Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Дашкамера за кола- каква?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Щом немога да различа номера на бургаския селянин,този на кого ли ще е!?
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-06-16-54-52-474_app.revanced.android.youtube.jpg Прегледи:0 Размер:58.8 КБ ID:6995016 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-06-16-55-16-093_app.revanced.android.youtube.jpg Прегледи:0 Размер:181.1 КБ ID:6995017
    Пък как снима небето по изгрев и залез,все ми е тая. Всичката информация,която се изисква от един видеорегистратор я дава. Точка! Пък ти си продължавай с мерудийката. Аз бях до тук.😘
    Щях да забравя. Каква четливост,какво чудо!🤣
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-06-17-04-09-953_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg Прегледи:0 Размер:179.1 КБ ID:6995018
    И облаци гледах и коли гледах и така и не можах да видя нещо 13 пъти по-хубаво в 13 пъти по-скъпото ти Виофо.
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-06-17-15-57-329_app.revanced.android.youtube.jpg Прегледи:0 Размер:143.3 КБ ID:6995020 Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2025-04-06-17-25-34-490_com.miui.gallery.jpg
Прегледи:183
Размер:95.4 КБ
ID:6995022
    Последно редактирано от kameno karp; 06-04-25, 16:26.
    Риболовът е болест,която не се лекува,а само се задълбочава.

Коментар

Даа, като използваш друг кадър от по-близо, може и да ти се получи. Ама когато няма такъв, какво правим? И товеа на какъв телефон го гледащ? Пак на безименен китаец за 60лв? Не е за учудване.

Ето ти го в 2К (на 4к не моге да го пусна):
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Viofo2K.jpg Прегледи:0 Размер:53.5 КБ ID:6995045
      Твоето:

Сега, ако искаше да видиш каквото показах, да си го видял. Ако не искаш, съвсем съм наясно че няма да го видиш. Ако искаше да видиш и че цифрите на американския номер са 2 пъти по-ситни поне на ширина, и това щеше да видиш.

Който трябва, направи си изводите.

Ето ти го и на телефон за малко повече от 60лв, в 4К:
      Натиснете снимката за да я уголемите  Име:viofo4k.jpg Прегледи:0 Размер:95.9 КБ ID:6995046

Не бе, то никаква разлика няма.

За облаците и т.н. - нарича се Dynamic Range и е разликата между това през нощта да видиш нещо от номерата на предния като си ги осветил с фаровете, и да видиш бяло петно. Сензора на безименната камера за 60лв тия работи не ги може. Ма иначе е перфектен - видяхме.

Разбирам че си много горд с безименния си китаец за 60лв, ама си получил това, за което си платил.

ПП: И да, някои имаме капацитета и техническата грамотност да сме "на всяко гърне похлупак". Не при всеки се получава.
      Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Ставаш смешен. Няма как да има ПТП пък да няма близък кадър!🤣 Сега пак ще го напиша но съвсееееем бавно,да можеш да го прочетеш баааааавно и барем сега проумееш. Това е ВИДЕОРЕГИСТРАТОР! Не е супер дупер ултра мултра камера дето да снима в 98К!!!😏 Ако има ПТП ще има и близки кадри(явно ти е трудно,но се опитай да го проумееш). Нужната информация за изясняване причината за ПТП-то е абсолютно видима на безименния ми регистратор. И това е всичко което се иска от един видеорегистратор! Ма облаците,ма тревата.🤣 Продължавай с напъните,забавляваш хората. А основание да си похлупак,имаш само в твоето съзнание.😘 Телефона ми е XIAOMI 12X.

Коментар

Някои наистина става смешен.

Нощен близък кадър от чудесна евтина noname камера. Съшата дава и "прекрасни" дневни филмчета, като твоята.:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:nightcheap.jpg Прегледи:0 Размер:78.3 КБ ID:6995055

Нощен кадър от A329:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:nightA329.jpg Прегледи:0 Размер:71.4 КБ ID:6995056

Нощен кадър със същата, без HDR:
          Натиснете снимката за да я уголемите  Име:nightA329noHDR.jpg Прегледи:0 Размер:50.6 КБ ID:6995060

Мдаа, смешно е, драги ми Смехурко.

И не, твърде често НЯМА близък кадър. Твърде често близкия кадър е част от екшъна и на евтина камера е замазан. Друг път не те интересува номера, а нещо друго. Личи си че не си имал нужда от камера а до сега. Не ти пожелавам да проимаш, защото ще се окажеш неприятно изненадан, защото чидесната ти евтина камера и в идеални условия прави мазньоч. Факт! Който иска да види, видя. Същите работи ги прави и Viofo A229, правят ги правят и други със същия сензор, по-евтини. Е, и те не са за 60лв. Щото там някакви бунаци в SONY си играли десетки години да правят сензори и да ги подобряват. Ма не щото на някой му трябва. Щото са бунаци.

Удари една евтина шльокавица и бъди щастлив! Аз ще си сипя 15 годишно и също ще бъда щастлив. Наздраве!

