Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Самоделка-върху банкомат

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Самоделка-върху банкомат

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
    ..........Трето все още няма начин да ти я клонират, а трябва да са откраднали самата карта.
    Нещата не стоят точно така Преди 4-5 години ,шефа ме прати да помогна на негови приятели австрийци , който имали грижи с инсталацията на някакво устройство към компютъра . Тия тиквеници си бяха поръчали по интернет съвсем официално една джаджа ,като малък касов апарат ,която въвежда данни в карти . Имаха и куп празни карти ( не зная от къде) .Слагаш истинска карта ,копираш я и въвеждаш само номерата на чужда . Не зная точно как става номера но работи.Номера на чужди карти взимаха от четеца в ресторанта в ,който работеха.Аз работа не им свърших ,те пък казаха на шефа ,че нищо не ставало от мене Малоумниците пазаряха на дребно от магазините.5-6 стека цигари,няколко шишета уиски и ги продаваха на половин цена.Още са в пандиза.
    О, ефимерност! О, най-безсилно и позорно време в живота на моя народ — времето от разсъмване до отварянето на магазините за спиртни напитки! Колко излишни бели косми е вплело то във всички нас, в бездомните и страдащи шатени!

Коментар

Първоначално публикуван от droba Преглед на мнение
      Нещата не стоят точно така Преди 4-5 години ,шефа ме прати да помогна на негови приятели австрийци , който имали грижи с инсталацията на някакво устройство към компютъра . Тия тиквеници си бяха поръчали по интернет съвсем официално една джаджа ,като малък касов апарат ,която въвежда данни в карти . Имаха и куп празни карти ( не зная от къде) .Слагаш истинска карта ,копираш я и въвеждаш само номерата на чужда . Не зная точно как става номера но работи.Номера на чужди карти взимаха от четеца в ресторанта в ,който работеха.Аз работа не им свърших ,те пък казаха на шефа ,че нищо не ставало от мене Малоумниците пазаряха на дребно от магазините.5-6 стека цигари,няколко шишета уиски и ги продаваха на половин цена.Още са в пандиза.
      Говориш за съвсем друго нещо. Лентата да клонираш е тривиално. За описания по-горе фокус трябва да клонираш чипа, което хич, ама хич не знам как. И не само аз.

Коментар

Ясене, и чип в главата да си сложиш, пак ще има начин как да се краде !
        Нещата са измислени много преди нас:
        Измислена е ключалка с ключ, съответно някой е измислил как да я разбива и отключва .. От тук нататък нещата само се усложняват и осъвременяват.. Да не говорим, че много от информацията не би ме учудило да изтича отвътре.За по-лесно - иначе "бъбрек/мозък" се иска(а няма толкоз). Крадеца ако имаше толкоз "бъбрек " не би крадял..
        И преди сме си говорили, ама ти не ми вярваш. Целта е друга - продължаващо ограничаване на свободата.. Постави си за цел да го видиш и ще видиш.

А ако всички органи на реда си вършеха работата докато бяхме още само на хартиени пари, нямаше да се стигне до тук. А не всеки да се чуди как да се присламчи към тези дето изкарват "лесни пари". Ама е - лош свят!Въпреки всичко всеки ще си плати гяволъка...
        Сигурност:
        Аз преди 10 години закрих/счупих всички такива карти и проблеми нямам.
        Гледайте къде какво пъхате и всичко ще е ок! Така и от други работи може да се предпазите!
        Последно редактирано от kirech; 17-02-10, 22:37.
        CITYEL

Коментар

Ако има как,всички ще ги счупим,но при положение ,че системата вече е такава т. е. взимаме заплати,пенсии,детски надбавки и др. с карти маи няма какво да се направи.Не вярвам някои да успее да научи бабите и циганите да внимават с банкомата.
          Защото животът не се мери с броя вдишвания, които правим, а с моментите, които спират дъха ни.

