Изпробвал съм почти всичко и моите виждания са тези: нищо освен iGO не струва. Имах добри очаквания за Navigon, заради подробната им карта и заради това, че Garmin го разработва, но останах неприятно изненадан от поведението му. Наистина, глезотийките си ги има, но когато наистина ти трябва просто го няма. Използвал съм iGO и на стария си Windows телефон и сега на Андроида. Доволен съм и го препоръчвам. Sygic няма да го коментирам.
Ето малко информация за водещите офлайн навигации, за Андроид устройства.
1.Navigon MobileNavigator

Поддържа се от всички версии на Андроид, като при 4.0-4.1 е възможно да се срещат малки проблеми.
Поддържани резолюции: 320х240; 320х480; 480х320; 480х800; 800х480; 480х854; 854х480; 600х1024; 800х1200; 1024х600; 1280х800; 600х1024; 800х1280;
Езици, определящи се от езика на телефона: Български, чешки, немкси, датски, френски, английски, гръцки, унгарски, италиански, норвежки, полски, руски, испански, шведски, португалски, турски.
Държави: Чехия, Италия, Босна и Херцеговина, България, Гибралтар, Хърватска, Естония, Франция, Албания, Финландия, Германия, Белгия, Андора, Гърция, Унгария, Дания, Исландия, Австрия, Беларус, Монтенегро, Латвия, Испания, Полша, Литва, Норвегия, Молдова, Люксембург, Малта, Холандия, Швеция, Португалия, Ирландия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария, Украйна, Англия
Ето малко информация за водещите офлайн навигации, за Андроид устройства.
1.Navigon MobileNavigator
Поддържа се от всички версии на Андроид, като при 4.0-4.1 е възможно да се срещат малки проблеми.
Поддържани резолюции: 320х240; 320х480; 480х320; 480х800; 800х480; 480х854; 854х480; 600х1024; 800х1200; 1024х600; 1280х800; 600х1024; 800х1280;
Езици, определящи се от езика на телефона: Български, чешки, немкси, датски, френски, английски, гръцки, унгарски, италиански, норвежки, полски, руски, испански, шведски, португалски, турски.
Държави: Чехия, Италия, Босна и Херцеговина, България, Гибралтар, Хърватска, Естония, Франция, Албания, Финландия, Германия, Белгия, Андора, Гърция, Унгария, Дания, Исландия, Австрия, Беларус, Монтенегро, Латвия, Испания, Полша, Литва, Норвегия, Молдова, Люксембург, Малта, Холандия, Швеция, Португалия, Ирландия, Румъния, Сан Марино, Сърбия, Словакия, Словения, Швейцария, Украйна, Англия
Начин за инсталация: нищо особено, просто копирате .apk файла някъде в телефона си, след това го намирате с някой File Manager, инсталирате го и при отварянето ще ви пита на кои държави искате да изтеглите карти, както и нужни файлове. Предварителното свързване към Wi-Fi мрежа е строго препоръчително.
.apk файл, версия 4.6.0- ТУК.
Карти за България Q1- ТУК.
2.Sygic Navigation

Положението е долу-горе същото като при Navigon, тук изискването е Андроид версията да е по-голяма от 2.0.1
Проблеми с каквато и да била резолюция, мисля че няма да има.
Начина на инсталация е идентичен: слагате .apk-то в телефона, инсталирате и си избирате карта. Отново придържането към Wi-Fi мрежа е желателно.
Sygic GPS Navigation v. 12.1.3.apk- ТУК.
Камери и звуци- ТУК.
.apk файл, версия 4.6.0- ТУК.
Карти за България Q1- ТУК.
2.Sygic Navigation
Положението е долу-горе същото като при Navigon, тук изискването е Андроид версията да е по-голяма от 2.0.1
Проблеми с каквато и да била резолюция, мисля че няма да има.
Начина на инсталация е идентичен: слагате .apk-то в телефона, инсталирате и си избирате карта. Отново придържането към Wi-Fi мрежа е желателно.
Sygic GPS Navigation v. 12.1.3.apk- ТУК.
Камери и звуци- ТУК.
Коментар