Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Шпиониране през телефона

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Шпиониране през телефона

В папката с смс-те беше, гаранция.За сега като не ми трябва да ме търсят, слагам го в "самолетен" режим.
    ...TO THE LAST BREATH...ОФРОУД РАЛИ ''ЧЕРНО МОРЕ 2018''- 15 ГОДИНИ ЗАЕДНО

Коментар

Щом имаш притеснения...най-вероятно е да е така,защото съществува такъв софтуер-срещал съм в нет-а.Подслушването е постоянно,независимо включен или изключен е телефона.Единствено не работи ,когато батерията е свалена от телефона...но на iPhone трудно.
      [SIGPIC][/SIGPIC]0877368068 Зарие Дестанофф
      Всеки ден гледам "Отечествен фронт"...макар,че не го дават всеки ден...хъ-хъ.:|

Коментар

Изключвай винаги 3g, bluetooth-a,инфраред-а.

Ще се поровя малко повече, преди година някъде бях видял един софт за спиране на такива атаки и беше около 50$.

Коментар

Има разлика между Cell Broadcast Message, USSD и SMS и то голяма. За да се инсталира софтуер за подслушване или по-скоро такъв, който да набира определен номер след като получи SMS, първо подслушвача трябва да е имал достъп до самия телефон, и второ телефона да е с операционна с-ма. Ако се опасявате от такъв тип подслушване вземете си един индикатор за излъчване на телефона и го дръжте до него. Ако вземе да свети по-дълго от 4-5 секунди без да използвате телефона, може и да има нещо. Това се сещам като превантивна мярка в бюджет до 1 лв.
          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
            За да се инсталира софтуер за подслушване или по-скоро такъв, който да набира определен номер след като получи SMS, първо подслушвача трябва да е имал достъп до самия телефон, и второ телефона да е с операционна с-ма.
            ВСЕКИ цифров телефонен апарат ИМА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА. Елементарна, сложна, много сложна, заключен достъп, отключен достъп, айФонова или Андроидна - все са си операционни системи, на тях върви съответен софтуер с или без GUI.

Давам пример - любимият ми модел Motorola E398. Беше заключен отвсякъде - нищо освен Java Midp2 игри и програми не можеше да се пусне. Пък се написаха ELF програмки, накара се джавата да вижда всички устройства и извън виртуалната си машина, пренаписа се целия GUI, изобщо телефона си вдигна цената двойно откъм "екстри".

Същата работа и с Motorola ROKR E2, с който съм се занимавал даже още по-активно. Както си гледаш софтуерно осакатен телефон без никакви екстри, така вече може да се влиза с root акаунт през SSH в него, да си пишеш каквито искаш програмки на каквото си искаш ниво, да овърклокваш процесора, да манипулираш разговори, смс-и, всичко което се сетиш.

Пример - приятел написа програмка, която записва номера на IMEI на сим картата му. Ако някой му открадне телефона и сложи друга сим карта - изпраща SMS-и до три други номера от семейството му, в които пише новия номер, новия IMEI и номера на клетката, в която се намира. Препраща съобщението на всеки 15 минути, а изпращача (крадеца) не получава известия за "status delivery" САМО на тези номера. Работи в background със стартирането на телефона и няма начин да се изключи, освен ако не се убие процеса през въпросния SSH. До който той си сменя root паролата и вече няма достъп. Е, ако крадеца се сети да флашне телефона с нов "монстър пак" (така ги наричахме)... тогава няма спасение. Защита от това още не е измислена.

Друг пример - на въпросния E398 имаше направена програмка, чрез която можеше да се рови по файловата система на огромен набор от стари модели Моторола през Блутут. Важното беше на човека да му е пуснат блутута - от там се връзваш към него и можеш да му прегледаш списъка с имената на снимките, видеотата, файлчетата... Не можеха да се теглят, защото изискваше одобрение от ответната страна, но все пак - ето ти пример за хак на телефони "без операционна система".

Разпрострях се, а мисълта ми беше, че стига да има уязвимост в сигурността на телефона - тя може да бъде използвана. В горните примери е използвана, за да си вършим полезни за самите нас дейности. Може обаче да се използва и за злоупотреба, както е в последния.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
              Извеждате едно "це-ка" ключе на предния панел на телефона. Когато не говорите, изключвате микрофона. Толкова по въпроса с подслушването...

Новите модели имат вече по няколко микрофона, май до към 4 съм броил на някой модели.Та доста ключета ще трябват.
              Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Първоначално публикуван от disko04 Преглед на мнение
                Новите модели имат вече по няколко микрофона, май до към 4 съм броил на някой модели.Та доста ключета ще трябват.
                Предполагам че бъркаш микрофона с купищата говорители в новите телефони. Отдавна не следя хардуера в тая област, но открай време в някаква част от телефоните микрофонът не може да бъде разпознат като такъв ако човек не знае за какво става въпрос. Ако не се лъжа, бяха някакви пиезо джаджи или MEMS, не ми се търси сега. Някои от тях са барабар с ацп на тях. Запоени са директно на платката. Приличат на всичко друго но не и на микрофон...