Първоначално публикуван от kameno karp Преглед на мнение
          Телефона ми е XIAOMI 12X.
          Ми значи го ползваш неграмотно или тенденциозно. Друго не мога да кажа. Това горе са извадки от същия клип на моя компютър и телефон. Телефонът ми не е флагман за 2-3 бона. По-евтин е от дашкамерата.
          Последно редактирано от sparkybg; 06-04-25, 22:10.
          Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-06-23-35-39-258_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg Прегледи:0 Размер:115.8 КБ ID:6995063 Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-07-00-02-41-366_com.hsv.freeadblockerbrowser.jpg Прегледи:0 Размер:152.5 КБ ID:6995065
            Това е регистратора,а сензора е Sony IMX322. Хубав ли е,лош ли е,нямам си идея,но си върши перфектно работата.😉 Линк няма,защото отдавна го няма в магазина.
            Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2025-04-07-00-19-29-108_app.revanced.android.youtube.jpg Прегледи:0 Размер:205.5 КБ ID:6995067
            Ама ти продължавай да си въртиш твойта латерна.🤣
            Последно редактирано от kameno karp; 06-04-25, 23:21.

Коментар

Ооо, уголемени икони. Това трябва да показва липса на аргументи ли?

Имаш нещо на едното око...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Под ъгъл... То все такива ги дробиш де.

1. IMX322 е не лош сензор за времето си, ама това време е било преди 10-12 години. Реална резолюция в цветната си версия - около 720p. Съответно на Full HD е мазньоч още от сензора, зашото 2MP сензор не е достатъчен като резолюция мноооого отдавна. Това е разликата между номерът на оня американския горе да се чете и да не се. Ти си го увеличил от 720p или 1080p, аз съм го увеличил от 1440P и 2160P. Всеки видя и си направи изводите.

2. Novatek 96655 е пуснат и той преди 12 години. Ширпотреба, отново не-лоша за времето си, но към днешна дата безнадеждно дърт. За h265 забраваме, тоест файловте са над 2 пъти по-големи и дори при това положение с по-лошо качество. То се вижда и на клипчето ти. ПОне има някаква архаична форма на WDR.

Това е било остаряло още към момента на покупката, затова и цената. В крайна сметка за всеки влак си има пътници. Бъди щастлив с твоето, аз ще прахосам едни пари за новото. Показах какво е добро за мен, обосновах се. Показах защо твоето не е добро ЗА МЕН, пак се обосновах, нагледно. Всеки си прави изовидте. Наклон кой какъв е не ти е по възможностите да раздаваш. Спарки е и пипнал и видял, разглобил и програмирал такива неща много преди ти да се сетиш че ги има и че ти трябват. Просто е смешно и жалко, но в крайна сметка всеки има правото да се излага както намери за добре.

Първото ми Viofo преди 8 години. Разлика светлинни години, а пак е безнадеждно остаряло днес. Подобен чипсет, пак с WDR, работещо по днешни критерии незадоволително. Серизоно смачкано от тубата от един момент нататък.

ПП: А, те тия снимки даже не били от твойта камера, а от няккво ревю. Къртиш направо.
                От същото клипче, без никаква информация от каква камера и прочие "подробности". Най-малкото обективът видимо няма нищо онщо. Но карай, да сравняваме....

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:night322.jpg
Прегледи:127
Размер:47.2 КБ
ID:6995071
                Последно редактирано от sparkybg; 07-04-25, 01:24.

Коментар

Пич,ти освен да въртиш латерната,нещо друго можеш ли!? Споко,въпроса е риторичен.🤣 И спри да говориш глупусти и да вкарваш хората в заблуждение. Ако се бяхме ударили със селянина,всичко щеше да се изясни по клипа. Кой от къде идва,кой на кого сече пътя,какъв е регистрационния номер на тоя дето ме засича. Нали-да! Какво се иска от един видеорегистратор-точно това. Твоето супер дупер уау Виофо с което можеш да снимаш еп.7 на Междузведни войни,някаква по-различна информация ли би дало-ами не. Ааааа,може би щеше да се види дали шофьора е бръснат.🤣 Е и,какво от това. А относно уменията ти...не се и съмнявам,че Люк Скайуокър лично те е поканил да програмираш R2D2 и Трипио!🤣 То бива нарцисизъм,ама твоето е в някаква изключителна форма. Сънуваш ли се как,като някакво божество се носиш на една педя над земята и хората покрай които минаваш ти се кланят?🤣 Сега сериозно. Замислял ли си се да потърсиш специализирана помощ? Не че имам много вяра в психиатрите,амааааа.....
                  😘😘😘

Коментар

Типичния модел на поведение, като нямаме какво съществено да кажем. Ти няма нужда да търсиш помощ тепърва. Диагнозата е ясна още от първия ти пост.

Аз съм спокоен. Ти изригна в плюнки, ти сравняваш краставици с круши. Явно имаш някакви обсесии по въпроса.

