Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измерване на електромагнитния фон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Измерване на електромагнитния фон

Първоначално публикуван от antzi Преглед на мнение
    Здравейте!

Имам странни проблеми с електрониката ....
    Един тъп въпрос: при съседите наблюдават ли се подобни явления?
    О879 342 54О Не си пъхайте пръстите където ви падне, не са чак толкова много...

Коментар

Първоначално публикуван от antzi Преглед на мнение
      Здравейте!

Имам странни проблеми с електрониката в един апартамент. Всичко си работи нормално другаде, но влезе ли там, проявява странни особености и проблеми. По метода на изключването, възможна причина остана само силно електромагнитно смущение.
      Само да попитам - сигурен ли си, че е от апартамента, а не от хората, които живеят там???
      След една тежка катастрофа, дълго време компасите ме сочеха като чист север от разстояние над 2 метра - заставам пред витрината на магазина и компасите сочат към мен. Мърдам и стрелките ме следват .. посягам към лаптопа и той гори с 10 сантиметрова искра към пръста ми. Почуствах се като императора от междузвездни... След това не пипах никаква електроника поне 3 месеца, намколко си хапчета, диети и режими.
      И в офиса имаме един колега, който е като дистанционно самоунищожение на електроника. В някой случаи просто влиза и радиото спира. Всичко това горе е съвсем сериозно.
      Ако не свършва добре, значи не е свършило!
      0888 315 794
      LZ1UPI
      A1 (Rh+)

Коментар

ЗУТ
        Чл. 91. (1) Трансформаторни постове се изграждат в свободни пространства или в сгради, които не са предназначени за живеене. В градовете те могат да се изграждат и в незастроената част на урегулиран поземлен имот - собственост на физически и юридически лица, с тяхно съгласие и при спазване на изискванията за допълващо застрояване.
        (2) (Доп. - ДВ, бр. 65 от 2003 г.) В застроени квартали при липса на друга техническа възможност трансформаторни постове могат да се изграждат и в жилищни сгради със съгласието на собствениците с нотариална заверка на подписите им при ефективна шумо- и виброизолация и защита срещу електрически и магнитни полета съгласно установените норми.
        (3) Трансформаторният пост в зависимост от капацитета и разположението му може да обслужва и повече от една сграда.
        По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

На моя телефон има магнитометър, който показва интензитета на магнитнотополев микротесли - нормално е около 42-43 микротесли. Пробвай с един компас - виж дали дава отклонение като си вътре. За целта трябва да определиш истинския север с помоща на часовник и слънцето.
          Александър

Коментар

Ако магнитното поле си сменя посоката 100 пъти в секунда с компаса нищо няма да може да измери. Да хване един хубав мултицет със стрелка, една намотка и един точков диод и да почне да обикаля.

Коментар

След доста борба (а и голяма липса на време ) ето какви са резултатите:

- Проверих ел. инсталацията - всичко е наред. Напрежение, заземяване, ниво на нулата спрямо земя...

- Не е електромагнитно въздействие - намерих подходящ уред следящ до 1.6 GHz и с възможност за запис на кратки излъчвания (около 25ms), заложих го за около седмица - и нищо.

- UPS-а пак прави същите проблеми, вече и при мен - това поне вече е подобрение! Явно си е скапан - APC BackUPS CS 650...

Явно предишното ми менние се оправда - човека си е карък, техниката не го обича, и все на него му се случват такива проблеми... Между другото, казва се Марко и е роден на 1 април - сериозно!
              Анци, a.k.a. LZ1GNU
              :arrow: Защо Линукс е по добър? (whylinuxisbetter)
              :arrow: Движението "Zeitgeist" (thezeitgeistmovement)

Коментар

Я аз да дам още една идея на препатил:

хлебарки има ли?

Това е сериозно, електроуред с гнездо ми е скъсявал живота.

Коментар

Първоначално публикуван от axlastro Преглед на мнение
                  На моя телефон има магнитометър, който показва интензитета на магнитнотополев микротесли - нормално е около 42-43 микротесли. Пробвай с един компас - виж дали дава отклонение като си вътре. За целта трябва да определиш истинския север с помоща на часовник и слънцето.
                  Геофизик съм, та... С това кажи-речи нищо няма да измери. Тоест ще измери, но няма да му свърши работа, понеже мери постоянно поле. За да става за нещо, усреднява по доста дълъг период от време, за да намери достатъчно точно средната стойност. Едно желязно копче върху панталона на 50 сантиметра от него вече му влияе. Метален стълб на метър-два - също. Арматурата в плочите - също. Това ако е достатъчно чувствителен де, което също ме съмнява.

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                  Това е сериозно, електроуред с гнездо ми е скъсявал живота.
                  Мдам. Имах принтер, дето работеше когато си иска.
                  Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                  X