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:mic.jpg
Прегледи:1
Размер:6.7 КБ
ID:5342016
                Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Първоначално публикуван от Wattie Преглед на мнение
                  ВСЕКИ цифров телефонен апарат ИМА ОПЕРАЦИОННА СИСТЕМА.
                  Така де, само дето е доста по-лесно да качиш на телефон със Симбиан, Андроид, Windows или каквото си искаш малка програмка и съвсем друго да напишеш нова ОС за Ериксон 686...
                  По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Адаш, играчката си е играчка и си е голяма краста, но за разговори си вземи една нокийка 3310. Че лесно му се вади батерията , когато не ти трябва.
                    Самолетния режим е само за самолети , не и за шпиони. А най-гот е да не ти пука и да не псуваш непрекъснато тим, бб, цв.цв. и дуги дегенерати.
                    подаръци за мъже от FACOM
                    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Има един друг вариант. Чрез една програма те локализират през СМС къде си. Ай фона връща СМС с локализация... Както казаха колегите има едни Нокия телефони с фенерче. Много са популярни в последно време. Всичко живо около мен е с такива. Аз също. Що ли?

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                        Така де, само дето е доста по-лесно да качиш на телефон със Симбиан, Андроид, Windows или каквото си искаш малка програмка и съвсем друго да напишеш нова ОС за Ериксон 686...
                        Да "качиш програмка" естествено е по-лесно отколкото да "напишеш нова ОС"... в това спор няма. Но "да качиш нова ОС" на стар Ериксон всъщност никак не е трудно. Трябва ти кабел, ром и малка програмка с два бутона... Няма как да ги объркаш!

Коментар

Първоначално публикуван от Kalinkata Преглед на мнение
                          Има един друг вариант. Чрез една програма те локализират през СМС къде си. Ай фона връща СМС с локализация... Както казаха колегите има едни Нокия телефони с фенерче. Много са популярни в последно време. Всичко живо около мен е с такива. Аз също. Що ли?
                          Щото е готино да имаш винаги фенерче под ръка предполагам

Майтапа на страна, тия с фенерчетата ли бяха , ония специалните дето имаха някакъв бъг и можеше да се "правиш" на чужд номер ?
                          Toyota RAV4 XA2 2.0 D4D 2004г. | Honda XRV 750 Africa Twin RD04 1992 г.
                          Piaggio Vespa PK50S 1983 г. | Puch Maxi N 1982 г.
                          Спортен Клуб Стрелба с Лък - Етър 78 В.Търново

Коментар

...
                            Последно редактирано от niki armeneca; 31-01-12, 01:13.
                            100-ГОДИШНИНАТА НА АРМЕНСКИЯ ГЕНОЦИД.

ПОМНЯ И ОСЪЖДАМ. ПОМНЯ И ИЗИСКВАМ. ЖИВЕЯ И ПОМНЯ. ЖИВЕЯ И ИЗИСКВАМ“.

Коментар

Първоначално публикуван от ПЛАМЕН ТЕНЕВ Преглед на мнение
                              Аз нямам важни тайни, но ако някой иска да ме шпионира значи знам нещо...
                              Няма място за притеснение. Всичко се слуша.

Първоначално публикуван от Tihomir(imageo) Преглед на мнение
                              В такъв случай всичко е възможно, дори и е доста по-лесно Аз заради подобни подозрения си ресетнах моя андроид. Може би един Factory reset за успокоение...
                              Фактори ресет изтрива операционата система и зарежда нова от архив. Колкото е лесно да се добави зловреден софтуер към операционата ти система, толкова е и лесно същия софтуер да се добави към архива който ще възстановяваш. С флаш на нова операциона система (заводска или къстъм) вероятноста това което те притеснява да го няма е много по-голяма.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                                Предполагам че бъркаш микрофона с купищата говорители в новите телефони. Отдавна не следя хардуера в тая област, но открай време в някаква част от телефоните микрофонът не може да бъде разпознат като такъв ако човек не знае за какво става въпрос. Ако не се лъжа, бяха някакви пиезо джаджи или MEMS, не ми се търси сега. Някои от тях са барабар с ацп на тях. Запоени са директно на платката. Приличат на всичко друго но не и на микрофон...

[ATTACH=CONFIG]412140[/ATTACH]

Това работя.Прав си че на по скъпите телефони микрофоните вече не са това което бяха и че повечето приличат на това което показваш.Нокиа първи въведоха цифровите микрофони който вече влизат директно по цифрова шина в процесора.Те сега ползват по два микрофона за самият разговор, като идеята би трябвало да е за изчистване на странични шумове.В телефоните с повече от два микрофона, другите са за снимане с камерата.
                                Човек никога не знае: какво печели, когато губи и какво губи , когато печели.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X