Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Ревю на Motorola DEFY (MB525)

Някой да не се излъже да инсталира Lock 2.0 Така се заключва дисплея че само хард ресет го оправя.

За мен най-удачния вариант да се включва и изключва дисплея без да се натиска копчето ON/OFF е с две АРР от маркета:
    LockEnabler - уиджет който гаси дисплея
    и Tap Tap App Mini - включва дисплея чрез proximity сензор.

Тука много хора с Defy се събраха, ще напишете ли избора си на програми че се побърках от инсталации.

Коментар

Browser: Opera
      Email: вградения
      File manager: ASTRO file manager, Root manager, ES File explorer, Dual file manager
      Навигация: Navitel, iGo (Motonav), 100-те национални обекта, mobi bank
      Password manager: KeePassDroid
      Офис пакет: OfficeSuite Pro, QiuckOffice
      Видео плеър: VitalPlayer, Rock player (последните версии не стават много-много)
      Речник: Wordmate
      Root: z4root
      Аларма: вградената
      Widgets: Easy switch, System info, WeatherBug
      Други: TV Програма, Skype, Metal detector, Callbook Mtel, Bulgarian keyboard

За заключване и отключване си използвам стандартния начин - от копчето. Не ми пречи.
      Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Моя е от Виваком (JRDNEM_U3_2.34.1). Чудя се дали да го флашна на JRDNEM_U3_2.51.1 , но за сега май ще изчакам официален Android 2.2 за Европа.
        Няма root, няма и да има. Общо взето предпочитам вградените приложения и сигурността.
        ASTRO постоянно ми разпадаше връзката OBEX FTP. Предпочитам Bluetooth File Transfer.
        От навигациите инсталирах всички, голям зор. Оставих Navitel с някаква безплатна карта на България и AURA защото ъпдейтва картите автоматично. Не съм фен на ползването на телефона като навигация. Постоянно звъни когато не трябва и си пропускам пресечките.
        Ето няколко програмки които намирам за много полезни:

Open Signal Maps - показва клетките на оператора на карта и посоката към клетката с която е свързан телефона. Има и Wi-Fi режим.
        SistemPanel - инфо за това което се случва със софтуера.
        Аuto Trans Keybord - все още не мога да я накарам да превежда SMS-ите, ползвам само българската клавиатура.
        ANSTA и Callbook - полезни допълнения към вградения call log.
        Extreme Call Blocker - друга която да спира входящите обаждания без да дава тон свободно не открих.

Коментар

То май споделянето на Андройд - полезни приложения, не е съвсем по темата, но е добро
          Ето и от мен няколко:
          Lock Screen Widget
          My Tracks
          MyBackup root
          Dialer One
          Shazam
          Zeam Launcher
          Bulgarian Keyboard

Коментар

Аз преди да инсталирам, гледам дали приложението е подходящо за операционната система, в случая Android 2.1, и после дали става за Defy.
            Щото някои програми изобщо не тръгват, а други са си направо опасни.

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
              Е, и Виваком имат вече дефектни телефони. Сменят ги - не ги ремонтират. Ако някой се е вързал на ВИП Трейдинг ООД...
              Тук е момента, ако господина от ВИП Трейдинг ООД още чете, да сподели дали е вярно, че пратката за ВИВАКОМ е само една през декември, защото ако е така и със сменените телефони ще има проблеми... или номера е да се сменят докато се уцели качествен?
              Да се коригирам: Масово вече дефектират телефоните закупени от Виваком!

Коментар

В какво се изразява масовият дефект? В познатия вече проблем със слушалката ли? Пак ли от андроид-форума е информацията? Аз съм на етап изчакване. Имам още 3-4 месеца към стария ми оператор и понеже са големи разбирачи на пазара, ще ги сменям с Виваком. А не искам да го направя сега, щото предсрочно да им дам парите за тия месеци, без да изговоря минутите, няма да стане. Като ми свърши договора, един месец преди това подменям и тогава ще сменяме апарата. Ако дотогава не са спрели този модел и не е излязло нещо по-на сметка.
                Dacia Duster 110 dCi 4WD

Коментар

Да - проблема все си е в слушалката и информацията ми е от андроид форума - няма откъде другаде. Вече доста потребители се оплакват от спрели слушалки. След 3-4 месеца предполагам вече няма да има от първите партиди и няма да дават дефекти.

