Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Измерване на електромагнитния фон

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Измерване на електромагнитния фон

Здравейте!

Имам странни проблеми с електрониката в един апартамент. Всичко си работи нормално другаде, но влезе ли там, проявява странни особености и проблеми. По метода на изключването, възможна причина остана само силно електромагнитно смущение.

Знаете ли институция или фирма, която може да ми направи измерване на електромагнитния фон в апартамента? Знам че звучи като търсене на призраци, но просто няма друго обяснение, а пък ако наистина има такова силно излъчване, може и да е вредно за хората, които живеят там.
    Анци, a.k.a. LZ1GNU
    :arrow: Защо Линукс е по добър? (whylinuxisbetter)
    :arrow: Движението "Zeitgeist" (thezeitgeistmovement)

До: Измерване на електромагнитния фон

Анци, със сигурност не е полезно..., колко и дали е вредно едва ли някой може да определи... А подобни измервания би следвало да могат да правят РИОКОЗ... бившото ХЕИ...
    VPetrov.photography

Коментар

Почти позна - оказа се, че РИОКОЗ се занимават с шум, въздух, вода, храни и т.н. Главно химия и биохимия.

При търсенето попаднах на сайта на Изпълнителна Агенция по Околна Среда - техните лаборатории предлагат радиометрични измервания, включително: "Измерване параметрите на електромагнитно поле за неизвестен източник или с неизвестна честота" срещу 40 лв. Мисля да се пробвам.

Благодаря за подсказката!
      Анци, a.k.a. LZ1GNU

Коментар

Аз имам подобни проблеми с електрониката в моя апартамент. Обширно сравнително изследване показа, че основният електромагнитен смутител е моята жена. Вечно нещо се бута, настъпва, повлича, изпуска - все електромагнитни въздействия (който не вярва, че са електромагнитни - справка квантовата химия). И после все нещо не работи. И тъй, като създаването на адекватна двигателна култура е пропуснато преди около 30г, си живеем така.

Извън майтапа, направи профилактика на бушонното табло. Малко нагар и искрене я силовите връзки докарват точно такива ефекти. Щом си изкарал радиолюбителски инициал, можеш да го направиш и сам, а също и да си обясниш процеса.

Коментар

От Изпълнителна Агенция по Околна Среда - ДЪРВО! Пишело го в сайта, те ЗНАЕЛИ, че го пише в сайта, но не го правят. Препратиха ме към частна фирма, където "услугата" вече е 450 лв. Типична "докторска" врътка (да ме прощават докторите...)

@Ясен: Определено изключих тривиалните проблеми... За пример: PC, на което отказва записвачката, независимо, че ВСИЧКО му смених... UPS, който се включва САМ, дори без да има закачена мрежа или товар... И това само там!
          Анци, a.k.a. LZ1GNU

Коментар

пак, след като си радиолюбител, би трябвало да можеш да определиш частта от спектъра, която те интересува и интензитетът на полето, което би ти докарало такива веселби. Поне приблизително. След което да потърсиш в този форум израза "радарна травма" и ясно да се увериш, че я нямаш. Другото нещо, което вероятно нямаш, е характерното късовълново изгаряне на кожата.

Ясно е, че никакво измерване не може да хване импулс от примерно 2 милисекунди, средно веднъж на ден, освен ако не го уцели по време. Такова смущение няма да ти докара радарна травма, но пак остава открит въпросът откъде такива мощни полета - те не се излъчват от камъните и дърветата. България пък не се слави с противоракетната си отбрана.

---
            п.с. остава досадата, наречена статично електричество. От нея понякога няма отърване, докато не вплетеш в мокета медна тел и не изпереш котката с антистатик. Апартамент не, но едно време имах кола, в която каквото влезеше, изгаряше. После махнах облицовките на седалките, които предния собственик беше сложил и нещата потръгнаха.

Коментар

Такава лаборатория има в Центъра по хигиена. За свой срам не се сещам как се казваше. Главният човек там е проф. Мишел Израел. Той е и главния в държавата по разните нерадиационни полета и лъчения. Те и правят тия измервания, и то май безплатно. Т. нар. частници, не правят нищо, но прибират луди пари.
              Сам можеш да мушнеш две дълги жици в един микроволтметър, да ги вържеш на късо, за да го нулираш, а после да ги опънеш, и да се повъртиш с прибора насам - натам. След това пък направи една кръгла примка, включи я в микроамперметър, и пак се повърти из помещенията.

