Включвам си апарата, обективът излиза и...до там. Нищо не работи - нито един бутон, нито една функция. Дисплеят е тъмен. Нося го в сервиза на "Искър" и ми съобщават за цена на ремонта, най-малко 88 лева. Ако струвало повече, щели да ми се обадят. С още толкова пари, ще си купя нов. Има ли разбиращи колеги да кажат какво да погледна, защото никога не съм разглеждал схеми на такава техника. Апаратът е Касио и батерията е заредена.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Цифров фотоапарат
Свий
X
-
До: Цифров фотоапарат
А обектива отваря ли се, в смисъл предпазната клапа, която е най-отвън, пред лещата?
-
Идват ми на ум разни простотии (никога не съм ги правил с фотоапарат, но по опит с друга техника) ами махни му батериите когато е включен, или в някой междинен момент, поне при мобилните телефони от по-старите поколения това не вредеше, а може и да съживиш нещо.
0877 17 07 27 Понеделник - ден за почивка
Коментар
-
Нямам никакви претенции да разбирам от техника, но съм имал случай със засядане на обектива на друг апарат /не помня марката/. Апарата беше на един познат и също не реагираше - пълен блок. Манипулацията, която в случая помогна беше с ръката да се издърпа обектива. След това той "освободи" и апаратчето бачкаше без проблем. Не знам дали Goblin има това предвид. Наистина е рисковано, защото можеш да счупиш нещо, но в описания горе случай резултата беше, че апарата се оправи без нито лев даден за ремонт.
Коментар
-
Точно това имам предвид. Но си е риск.Първоначално публикуван от marin199 Преглед на мнение...Не знам дали Goblin има това предвид. Наистина е рисковано, защото можеш да счупиш нещо, но в описания горе случай резултата беше, че апарата се оправи без нито лев даден за ремонт.Издъних се на Тюринг теста
Коментар
-
Нищо, бре! Все едно държиш тухла, а не електронно устройство.Първоначално публикуван от walker Преглед на мнениеКато преместиш бутона на режим ''разглеждане'' и го включиш какво става?
Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
-
Намерих време да го погледна. Някой предложи да извадя картата и да пробвам пак.
Проработи! Слагам пак картата - пак си работи всичко! Все едно никога не се е чупил. Не мога да повярвам, че картата има отношение към ON/OFF функциите на апарата. И за тази операция, в сервиза, щяха да ми вземат 88 лева!
Добре че има форум! Добре, че ви има!Lancia Delta HF Integrale Evolucione
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар