Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Манипулиране на полицейски радар с iPhone ???

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Манипулиране на полицейски радар с iPhone ???

Според съобщения в медиите се оказва, че арестуваните за прибиране на рушвети пътни полицаи си били имали тайно оръжие

... всички полицаи от групата имат мобилни телефони iPhone, защото в тях имат записан специален сигнал, с който манипулирали показанията на радара. Така, ако шофьор карал със 100-120 км в час, които са разрешени на магистралата, при пускане на този сигнал радарът отчитал 150 км в час. ...
    Предположения как би могло да стане това?
    Ние не сме неутрални!

От: Манипулиране на полицейски радар с iPhone ???

Ми за Iphone има хиляди приолжения. Може да си е било нещо разработено от тях самите ...
    Дарин 0897042636
    ВАЗ 2105

Коментар

Първоначално публикуван от Чавдар (V93) Преглед на мнение
      Според съобщения в медиите се оказва, че арестуваните за прибиране на рушвети пътни полицаи си били имали тайно оръжие

Предположения как би могло да стане това?
      Това ако е вярно, е много готин прецедент.

Аз го тълкувам така:
      1. всички актове за превишена скорост трябва да отпаднат, поради елементарните начини за манипулиране на показанията на съществуващите радари.
      2. всички радари обратно във фабриката, за доработване.
      3. след доработването, надлежни тестове в метрологията за издаване на съответния сертификат, че техниката е надеждна.
      4. безкрайно циркулиране на модифицираните радари между фабриката и метрологията докато бъдат сертифицирани, че могат да работат въпреки айфон, нокия, ейч ти си, и останалите от бранша... Сертифициране за приложения писани от Пешо, от Гошо и от останалите им колеги.

В крайна сметка, гражданите нямат да проверяват с какъв мобилен телефон е полицаят и какви приложения има върху него, както и да претърсват патрулния автомобил...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Не знам как става тая работа, но след като полицая може да въздейства на техниката, значи и водача ще може, така че се оборудваме с по един Ай Фон и започваме да се надцакваме

П.П. на мен ако ми се случи "кука" да ми врътне такъв номер ще реагирам нецивилизовано и безотговорно, с радара в фуражката с сичката сила

Коментар

За iPhone направиха приложения за DOS атаки и AirCrack , така че въобще не се учудвам и ако са пуснали нещо подобно ...
          Няма кал - Няма кеф !!!
          Suzuki Samurai LJ410 1984
          Suzuki LTZ400 2008
          Honda Accord 2.0i SE Exec. 2002

Коментар

Само не ми стана ясно какъв е тоя сигнал дето ще го "пусне" айфона, ако радарите не са пипани...
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от mitko punev Преглед на мнение
              Не знам как става тая работа, но след като полицая може да въздейства на техниката, значи и водача ще може, така че се оборудваме с по един Ай Фон и започваме да се надцакваме

П.П. на мен ако ми се случи "кука" да ми врътне такъв номер ще реагирам нецивилизовано и безотговорно, с радара в фуражката с сичката сила
              Само че няма начин да разбереш че са те врътнали един господ знае колко време са работили така и колко хора са си го отнесли съвсем невинни . Предполагам че манипулирането не е било с много достатъчно е от твоите 130 (разрешени от закона) да ти сложат само още едни 10 - 15 отгоре и си "сготвен" .
              Без цигари и алкохол ще съм най здравия труп в гробищата .

Коментар

Аналогичен на този който пуска да гони комарите.

Това вече за мен слага точка на коментарите за наглостта на служебните лица и предизвиква нови дебати "Превишаване на права или Пресътпно деяние". Дори и не искам да хабя повече думи.

П.П. Ефективни присъди в горната предвидена от закона граница.
                Biagini Passo Powered By VW Syncro

Коментар

Журналистически глупости,да си кажа мнението като полицай,радара има памет,дали е отчел 200,или 150 срещо тези показатели трябва да има акт.Прави се така,кой от вас е погледнал на радара точната минута която е отчел радара.Минават се с показателите на радара,които е отчел,на предишния нарушител.На него си има написан акт,а на вас се показват данните на радара от неговото нарушение.И хем има акт,написан хем са прибрани парите на следващия.Невярвайте на всички журналистически писаници.Моето лично мнение е че КАТ трябва да се извади от системата на МВР.

Коментар

Вече не само гледаме за времето, ами гледаме и стикера от метрологията, ъгълът от който засича и т.н.

Скоро май ще трябва и на 112 да звъним преди да отворим прозореца. Че знаеш ли ти може и през отпуската пак да е излязъл да жъне!

Коментар

Добре де, радарът излъчва и приема радиовълни. Този Айфон може ли да излъчва радиосигнал? Това не е, като гоненето на комарите, защото комари се гонят със звукови вълни, които Айфонът може да излъчва.
                      А иначе на мен са се опитвали да ми минат с номера- показват ми на долния дисплей зададената гранична стойност над, която радарът засича и ми казват "кво праим"? Аз обаче се усещам, че трябва да свети и засечената скорост и датата и часът на горното екранче и почвам да скандализирам. Съответно са ме пускали.
                      Последно редактирано от Георги Василев; 10-06-11, 07:39.
                      Газ69- създаден във времена, в които мъжете не са си бръснели краката.

Коментар

През два радио модула WiFi и BT, не съм запознат но на ниско ниво може да успяват и честотата дори да променят.

Коментар

Мобилните радари на КАТ в колите им трябва да бъдат забранени или поне данните от тях да нямат стойност, и полицаите да нямат право на актове за превишена скорост. Да си монтират по шосетата контролиращи стационарни устройства, както в много страни на Европа. Тогава няма да има гафове и рушвети, или поне ще намалеят значително. А КАТ трябва да имат постоянно действащи контролни патрули, които да премахват излишните знаци, както и нарочно направените "хранилки".
                          Айде, писна ми...
                          ЪХ: "Парите си похарчих за пури, пиене и жени, а останалите ги профуках"

Коментар

Леки рекламки на скъпи телефончета- нищо повече.
                            Sent from my Nokia s fenerche

Коментар

За активните антирадари, които са забранени - знаете всички. Ако можеш да излъчваш на неговите честоти (на радара) - може и да го манипулираш.
                              Как iPhone си управлява хардуера, за да го направи - и на мен ми е интересно.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X