Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Интернет скоростта в Глобул

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Интернет скоростта в Глобул

Защото не могат да ми гарантират писмено, че скоростта ми няма да се ограничава под 128 кбита, дори и за пакета за 6,50 ... А ти на коя програма си точно? Можеш ли да измериш с нещо скоростта след изчерпване на лимита? (ако си с андроид - програмата Speed Test)
    Александър

Коментар

Колега, току-що пуснах един спийдтест. На най-тънката тарифа съм, т.е. 3.50 на месец, 15 mb на макс скорост, текущо са изчерпани и съм на бавната връзка.
      Резултатите:

Ping: 166ms
      dl speed: 3.7 kb/sec
      up speed: 46.9 kb/sec

В запазените резултати от тестове гледам, че съм достигал dl скорост 4.8 kb/sec. Средно се колебае около 4кб.

Едит: пуснах още един тест, този път в kbps:
      ping: 174
      dl speed: 27
      up speed: 67
      Последно редактирано от Петрушев (freesum); 28-02-12, 10:18.
      Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
      Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
        Защото не могат да ми гарантират писмено, че скоростта ми няма да се ограничава под 128 кбита, дори и за пакета за 6,50 ... А ти на коя програма си точно? Можеш ли да измериш с нещо скоростта след изчерпване на лимита? (ако си с андроид - програмата Speed Test)
        Програмата в момента е 'Web&Talk Lite', но с 1000мин.(една промоция до януари беше).
        Лимита....мога да го стигна само ако ми спрат стационарния нет и телефона стане модем. Сега е толкова:
        Натиснете снимката за да я уголемите

Име:test1.jpg
Прегледи:1
Размер:132.5 КБ
ID:5351309
        Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

След последна проверка в още един офис на Глобул и обаждане оттам в бек-офиса, се оказа, че обещанията на продавачитев Германос са били вероятно лъжливи. Много ясно, че скоростта се ограничава чрез някакъв софтуер и няма някой да хукне да го променя специално за мен или пък за тези, които са на определен пакет. Разбира се за тези с Web&Talk може да е съвсем различно. Както и да е, преминах на B-Connect за по-малко от 2 часа. Сега се ослушвам за абоаментните програми на Виваком и май ще си пусна едно Viva Freе като за начало, а пък после ще видим.

Все пак не е зле още потребители да си кажат мнението. Препоръчвам да се съберем повечко хора и да пуснем по една жалба към КЗП, мисля че бързо може да разреши проблема на всички недоволни абонати на Глобул (аз вече не съм от тях, но не ми пречи да се оплача). Смятам, че текста, който са записали в интернет страницата си поставя абонатите в доста неравностойна позиция - те не знаят нито с колко ще им бъде намалена скоростта, нито дали след 30% надвишаване или повече, защото там така пише. Ще ви намалим скоростта по някое време, но кога и с колко си остава наше решение. Те така могат да направят скоростта и 1 килобит в секунда...
          Александър

Коментар

.....Те така могат да направят скоростта и 1 килобит в секунда...
            При това съвсем основателно. Ако го пише в договора.
            Или както казваше един приятел: За толко пари, толко кюфтета.

Ако ще ползваш тоя нет сериозно, пробвай в Ментел. За сега са най-добри като покритие и скорост. Аз ползвам неограничен трафик и не съм ограничаван по скорост. Вярно, че едва ли съм навъртял много, но утре ще питам комшията. Той дори вестниците си чете на ГСМа и има същия пакет.
            Ако ти трябва добро покритие и бърза връзка извън градовете гледай модема който ще ти дадът да има UMTS и на 900МHz, не само на 2100.
            Фаровете за мъгла правят колата 2м по-дълга, 10г. по-млада и 200 коня повече.
            Вальо. О888 557Ч7Ч
            Silverado 1.3 i

Коментар

Разгледайте сайтовете на операторите, също се поинтересувайте за 3G покритието на различните оператори и си преценете. Офертите са съизмерими, въпрос на доверие, гъвкавост и личен избор е коя ще бъде избрана.
              Когато надвишаваш с над 30% не е ли редно да смениш тарифата?
              Германос в моя район се справят по-добре от Глобул и ползвам техните услуги. Служителите им са по-добре подготвени.

ПП "За да получиш, трябва и да дадеш" разправяше В. Михайлив в "Маргарит и Маргарита".
              Това което ни липсва ни кара да мечтаем.

Коментар

Тарифата и да я сменя, все тая - те мегабайтите са максимум 200, но аз точа доста повече. Ще огледам офертите на Мтел, защото тяхното покритие наистина не е лошо. При тях лошото е, че нета е около 10 лв на месец, докато във Вива е около 5, освен това в момента Виваком пуснаха доста интересни оферти. Ще огледам как стоят нещата и с Ментел, но много познати са пропищели от тях с надписване на сметки и малко ме притесняват (но то май за всеки оператор има по някой "изгорял")
                Ще се огледам внимателно, за да няма после нова тема Сега чета условия, дребни шрифтове и внимавам.

П.П. Във всеки офис на Германос и Глобул, в който отидох (около 4-5) ми казаха, че след изразходваните мегабайто скоростта пада до 128 килобита, и на въпроса дали пада още при някакви условия, отговаряха "НЕ". Или лъжат, или не знаят. Това само по себе си си е подвеждащо. Да не говорим, че ограничаването по усмотрение на оператора е все едно да говорите на 25 стотинки на минута, но ако изговорите повече от 100 минути, оператора да може да си повиши цената по негова преценка, без да ви казва колко точно.
                Александър

Коментар

Re: От: Интернет скоростта в Глобул

и аз съм на уеб§талк 150МВ
                  не съм мерил колко пада скоростта след тия 150мб, но със сигурност е достатъчна за гласов разговор по Viber, което ме устройва напълно
                  поща и скайп си вървят безпроблемно.
                  LZ1NDI
                  DR650SE K8

Коментар

Аз нямах нет към абонаментния ми план, но имаше опция за 5 лева на месец да получавам 500 мб на пълна скорост и после пада. За месец, като си ползвам телефона нормално и ми стигат. Когато прекаля с клиповете свършват. Последното обаче се е случвало два пъти, но понякога ми се струва, че скоростта пада страшно много

Коментар

Явно при абонаментните програми с включен нет (web&talk), такова ограничение в трафика под 128 кбита. Може би не пада и при по-високите пакети от 100 и 200 мб, но не е много сигурно. С една дума глобуляците си залужават едно сезиране на КЗП и бързо ще махнат това ограничение. Тия дни мисля да сезирам КЗП да видим какво ще стане.
                      Александър

Коментар

сезиране на КЗП
                        На какво точно основание?

Коментар

Основанието е твърде крехко, затова и се отказах. Подвеждаща информация, подавана от служителите в магазините Germanos и офисите на Globul например. Не достатъчно ясна информация за скоростта - как така след 30% или повече (колко повече), намалява се, но точно колко (въпреки, че вече разбрахме). Освен това, застраховали са се като са написали въпросното инфо в интернет сайта си. В крайна сметка няма безплатни неща - много минути- слаб нет, хубав интернет - скъпи минути.
                          Александър

Коментар

Аз имам web end talk на глобул,даже в момента телефона ми е рутер и нета минава през телефона понеже съм в командировка,скороста става,в общи линии не ми е направило впечатление да ме ограничават при условие че скайп и други подобни програми бачкат нон-стоп !

След един трейс ми дава това !

IP Information: 80.239.242.158 ISP: TeliaSonera AB
                            Organization: Opera Software ASA
                            Connection: Broadband
                            Services: Network Sharing Device

Какъв е тоя провайдер на глобул,вероятно гръцки !Като местоположение дава че съм в морето,не че не съм във Варна ама съм на сушата...!
                            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
                            Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
                            Анатолий Пейчинов o8875о9815
                            https://dvrbg.com/

Коментар

май минаваш през някакво проксиране / NAT.

Коментар

Да, аз забелязах това през краткия си престой в мрежата на глобул. Поради тази причина не можах да подкарам Remote Desktop от телефона към компютъра (не че го ползвам често). Иначе за Web&Talk разбрахме, че там грубо ограничение на скоростта няма, но и минутките са малко.
                                Александър

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X