Коментар

Тези дни изкара 3-4 теста в буркан за впечатляване на публиката. Вчера обаче мен ме впечатли, а именно - изпоти се между дисплея и сензорния екран,
                    Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_0784.jpg
Прегледи:1
Размер:85.6 КБ
ID:5253951

съответно спря да реагира на докосване. Отворих капачетата, чаках, чаках - не се изсуши. Пак на сервиз - няма да стане чакането, че в момента и нямам втори телефон.
                    Отворих, изсуших,

Име:IMG_0788.jpg
Размер:143.9 КБ
ID:5253950

видях как са ми запоили новия микрофон (работи си идеално)

Име:IMG_0793.jpg
Размер:143.8 КБ
ID:5253952

и затворих.
                    Работи, но дотук с демонстрациите. За 800лв толкоз. Сега обмислям да се направя на БГ майстор и да го намажа със силикон

Коментар

Недей да бързаш да го лепиш със силикон. Според мен и силикон за оплътненията на вратите, против замръзване, ще свърши работа. Има го на спрей.
                      От опит знам че водоустойчиви и удароустойчиви телефони само от проби се чупят!!!
                      И аз направих глупостта да го давя. Няма проблеми. Даже за късмет единия път докато снимах видео под вода, звънна и трябваше да духам говорителя за да чуя какво ми говорят.
                      На мен ми стига че когато се намокри от дъждът, няма да ме предаде като предишното HTC, или когато падне в локва няма да умре като предишната ми Nokia.
                      Вече стана един месец от както го имам и още не мога да му се нарадвам. Ако се счупи ще си купя нов без да се замисля.
                      Брат ми има iPhone-4 и още не може да прати снимка през блутут. Освен че не може и да я изтрие.

Коментар

Първоначално публикуван от kinex Преглед на мнение
                        Недей да бързаш да го лепиш със силикон.
                        Това беше майтап няма да го хакам със силикон. Просто няма да го приводнявам повече Прав беше за IP67, че е далеко от него, но аз го отдавам на първото отваряне в сервиза.

ПС - даже вече съм почти сигурен откъде влиза влага - като беше нов капачето на микро USB порта влизаше доста плътно. Сега влиза малко като ...
                        Последно редактирано от silverfox; 20-02-11, 13:21.

Коментар

Вече "изтекоха" няколко бета версии на 2.2 за DEFY. Днес сложих 3.4.2-164 Orange France Blur, която е Froyo 2.2.2 и съм много доволен. Като оставим настрана малко по-шарения интерфейс, Motonav (iGo) вече не лагва. Работи си прекрасно. Освен това вече може да се инсталира Adobe flash. Има добавени някои доста смислени опции в настройките. На много места пишат, че и харчи по-малко батерия, но това ще се види впоследствие.

Коментар

Здравейте!Тей като от известно време и аз съм се загледал по този телефон периодично чета разни теми за него и ето видиш ли попаднах на тази ...И какво да прочета ...пак за проблема със слушалката.А много ми се иска да си го купя...В други ревюта четох следното
                            -в началото излиза с сертификата ип67 ,но не след дълго моторола се дърпат от това и въпреки ,че в началото се лансира като водонепроницаем става на влаго-устойчив...Но всички сме гледали клипчета с чаши,буркани ,басейни
                            Интересно ми е следното....Минаха доста месеци ...Дали вече няма подобрени бройки които да не правят такива проблеми?
                            Стандартна Витара c20ne с уазов мост...Изпълнение за България

Коментар

Първоначално публикуван от MaxBass Преглед на мнение
                              ...
                              Интересно ми е следното....Минаха доста месеци ...Дали вече няма подобрени бройки които да не правят такива проблеми?
                              Има - само да си намериш.

Коментар

Признавам си, че не изчетох всичко по темата... Интересува ме къде мога да си намеря съответният телефон и горе-долу на каква цена?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X