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
            Ясене, и чип в главата да си сложиш, пак ще има начин как да се краде !
            Нещата са измислени много преди нас:
            Измислена е ключалка с ключ, съответно някой е измислил как да я разбива и отключва .. От тук нататък нещата само се усложняват и осъвременяват.. Да не говорим, че много от информацията не би ме учудило да изтича отвътре.За по-лесно - иначе "бъбрек/мозък" се иска(а няма толкоз). Крадеца ако имаше толкоз "бъбрек " не би крадял..
            И преди сме си говорили, ама ти не ми вярваш. Целта е друга - продължаващо ограничаване на свободата.. Постави си за цел да го видиш и ще видиш.

А ако всички органи на реда си вършеха работата докато бяхме още само на хартиени пари, нямаше да се стигне до тук. А не всеки да се чуди как да се присламчи към тези дето изкарват "лесни пари". Ама е - лош свят!Въпреки всичко всеки ще си плати гяволъка...
            Сигурност:
            Аз преди 10 години закрих/счупих всички такива карти и проблеми нямам.
            Гледайте къде какво пъхате и всичко ще е ок! Така и от други работи може да се предпазите!
            И по-рано съм ти казвал - мисля, че се увличаш. Ако човек си постави за цел ще види и че В.С. е бил хрисимо агънце в самолета на Луфтханза, но човек обикновено не си поставя такива цели. А колкото до контрола - идеално те контролират и с книжните пари.

Това, което пуснах за картите, е проблем от най-обикновено инженерно недоглеждане. Подлежи на софтуерни корекции.

Коментар

100 % съгласен с тебе! Но не ме контролират лично .. А с банковата карта викат:
              -Аааа, е го `неска там е ходил т`ва е купил..
              Ето виж горният пост - едва ли не вече няма друг начин..
              GSM седи по цел ден у нас, нека го следят къде "ходи" Там шанс няма.. Или много рядко поне..

Инженера ще си изкара заплатката , а крадеца има мотивация и то голяма . И да не ви харесва ще видите след време, че истината не е далече от това дето ви "пее радиото"...
              CITYEL

Коментар

Първоначално публикуван от kirech Преглед на мнение
                .. А с банковата карта викат:
                -Аааа, е го `неска там е ходил т`ва е купил..
                Малко крайно и пресилено ми се вижда това.
                Чесно казано все ми е тая, дали някой ще събира данни колко млека, пилешки бутчета и кисели краставички съм си купил таз вечер от билла-та.

Коментар

Първоначално публикуван от Tisho Преглед на мнение
                  Малко крайно и пресилено ми се вижда това.
                  Чесно казано все ми е тая, дали някой ще събира данни колко млека, пилешки бутчета и кисели краставички съм си купил таз вечер от билла-та.

Събират, събират. И то - не на едно място. Събира ги Била, събира ги Борика, събира ги банката ти, всеки от тях ги дава и на свои партньори.

Дали трябва да ти пука от това, вече е нееднозначна и обширна тема

Коментар

Мисля че и преди съм питал но не съм сигурен. Сега си погледнах картата която е с "чип" - ами тя си и има и магнитна летна отдолу като старите карти предполагам с цел съвместимост с банкомати които не подържат новите карти с чип. Кво им пречи на злодейте да ми прочетат лентата и да джиткат само с нея ?
                    When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Първоначално публикуван от persuader Преглед на мнение
                      ...Кво им пречи на злодейте да ми прочетат лентата и да джиткат само с нея ?
                      Май има писано горе или в съседна тема - нищо не им пречи.

Коментар

Много мнения и много догатки - факти изсмукани от пръстите!
                        Някой сте прави - други, с извинение, си чешете езиците!

