (за сега) работещо радио телефончето си струва (въпреки теглото и размерите) !
                            LZ2IZ,DUTY for DUTY[/B] PAJERO 3,5 v6
                            Анти-социалното поведение е признак на интелигентност в един свят, пълен с конформисти!

Коментар

Модулът на "радиостанцията" има ли възможност за кодиране. Въобще, комуникацията цифрова ли е или аналогова.
                              ОФБ ДБ X22SE
                              Не искам Турция да ме пази от Русия. Стигат ми 500 години.

Коментар

няма сигнализация за пропуснато повикване
                                Има, как да няма, горе в левия ъгъл излиза симво плюс доу на слуушалката излиза едно такова червено.

Модулът на "радиостанцията" има ли възможност за кодиране. Въобще, комуникацията цифрова ли е или аналогова.
                                Комунукацията е аналогова, като модулацията е честотна. Кодиране няма, не знам цивилна аналогова станция да има кодиране, плюс това крипто апаратура не се купува ей тъй, т.е. аз и ти не можем. Има CTCSS, но смисъл от него няма, т.е. теб ще те чува всеки, но ти ще чуваш само радиото с въведения тон като твоя.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X