Ако се бяхте ударили с тоя, щеше да видиш нещо благодарение на перфектните условия към момента на снимане. Ако не бяха такива, щеше да видиш нищо. Ако беше вечер щеше да видиш нищо. Ако беше набил спирачки и някой те беше ударил отзад, щеше да видиш нищо. Те тия работи не се случват по сценарий, писан така щото видеорегистраторът ти за 60лв да може да ги запише. Най гадните се случват бързо и без да си разбрал откъде ти е дошло. И колкото е по-добро виждащото се на регистратора, тошкова по-добре.

Те много хора по твой тертип възхваляват и дедовия си Москвич като ултимативния автомобил, поправящ се с чук, клещи и тел. С гуми е, търкаля се, значи не му трябва нищо повече. Само дето нещо не ги карат много.

Темата ще бъде разчистена от всички полюции, нямащи връзка с нея.
                    Последно редактирано от sparkybg; 07-04-25, 07:52.

Коментар

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
                      :

Темата ще бъде разчистена от всички полюции, нямащи връзка с нея.
                      Не почиствайте темите от лиричните отклонения. Всеки нормален човек ще отсее кое е полезно за него, а и нали в спора се ражда истината. Освен това, няма и нецензурни думи, който да налагат това. Другото полезно, когато има такива отклонения е че всеки , четейки конкретна тема, може да си направи психо профил на участниците в дадена тема и да прецени кое е важното, казано от всеки писал навсякъде в този форум, а не само тук. А, и когато са забърсани постове в много случаи си личи, че нещо липсва в темата.
                      Suzuki Vitara 1.6 Avtomatic
                      SSang Yong Kyron 2.0xdi
                      Jeep Grand Cherokee WJ 2.7crd ; Jeep Grand Cherokee WК2 3.0crd

Коментар

По темата - Botslab G980H от първи пост ми се вижда нещо прилично, макар и малко поостаряло поне като сензор (издание преди 6 години). Redtiger F77 е актуално, поне като данни, особено предвид че и предна и задна камери са 4К. Съответно и цената е каквато е.

Гледайте клипчета и сраенения. Преценявайте за себе си. В темата има достатъчно информация какво да се гледа и какво дава то. Актуални към момента сензори са IMX6xx и IMX7xx, поколение STARVIS2. Актуални заради динамичния си диапазон и чувствителността. За това са правени и това през последните 7-8 години е нещото, в което сензорите изобщо дръпнаха сериозно напред.

Как го мачка софтуера след това и колко е бъгав или не, за съжаление се разбира след покупката. Лично съм препрограмирал китайска хамера с прекрасен (за времето си) сензор и хардуер, и софтуер осран така, че въпреки останалто да се справя доволно отвратително. Клипчетата в тубата, особено по-стари такива, също често изглеждат по-зле от записа върху картата памет - това също трябва да се има предвид.

Друго важно за мен е да е със суперкондензатор, а не с батерия. Аз не го връзвам да е с постоянно захранване, имам си съображения за това - някак не мога да се счупя да оставя постоянно работещо китайско захранване в автомобил, без аз да съм наблизо. А батерията рано или късно се предава, особено при условията, в които се експлоатира в кола. Не че и на суперкондензатора не може да му се случи същото, само че обикновено се случва за по-дълго време и колата си заминава барабар с камерата преди да се е случило. При такова връзване на камерата и трябват някакви секунди, обикновено между 5 и 10, да се изгаси по каналния ред, без да натвори глупости по картата.

На Viofo май всичко е със суперкондензатори, още от оня модел преди 8 години, от който пуснах клипче горе.

Съвсем висшия пилотаж са и стъклени лещи, или поне предната, за да не старее от UV-то, колкото и стъклото на колата да го филтрира. Но това поне на мен ми е много назад в списъка и рядко изобщо го гледам.

Коментар

Гледам в момента в Амазона има намаление на някои видове камери.
                          Са се чудя дали да си взема 2 Botslab G980H (щото и за на жена ми каляската), намалени са от 190 на 120 евро.
                          Или да си направя експеримент и да купя 1 Botslab G980H и 1 REDTIGER F7N (от 160 на 136 евро)?
                          И двете ги дават 4К и с нощни сензори на Сони.

https://www.amazon.de/BOTSLAB-170%C2...80&sr=1-3&th=1

https://www.amazon.de/REDTIGER-Dashc...d_i=B08TT1RRGP
                          Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                            ...[B]REDTIGER F7N...
                            Срам ги е да напишат какъв е сензора даже. Задната камерка от сега ти казвам че е трагична. Всичките в тоя формат са трагични. Стават за асистент при паркиране, обаче за всичко останало са.. бе като камера за паркиране.

Аз бих се въздържал от това.
                            Последно редактирано от sparkybg; 07-04-25, 12:41.

Коментар

Демек х2 Botslab G980H?
                              Спрете Земята, искам да сляза!

Коментар

Първоначално публикуван от Urko Преглед на мнение
                                Демек х2 Botslab G980H?
                                Измежду предложените 2 варианта, да. Поне на хартия това виждам.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X