Коментар

Първоначално публикуван от antzi Преглед на мнение
                Здравейте!

Имам странни проблеми с електрониката в един апартамент. Всичко си работи нормално другаде, но влезе ли там, проявява странни особености и проблеми. По метода на изключването, възможна причина остана само силно електромагнитно смущение.

Знаете ли институция или фирма, която може да ми направи измерване на електромагнитния фон в апартамента? Знам че звучи като търсене на призраци, но просто няма друго обяснение, а пък ако наистина има такова силно излъчване, може и да е вредно за хората, които живеят там.
                Би ли споделил какви са наблюдаваните проблеми?
                Как достигна до ЕМсмущение?

Коментар

Първоначално публикуван от Стефан Преглед на мнение
                  Такава лаборатория има в Центъра по хигиена. За свой срам не се сещам как се казваше. Главният човек там е проф. Мишел Израел. Той е и главния в държавата по разните нерадиационни полета и лъчения. Те и правят тия измервания, и то май безплатно. ...
                  В сайта на Национален Център по Опазване на Общественото Здраве (НЦООЗ), направление "Околна и трудова среда - здраве" намерих това:

лаб. "Физични фактори"
                  В. Зарябова, тел. 02 8056208, 9541172,
                  e-mail: v.zaryabova@ncphp.government.bg

Измерване на физически фактори от източници на шум, вибрации, микроклимат, осветление, нейонизиращи лъчения (електрически и магнитни полета, радиочестотни вълни и микровълни), оптични лъчения (полихроматични), лазерни лъчения, електрически ток

Ако информацията в сайта им е достоверна, може да свършат работа. Утре ще проверя и ще пиша.
                  Анци, a.k.a. LZ1GNU

Коментар

Първоначално публикуван от antzi Преглед на мнение
                    В сайта на Национален Център по Опазване на Общественото Здраве (НЦООЗ), направление "Околна и трудова среда - здраве" намерих това:

лаб. "Физични фактори"
                    В. Зарябова, тел. 02 8056208, 9541172,
                    e-mail: v.zaryabova@ncphp.government.bg

Измерване на физически фактори от източници на шум, вибрации, микроклимат, осветление, нейонизиращи лъчения (електрически и магнитни полета, радиочестотни вълни и микровълни), оптични лъчения (полихроматични), лазерни лъчения, електрически ток

Ако информацията в сайта им е достоверна, може да свършат работа. Утре ще проверя и ще пиша.
                    Оставам в очакване.

Коментар

Вярна е, това е държавната служба за контрол на тия неща.

Коментар

Стефане, проблемът с Мишел Израел е следния - първо не е безплатно, а е с най-високите цени в България. Второ, сам твърди, че е монополист и единствен и незаменим. Трето, ако искаш да ти свърши работа трябва да чакаш от 3 до 6 месеца и то не защото има работа през този период, а защото ... точен цитат: "Така АЗ съм решил...". Това е от моя личен опит с него. Има още няколко фирми, които се занимават с това, а тази цена от 450 лв я чувам за първи път ... или е на Мишел, или има някой нов сумашедши в бранша . Аntzi, ако искаш звънни ми и ще уредим нещо нормално.
                        Ако не свършва добре, значи не е свършило!
                        0888 315 794
                        LZ1UPI
                        A1 (Rh+)

Коментар

Лабораторията на Мишел Израел е единствената сертифицирана. Има няколко "фирми", но като гледах един репортаж по ТВ с какво мерят... има по добри начиних да хвърлиш на вятъра 400 - 700 лв. А и едва ли ще издадат документ, който да послужи пред РИОКОЗ или КРС.

Да няма наблизо трафопост? На нашата улица има нова жилищна сграда чийто траф е вграден на мястото на един от гаражите, непосредствено под апартамент. Навремето по закон трафа се слагаше в парцел 1 декар в края на квартала, има минимални отстояния.
                          По-добре в Хайлукса, отколкото в хайлайфа...

Коментар

Първоначално публикуван от VHS Преглед на мнение
                            ...Навремето по закон трафа се слагаше в парцел 1 декар в края на квартала, има минимални отстояния.
                            Причината не е в електромагнитните излъчвания, определено. Пък и всеки може да види в старата част на София трафопостове в мазетата.

Коментар

Стефан е прав, че може да се добие достатъчна представа с подръчни уреди. Особено ако се ползва стар аналогов уред.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X