Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Симисторен регулатор

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Симисторен регулатор

Това къде е,тоя Добрикит ?
    Най-страшното в България е, че хората, които пращат SMS-и във ВИП-Брадър,
    имат право да гласуват на избори.

Коментар

В Нета.
      http://www.dobrikit.dir.bg/
      Мисля че е във Враца. Изпраща по куриер. Ако не намериш това, за което говоря - утре ще погледна за готовото устройство, че го има до нас да се продава. Може аз да бъркам нещо.

Коментар

Ей го на! Да знаеш, че иска радиатор. За офазяването на елементи и радиатор си наясно.
        http://www.dobrikit.dir.bg/page76.htm
        КИТ B327 - СГЛОБЕН И ТЕСТВАН Цена 10,50лв. Убийствено малката платка за регулиране командва 40 А симистор, и аз доста се чудих, ама работи!
        Само искам да помогна. Правих си от зор това учудващо просто устройство за регулиране. Върнах едно готово за 30 лв., щеше да ми разпилее машините! Още не беше изкарано това с готово монтирания мощен полупроводник. Следваха експерименти... триак за над 5 кW се намира учудващо трудно! Още не мога да си обясня защо чак сега излиза нещо подобно готово. Обиколих де що има магазини, над 2 KW не намерих.
        Последно редактирано от Rabin; 17-02-10, 19:03.

Коментар

Това явно ще свърши работа.Давай да го купуваме.Изобщо не съм наясно за офазяване,мисля че искаш да кажеш,че по тия-ония чаркове вървят 220В.Обаче няма страшно,аз веднага ще му направя готина кутийка от пластмаса.
          Ако кажеш къде е магазина,отлитам още утре.
          На мен ми трябва 1 Квт.
          Поздрави.

Коментар

Едно важно уточнение - ефекта от тоя вид регулация на практика е все едно подаваш на двигателя по-ниско напрежение, като крайния индиректен ефект от това е че падат оборотите. Успоредно с тях обаче пада и мощността на двигателя. 2 пъти по-ниско напрежение е горе-долу 4 пъти по-малка мощност. А колко ще паднат оборотите зависи най-вече от товара. Затова и казвам че ако искаш постоянни и стабилни обороти трябва да се прави схема с обратна връзка, или изобщо друг вид двигател.

Ефекта лесно можеш да съобразиш като поработиш с купешка дрелка с регулатор, която предварително си застопорил на определени намалени обороти. Нейния регулатор е на същия принцип.
            Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Спарки, моторите на дрелките са с последователно възбуждане НАРОЧНО. Там меката характеристика е търсен ефект.

Коментар

Ако правилно ви разбирам,ще премахна пулсациите в ниските обороти със триака,но със сигурност ще загубя мощност.Или не е така ?

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Спарки, моторите на дрелките са с последователно възбуждане НАРОЧНО. Там меката характеристика е търсен ефект.
                  Да, то е ясно защо. Иначе чупят пръсти и ръце. Просто му казвам, че да го има в предвид. Останах с впечатление че ще ползва подобен мотор или направо дрелка.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                    Ако правилно ви разбирам,ще премахна пулсациите в ниските обороти със триака,но със сигурност ще загубя мощност.Или не е така ?
                    Мощност ще загубиш, акаквото и да правиш. Затова професионалните колонни са с предавки - просто друг начин няма, освен разни хидромотори например, но там пък проблемите са други, предимно от габаритно теглово и най-вече финансово естество.

ПП: Може и нищо да не премахнеш, но мощност ще загубиш. Нали и сега си с такъв регулатор, а пулсациите са си налични. Просто вземи, сглоби и опитай. Ако не те устройва, после ще мислиш други варианти.

ППП: Не ни слушай нас прекалено. Понякога се унасяме не на където трябва (поне аз де ). Проба му е майката. Един куп значими световни открития са правени с куп проби и грешки, а често и случайно покрай тях са изниквали и други "странични" открития. На мен многото суха теория започва да ми пречи, ама пусто трудно си налагам самоконтрол. Тоя интернет ми разказа играта окончателно.
                    Последно редактирано от sparkybg; 17-02-10, 20:31.

Коментар

Направи я с педал, като шевна машина така , като паднат оборотите ще може да и подаваш газ и заедно с подаването да си регулираш стружката. И аз се каня да сложа педал от доста време, а все не упирам до него.
                      0 8 9 8 4 8 1 3 3 0

Коментар

От: Симисторен регулатор

Темата е стара, та чак мухлясала. Но ако някой все още я вижда, да кажа какво стана:
                        Купих си готово таквоз от Добри кит за 1 Квт. Направих му кутийка, свързах го, то си има и схемичка към него
                        сложих и триака на радиатор. Струва към 10 кинта. Обаче изненада: оказа се, че това нещо няма нула.
                        Имам предвид, че читавият регулатор(например моя стар тиристорен), когато завъртиш потенциометъра на минимум,
                        моторът изобщо не тръгва. С плавно движение на врътката, моторът тръгва и вече си го гласиш на исканите обороти.
                        А това, дето го купих, не е така. Дори при потенциометър на нула, моторът се върти, макар и бавно. Това "бавно" зависи от
                        максималните обороти на мотора, колкото са по-високи, толкова "бавното" е по-бързо. А при мен задължително трябва да
                        има нула обороти.
                        Та къде е проблемът според вас? В схемата ли е?

Коментар

Първоначално публикуван от Hala Преглед на мнение
                          Та къде е проблемът според вас? В схемата ли е?
                          Можеш да увеличиш R202 и R203, така минималните обороти ще паднат до нула, но пък ще паднат и максималните. Затова по-добре смени потенциометъра с 330к вместо 220к. Така ще имаш малко празен ход на потенциометъра, но ще тръгва от нула и ще стига до сегашните максимални.

Коментар

Благодаря, още утре ще купя такъв и ще пробвам.
                            Мотора, който искам да управлявам е колекторен, от пералня, "Сименс" е и е 300 Вт, но оборотите му не се четат.
                            Обаче според мен, така на око, са над 10 000.

Коментар

Нали на този си се спрял? Да не направим грешка.

Коментар

Е, в момента не е пред мен, но е този, сигурен съм. Много се учудих, че няма нула.
                                Това не е ли задължително за тези устройства?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X