Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Електронна книга - коя?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Вчера познат ми донесе неговият четец да го видя на живо - Kobo Sage.
    Хареса ми този асиметричен дизайн и двата физически бутона с които съм свикнал от киндъла.
    Управлението на някакви основни неща също не ме затрудни особено, което е добре.
    Чел уш "всичко" - каквото и да значи това понеже аз и с киндъла четях "всичко".

Обаче ми се вижда голямо, по-голямо отколкото очаквах.
    Явно трябва да изключа 8 цола като размер изцяло.
    Погледнах в нетя цената и окончателно го зачертавам, със и без стилуса му.
    600лв за това не виждам стимул да дам от която страна и да го гледам.
    Дори стилуса не влизал в тази цена - купувал се отделно.

И нещо любопитно: Това явно има нещо общо с вибратора - Rakuten ми изглеждаше познато

Иван ме подсети с препратка в преебалник за търгаш, който продава нови киндъли.
    Даже изплува спомен, че вероятно точно от него преди години съм купувал Paperwhite за подарък.
    В момента последната генерация на този модел я продава за около 200лв, което май задава отговори.
    При такава цена изобщо не знам защо трябва гледам за алтернативи.
    Враг усраине

Коментар

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Е не ми се - нали това казвам.
      За таблет бих и съм давал даже повече.
      По спомени експерията беше повече и то преди години.
      Обаче за четец някак ми идва на изплисквация такава сума.

• KingofROAD
      KingofROAD коментира
      Редактиране на коментар
      Таблета не става ли и за четец? Едно вместо две отделни устройста. Аз така и така моя го мъкна с мен по командировки и в службата, та му пляснаФ ReadEra. Ако трябва и калибрето май го има и за хемороид. Освен това и калъфа също гАси моя таблет, та не мога да се оплача. Става и за наФигация, и още няколко пачанги ...

• Esper
      Esper коментира
      Редактиране на коментар
      Аз съм писал в първият пост - абсурд ми да чета от LCD нещо продължително.
      Никога не съм можел и от CRT, изобщо до преди да открия топлата вода с е-инк четях само на хартия.
      Откакто имам киндъла пък не съм пипал класическа книга.
      Веднъж само преди 4-5 години купих една понеже я нямаше в електронен вид а исках да я прочета веднага.
      После излезе в читанка но не съжалявам, че съм я купил.

Шибаният таблет едно, че ми прави очите на поница после смотаният дисплей яде батерия като чаве - бонбони.
      За мен поне това не е никаква опция за четене.

И моите 5 ст. тук. Второ Kobo си купувам и съм много доволен. На второто калъфа му е Rakuten, доста приятно на допир и компактно. Предполагам Kindle не им отстъпват. Просто лични предпочитания.
    "If they give you ruled paper, write the other way." Juan Ramon Jimenez

Коментар

То и на мен ми допадна ако не беше размерът но това наистина е въпрос на предпочитания.
      Не че нямат и по-малки модели или пък че киндъла е по-добър...
      Просто не съм склонен да плащам толкова висока цена.
      Като няма да правя с него нищо по-различно отколкото с 10 годишният ми четец - от чий зор да плащам толкова отгоре?
      Особено като в преебалник се продават нови киндъли за цени между 200 и 300лв!

Което ме подсеща за друго:
      И двата ми "нафтови" киндъла имат в тях фабрично сим карти и мога да си качвам книги през тези мобилни данни.
      То май само това може да се прави през тях дори със съдържание, което сам съм си пратил на амазонският мейл.
      Не е нужно свързване с Wi-Fi, компютри, телефони,

И най-важното - тази сим карта не е на абонамент и не плащам нищо за ползването и.
      Би трябвало да работи във всяка точка на света, тотално фрий интернет за амазонски книжарски услуги.
      Сега има ли четец, който да предлага нещо такова?
      Дори и киндъл?
      Враг усраине

Коментар

• BatGeorgeone
        BatGeorgeone коментира
        Редактиране на коментар
        В петък трябва да летя за Сф, мисли бързо щото доставката до нас е 2-3 дни, амазон, ибей и т.н.

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
        ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
        Редактиране на коментар
        Амазон вече имат беплзтна доставко до България

Жоро мерси но тук има избор също на добри пари.
      Не си струва да те ангажирам за такава дреболия.

А и не съм измислил какво ще се прави понеже "нафтовият" след темата взе, че се разработи.
      Сякаш разбра, че му се готви пенсиониране и се поправи

И в момента стартира нормално всеки път и не е влизал в boot loop нито веднъж.
      Не съм го включвал за зареждане от поселеният път, което е преди около седмица.
      Вероятно батерията е била сплела копита от периода на неползване и сега някъде е образдила.

Че ще поръчам резервна батерия съм решил ама ако се окаже, че продължи да работи и аз ще продължа да си го ползвам.

