Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Е, добре де, караш ли ми се? Едно са клипчетата, друго е да го изпиташ.
    Казвам ти какво стана с моя и то в сладка вода. Личен опит. Един път като се парнеш и ще разбереш за какво говоря. За по-екстремни кадри си има GoPro.
    Гумичката на usb-то да не те притеснява. Вътре си има още една гума. Гледай капака ти да е щракнал добре.
    За смяна на слушалка няма да говоря, щом си с +.
    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
    08седем9010З60
    MAKE RALLY NOT WAR
    Confidence in Motion

Коментар

Не бе колега, защо да ти се карам. Нали споделяме мнения. Ясно е че телефона не е направен да се мяташ с него във водата. Явно брат ми е уцелил с неговия екземпляр и си е поставил за цел да го утрепе, ама оня не са дава. Не мисля да го държа във вода докато изгасне. Проблема сега е андроида, малко ми е странно ама предполагам ще свикна. За 3 дена падна батерията, при нормална експлоатация.
      "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
        За 3 дена падна батерията, при нормална експлоатация.
        Добре се справяш, колега
        Батерията на моя Defy я изкара един ден, я не. Особено като поразровя интернета по-сериозно или ако оставя скайпа включен - стопявам батерията за половин ден.

А вече и дисплеят стана на деруги - явно 8-месечното ми лапе не знае, че телефона е със стъкло, което не се драска, та е целия в следи от зъби
        Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
        Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Хахахаха, аде тогава довечера го давам на моя да го гризе. Има 6 зъба да видим колко ще се отбележат.

Коментар

Вече два месеца го ползвам и да кажа до къде стигнах. Малкия се оказа че не обича да гризе телефони така че деруги по дисплея нямам. Преди 2 дни сложих Андоид 4.0.4 и до момента за 1 d 3 h 33 min батерията е на 50 %.

Screen 35%
            Voice calls 17%
            Phone idle 14%
            Cell standby 13%
            Android system 6%
            и някакви други по 2-3 процента.

Има някаква програмка за калибриранена батерията, която триела някакъв файл и той се създавал на ново. Ще пробвам дали ще има ефект и пак ще докладвам. Ще ми се да я докарам до 3-4 дена да издържа ама да видим.
            Ако някой има проблем с рутване и качване на нов андроид да пита. Ама акъл мога да давам само за Дефи+.

Коментар

Включено ли е 3G-то и синхронизирането?

Коментар

• Re: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Ще ми се да я докарам до 3-4 дена да издържа ама да видим.
                С къстъм ром може да се постигне, щом аз успях скапаното хтц дезаер което кара по 1 ден с оригиналния ром да кара по 3 дни с 3G и Wi-Fi.
                Отвори си build.prop файла и си намали сканирането за уи фи - става доста по добре.

Коментар

Греда.

Но първо пор ред. 3G включено синхронизиране само през WiFi. (тъй като 3G не ми трябва тестовете от тук нататък само с 2G).

А сега за гредата. Всичко работеше до събота по обяд. И изведнъж тръгвам аз на път и като пристигам никакъв сигнал. След половин ден ровене се оказа, че по никакъв начин не мога да намеря мрежата на Мтел. Преинсталирах, правих струвах и се оказа, че всичко по телефона си работи само дето не мога да го ползвам за телефон. Специални благодарности на колегата Preslav Peychev задето ми изпрати baseband switcher. Това обаче не оправи нещата. Така че recovery и сега пак съм си с версия 2.3.6.

П.С. Скоро пак почвам да го тормозя с 4.0.4 ама честно да си кажа начина по-който изглежда 2.3.6 май ме радва повече. Ще почета да видя дали няма как да съм с 2 рома едновременно и да си ги превключвам.

Коментар

Няма проблем, но като не успях да помогна...
                    В крайна сметка, вече поне работи ли?
                    ДА ПОМОГНЕМ НА НИКИ- http://www.offroad-bulgaria.com/showthread.php?t=102019
                    08седем9010З60
                    MAKE RALLY NOT WAR
                    Confidence in Motion

Коментар

Първоначално публикуван от ssaattyyrr Преглед на мнение
                      Ако някой има проблем с рутване и качване на нов андроид да пита. Ама акъл мога да давам само за Дефи+.
                      4.0.4... звучи чудесно
                      Предполагам е стабилен? Как се справя хардуерът? В смисъл - лагове, забавяния?

С рутването на моя Defy (без плюс) не се справих, пробвах по няколко различни начина, описани из форумите, изоставих го на версия 2.1.

Едит: Сега допрочетох и останалите постове... май 4.+ версия не е съвсем за тоя телефон.
                      Comin' in on a wing and a prayer, Comin' in on a wing and a prayer
                      Though there's one motor gone, We can still carry on, Comin' in on a wing and a prayer

Коментар

Честно да ти кажа добре си работеше няколко дена. Не знам защо изкочи тоя проблем. Наложи се да се регистрирам из андроидските форуми, та там има хора които са си доволни от 4.0.4. Вече има и 4.1 даже.

Опитите продължават и ще го накарам да тръгне рано или късно. До момента в който загуби мрежата си работеше стабилно и нямаше забавяния.

Явно въпроса е да намериш стабилен ROM.

А за Дефи без + нещата стават малко по различно но не съм се зачел подробно. На мен ми отне около 2-3 седмици четене докато се престраша да рутвам. След това смяната на версията на андроида става за 10 мин.

Преслав, още ведъж голямо БЛАГОДАРЯ, за отношението и готовността да помогнеш. Явно проблема не е бил в това. След като си го върнах на старата версия (бях си направил back up) всичко се оправи.

Коментар

Може ли да си си сменил продуктовият код и затова да не вижда мобилния оператор? Нещо такова е станало, няма как да е работил нормално и изведнъж да няма мрежа!
                          LZ1PER

Коментар

Е не знам, слагах разни приложения за оптимизиране на батерията последно. Но е факт че сутринта си проведох 2 нормални разговора, после не съм правил нищо и след обяд вече нямаше обхват. 2-3 дена му се радвах на новия андроид и после се скапа.

Четох някакви неща, но не съм си изяснил още за какво става дума. Имало 2 честоти на ГСМ мрежата и в големите градове можело телефона да работи на 1800, а в провинцията трябвало задължително на 900. Затова писах, че съм сменил местоположението и тогава съм отркил грешката, та ако някой е по наясно да ме светне.

Явно ще го слагам пак тия дни новия андроид па видим какво ще стане.

Коментар

Ами може и това да е проблема, ако си избрал в " Network mode" да е "WCDMA only" няма да имаш сигнал ако мрежата не го потдържа. Затова ако ти трябва бърз и-нет се избира "GSM/WCDMA (auto mode) тогава ако няма покритие на едната сам сменя на другата мрежа.
                              LZ1PER

Коментар

Интернет ползвам само от WiFi.

Изпробвах всички възможни варианти за настройки в "Network mode" и проблема не се реши. Може да е бъг в самата версия на ROMa.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X