От: Бързо падане на батерия на смартфон
Хем съм, хем не съм. Ace 2-ката дойде с пълна и изкара 3 дена, хем я човърках. Китайските станции и те идват с пълна батерия. Случвало се е да попадам и на полупълна. Струва ми се че от завода батериите излизат пълни, а после от седене малко по малко спадат. За месец стоене откачена батерията по моя преценка, "спада" с около 5-6 процента. Имам батерии, стояли пълни над половин година. после се дозареждат за някакви 10-20 минути, примерно, при нормално зареждане от празно до пълно около 3-4 часа.
Та, не знам какво да мисля, и определено не знам кое е градска легенда и кое не, но определено из пространството витаят доста такива. Единственото сигурно нещо е че се скапват по малко от всеки следващ цикъл разреждане-зареждане.
На мен литиево-йонна батерия ми се е скапвала единствено от стоене празна, 2 пъти. Единия преди много години на един мобифон NOKIA, а другата преди година-две на един честотомер, дето не бях зареждал откак съм го купил. Устиска над година без зареждане и после умря геройски. Освен тия двете нищо не ми се е скапвало, а съм държал и пълни и празни и всякак.
Първоначално публикуван от peichev68
Преглед на мнение
Та, не знам какво да мисля, и определено не знам кое е градска легенда и кое не, но определено из пространството витаят доста такива. Единственото сигурно нещо е че се скапват по малко от всеки следващ цикъл разреждане-зареждане.
На мен литиево-йонна батерия ми се е скапвала единствено от стоене празна, 2 пъти. Единия преди много години на един мобифон NOKIA, а другата преди година-две на един честотомер, дето не бях зареждал откак съм го купил. Устиска над година без зареждане и после умря геройски. Освен тия двете нищо не ми се е скапвало, а съм държал и пълни и празни и всякак.
Коментар