Аз както казах нямам особена нужда нито пък много ме сърби по технологиите на новите.
      Единствено подсветката но съм си свикнал с тази от калъфа та и това не е супер належащо да се промени.

Иначе съм благодарен на всички, които се включиха в темата.
      Принципно се бях насочил пак към амазонски киндър но за момента ще изчакам да видим мнението на старият.
      Заслужил си е шанса!
      Враг усраине

Коментар

Да приключа темата с четеца.

Както писах амазонският киндъл след няколко зареждания се "разработи" отново.
        Дори не забелязах някаква видима промяна във времето за работа.
        По тази причина така и не поръчах акумулатор за подмяна.

Обаче наскоро се заговорихме с приятел за няколко книги и взех че му подарих киндъла.
        Още в началото си бях навил на пръста новият модел и тоя път не се помайвах прекалено:

Демек върти,сучи и пак Boox Go Color 7

Както се вижда дисплея му дори е по-голям от старият.
        Четеца е значителни по-малък и компактен заради липсващата клавиатура.
        Стилуса на снимката е за мащаб и няма нищо общо с него - модела не поддържа такова.
        Основните ми притеснения бяха около хемороида и автономност но се оказаха безпочвени.
        Ще стане месец вече и все още не съм го зареждал след първоначалното ръчкане.
        Още е над 60% като го ползвам... Ми умерено.
        А хемороида като не се натрапва и не гори ток за едното нищо е ОК.
        Не влиза в разрез нито с религия нито философия

От цветният дисплей все още нямам някакви реални ползи.
        Да, качих няколко PDF-a с цвят, практично но при мен е рядка нужда и ползите са имагинерни.
        Дето се казва тях ги гледам основно през телефон/таблет/компир и преди и след.
        Изобщо ако човек не е фен на комикси примерно е леко излишна функционалност!

Прелистването с тъч по екрана ме дразнеше - често се случва неволно и го деактивирах.
        Сега го правя с двата физически бутона и е ОК.

Общото впечатлените обаче е много, много добро - тоя четец е поколения по-модерен и удобен.
        И по-скъп но това беше ясно отдавна, особено шибаният калъф колкото и добре да е направен а той е.
        Дисплея и подсветката на машината са РАЗКОШНИ!
        Ориентацията на текста вече е АВТОМАТИЧНА а подсветката - адаптивна, което за мен си е: WOW
        Сега като си отворя понякога вторият киндъл все едно пристигам в Бедрок с флинтстолет.

Та така.
        За сега съм доволен от ъпгрейда а старата машина продължава да върши работа някъде, което е още по-добре!
        Враг усраине

Коментар

• ИВАН НЕДОКЛАНОВ
          ИВАН НЕДОКЛАНОВ коментира
          Редактиране на коментар
          Ами честито

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          10х
          Щом за месец не съжалявам не е зле.
          Моята чаша стои обаче празна а не беше зле да се понавлажни поне заради старият

Колко пари и от къде я взе,че щерката ме дрънка да и купя да си има нейна,а това е нещо което ще се радвам да притежава за разлика от айпада.
        Няма страшно в умирачката...
        Страшното е да си жив!...

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Не си спомням вече, цял месец мина.
          Мисля, че нещо като вносител на ONYX намерих, от тук я купих.
          Всеки случай не беше на никаква далавера и дори не беше черен петър тогава.
          Мога да поровя в мейла ако те интересува конкретно.
          Иначе бързо я пратиха, в рамките на 2 дни май.

P.S: амко дот бижи се оказа търгаша, сега чекнах.
          Цената няма сми като няма нужда

ПД2: Като гледам сега, сената е 60лв надолу.
          Прееб@л съм се алалем
          Последно редактирано от Esper; 09-12-24, 14:06.

Какво ще кажете за този четец на Pre Order е още цена около 300 лв ще го има по Коледа

Електронен четец Amazon Kindle 11th Gen 2024 6", 16GB, черен - B0CP32JG8B

Коментар

От данните на които попаднах разликите с досегашният са 2: по-ярка подсветка на максимална съойност (25%) и подръжка на по-нов автентикационен механизъм за Wi-Fi (WPA3).
          Друго реално няма ако не броим, че новият бил с повече рециклирама пластмаса, демек е по-ехо.
          Ти си прецени дали нещо от тези неща е важно за теб и има ли смисъл да чакаш за тях!

Аз както стана ясно не харесвам особено разлистането с тъч от дисплея пък тези нямат хардурени бутони и няма друга възможност.
          Намирам го за неудобно и поне при мен често прехвърляше страници при неволно докосване.

Иначе единственият киндъл, който някога съм ползвал е 8 генерации по-дърт от този та мнението ми е без значение
          Враг усраине

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X