Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Цифров фотоапарат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Цифров фотоапарат

Включвам си апарата, обективът излиза и...до там. Нищо не работи - нито един бутон, нито една функция. Дисплеят е тъмен. Нося го в сервиза на "Искър" и ми съобщават за цена на ремонта, най-малко 88 лева. Ако струвало повече, щели да ми се обадят. С още толкова пари, ще си купя нов. Има ли разбиращи колеги да кажат какво да погледна, защото никога не съм разглеждал схеми на такава техника. Апаратът е Касио и батерията е заредена.
    Lancia Delta HF Integrale Evolucione

До: Цифров фотоапарат

А обектива отваря ли се, в смисъл предпазната клапа, която е най-отвън, пред лещата?
    подаръци за мъже от FACOM
    промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

Отворил се е, но какво значение има? От тук нататък не реагира на нито един бутон.

Коментар

как му се прави ресет?
        Пълен?

Коментар

Имах самсунг,сега имам панасоник и при двете маркиа ми се е случвало да ми заседне въртока между две положения и блокирваше
          Око за око и светът ще ослепее

Коментар

При casio се случва да заседне обектива. Лечението е юнашки напън и гореща молитва. Зер такъв вид "поправка" може да тръгне на добро и на лошо...
            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

И аз имам Касио. Обаче той си има и модел. Моят е Exilim EX-Z11.
              Основно режимите са два - режим снимане и режим play на снимките от паметта от отделни бутони.
              И в двата режима ли не тръгва?

Коментар

На първо включване, излиза обектива и всичко умира. Вече нищо не работи. Не реагира на нито една команда и дисплеят е тъмен. Не може и да се изключи. Все едно няма батерия.

Коментар

Идват ми на ум разни простотии (никога не съм ги правил с фотоапарат, но по опит с друга техника) ами махни му батериите когато е включен, или в някой междинен момент, поне при мобилните телефони от по-старите поколения това не вредеше, а може и да съживиш нещо.
                  0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка

Коментар

Нямам никакви претенции да разбирам от техника, но съм имал случай със засядане на обектива на друг апарат /не помня марката/. Апарата беше на един познат и също не реагираше - пълен блок. Манипулацията, която в случая помогна беше с ръката да се издърпа обектива. След това той "освободи" и апаратчето бачкаше без проблем. Не знам дали Goblin има това предвид. Наистина е рисковано, защото можеш да счупиш нещо, но в описания горе случай резултата беше, че апарата се оправи без нито лев даден за ремонт.
                    http://forum.offroad-bulgaria.com/%5...g%20%5B/img%5DFreelander 1.8, 16 v

http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictures/banner2.jpg
                    http://ftp.domainbg.com/stojan/Pictu...rget=_blank%3E

Коментар

Не е задължително да е механична повредата.Възможно е да е проблем на софтуера.

Като преместиш бутона на режим ''разглеждане'' и го включиш какво става?

Коментар

Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение
                        ...Не знам дали Goblin има това предвид. Наистина е рисковано, защото можеш да счупиш нещо, но в описания горе случай резултата беше, че апарата се оправи без нито лев даден за ремонт.
                        Точно това имам предвид. Но си е риск.
                        Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от walker Преглед на мнение
                          Като преместиш бутона на режим ''разглеждане'' и го включиш какво става?
                          Нищо, бре! Все едно държиш тухла, а не електронно устройство.

Коментар

Защо не пробваш с нова батерия, нищо че старата е заредена...защото на мен ми го прави тоя номер, ако батерията е много изтощена и не може да отвори/затвори оптиката. Факт.
                            Per aspera ad astra.

Коментар

Намерих време да го погледна. Някой предложи да извадя картата и да пробвам пак. Проработи! Слагам пак картата - пак си работи всичко! Все едно никога не се е чупил. Не мога да повярвам, че картата има отношение към ON/OFF функциите на апарата. И за тази операция, в сервиза, щяха да ми вземат 88 лева!
                              Добре че има форум! Добре, че ви има!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X