Магнитната лента няма да изчезне в близко, обозримо бъдеще - ще изчезне информацията от нея, освен сервизния код (с чип или без чип е картата)
                        Чипът нито е невъзможно да се копира, нито е невъзможно да се разкриптира - просто не си струва ресурса, който трябва да се хвърли заради 1 карта (няма универсален начин да се разкриптират множество карти)
                        Предполагам, че ще има промяна и в тази посока, но за сега чипа е достатъчно сигурен!
                        Вече масово се снабдяват банкоматите с датчик, който отчита поставянето на чуждо тяло (елеметнтарно е, ако се чудите - който го интересува може да разбере, но не мисля, че е мястото в интернет форум да споделяме такава информация)

Лимитите, както каза човека, могат да се регулират от клиента, но не винаги - всяка банка си има собствена политика и може да не ви позволи над или под дадена сума, за седмичен, дневен лимит или за брой опити за 24ч/7д., а в някой случай не разрешава никакви промени!

А адаша (Ясен) е в едно голямо заблуждение - билла няма достъп до тази информация - в БГ в някой отношения сме изпреварили останалия свят (да не повярваш) данните ги има в Борика и в банката, но не и в търговеца! За разлика от повечето места по света, където търговеца разполага с цяла база с данни и компрометирани карти изтичат главно от там, ттук сме решили проблема доста по елегантно и сега чужденците ще се възползват от нашия метод, като по ефективен и за бизнеса и за сигурността!
                        Ако се заинтересувате, ще разберете защо!

Аз ти гарантирам, че Борика не предоставя такива данни на никакви партньори, освен по официален път и в съгласие със законовата уредба и нормативната база и това е явен процес! И това не е защото те така са решили, а ЗАЩОТО СЕ УПРАЖНЯВА СТРИКТЕН КОНТРОЛ! Контрол от чужбина! Одитите са изключително стриктни (не говориме за финансовите одити).
                        Точно поради същата причина и билла не събира данни - не може да си позволи финансово да заплати одитите, необходими за да се събират и съхраняват такива данни!
                        Малко са компаниите по света, който ще продължат да събират данни за електронните платежни средства на свойте клиенти в най-кратко бъдеще!
                        Това е една необходима промяна, защото е голям пропуск в сигурността на системата.
                        Някой от одитите са на стойност над 50000 евро, а това е само за един одит, който в никакъв случай не е достатъчен!
                        И това на всичките си магазини

PCI DSS - payment card industry data security standard - това се налага и всеки, който иска да е част от всички програми на виза, мастеркард, японките, амекс и т.н. и да се смята за trusted трябва да отговаря на този стандарт!
                        Можете да го разгледате - има свободен достъп до него!
                        По никакъв начин не искам да ви кажа, че тези данни не могат да се използват за проследяване - ест. че се ползват и ще се позлват!
                        За бога, те чипове в паспортите искат да ни слагат, а в някой южни щати в САЩ задължават част от населението да си постави чип иначе няма работа, а вие сепритеснявате за банковата си карта - ест. че се следи - най-малко от банката!
                        НО ако сте по-наясно със системата, ще разберете и точно кой и как може да си позволи своеволие със тези данни

Има едно сигурно нещо - 100% сигурност няма! НО със спазването на някой основни правилца, може да сте доста по-спокойни и сигурни за парите си!
                        А защитата на ПИН е най-важното и то е отговорност на собственика на дадената карта!

Коментар

Точно поради същата причина и билла не събира данни - не може да си позволи финансово да заплати одитите, необходими за да се събират и съхраняват такива данни!
                          Не се притеснявай за Билла те си имат - билла карти. Там се вижда съвсем ясно всяко семейство къде, кога и какво пазарува и как плаща.

А защитата на ПИН е най-важното и то е отговорност на собственика на дадената карта!
                          Тоест на банката?

Коментар

Първоначално публикуван от ike Преглед на мнение
                            Тоест на банката?
                            Извинявам се - грешно съм се изразил!
                            Прав си - собственик на картата е банката!
                            Задължение на картодържателя е да сизащитава ПИН!

Мисля, че няма нужда да казвам, че това е като ключ от домът ти или сейф!
                            Ако не го пазиш, застрашаваш собствените си средства!

Мерси за бележката.

А за картите на билла - те са клиентски/клубни - значи може и без тях.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X