Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за домашен телевизор 39-43"

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

За него не знам ама аз гарантирано няма да те пусна с тия 80 цола талавизор та ако ще да ми го носиш за подарък.
    Не знам в кой момент грандоманията се разви в такива форми но при мен 30" все още е съвсем нормален размер.
    Просто към момента на този размер не се произвеждат нормални неща.
    Минимума за това се вдигна, естествено и цената!
    Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
      За него не знам ама аз гарантирано няма да те пусна с тия 80 цола талавизор та ако ще да ми го носиш за подарък.
      Не знам в кой момент грандоманията се разви в такива форми но при мен 30" все още е съвсем нормален размер.
      Зависи. Ако погледнеш на подобен размер телевизори като алтернатива на проектор и екран може и да видиш смисъл от тях...
      Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Ами проектора е просто алтернативен и по-евтин начин за голям екран.
        Кино.
        Въпросът е, че поне аз намирам за излишно да гледам киноекран у дома.
        Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от kbot Преглед на мнение
          Самсунг никога. "Нещата" на самсунг са евтини, но електрониката им е слаба (от опит).
          А 4-цифрена сума за телевизор никога няма да дам
          Значи опитът ти е от нисък клас Samsung. А ниските класове на марка, която цели да има продукти във всеки клас на даден сегмент, винаги са компромис и служат за разчистване на складови наличности от части. JVC-то ти като нищо може да е със САМСУНГ панел и дори електроника отзад.

Казвам това без да съм им никакъв фен. За телефон минах на Xiaomi, а телевизорите ми всичките са били Sony и Panasonic, обикновено среден или малко над среден клас. Първия ми плосък 32 инчов Panasonic още го гледат родителите ми. Почти е пълнолетен вече. На сегашния 42 инчов Panasonic просто няма за какво да се хвана за да го сменя, а и той вече става възрастен.

@itsso: 80-100 инчов телевизор просто няма какво да го правя, нито къде да го сложа дори. Независимо от цената.

Долните твари, измислили перверзията Erlang, имат "много здраве" от мен. Болезнено!

Коментар

На какво разстояние го гледате това голямото нещо ?
            Аз телевизия не гледам , ама за филмите съм с 27 инчов монитор за сега, търся си Епъл 30 инча синема дисплей и това ще бъде
            Колкото по-проходима ти е колата ..... от толкова по-голяма дупка ще те ВАДЯТ
            За добри дела .....БЪДЕТЕ ГОТОВИ !!!!

A1+

Коментар

Много съм доволен от нашия LG смарт тв 2017 г. модел но и той поостаря вече, но в момента в който нашия даде някакъв дефект, следващия ще е задължително с андроид тв на SONY - OLED - 8К, заради бързия си процесор 2023г. модел, а не че ми трябва изобщо 8К.

Вградения звук в тв е учудващо плътен за такъв ултра тънък панел, как вади този звук не знам, също така ще мога си избера тв доставчик, директно от андроид приложение без да ползвам никакви външни приемници, боксове и т.н., има много бърза реакция при превключване, ровене в менютата, сърфиране, това е заради мощния си процесор на тв, играх си с менютата в Технополиса, та ако имаш възможност виж го и сам се убеди в магазина, помоли да ти дадат дистанционното за да го разглеждаш и разцъкваш на място, препоръчвам го.
              Последно редактирано от Еделвайс; 29-12-23, 14:21.

Коментар

• Roninn
                Roninn коментира
                Редактиране на коментар
                Като се замисля,нямам тв който да ползвам с неговите си неща.

• emanuilis
                emanuilis коментира
                Редактиране на коментар
                Обади ми се, щом даде „някакъв дефект" - ще си го оправя и ползвам след теб:
                https://x.com/EmanuilNaydenov/status...716721994?s=20
                Иначе, за нов телевизор бих търсил вариант с максимално голям размер на екрана, без "smart"-опция. След няколко години версията на последната ще остарее - предпочитам и ползвам "TV-box".

• Еделвайс
                Еделвайс коментира
                Редактиране на коментар
                Докторе, отдавна не си се появявал тук, последно четох твоя тема за къща или етаж от къща беше, под наем на морето по спомен, беше направил хубаво обзавеждане, още ли го даваш през лятото под наем? Това за ТВ в момента в който даде дефект смятай го запазен за теб, аз знам че може да се ремонтира, но за мен ще е повод да си взема нов ТВ, ще ти пиша на ЛС когато ТВ даде фира, да сме живи и здрави

Първоначално публикуван от sparkybg Преглед на мнение
              @itsso: 80-100 инчов телевизор просто няма какво да го правя, нито къде да го сложа дори. Независимо от цената.
              Като се замисля и аз уж нямам къде да го сложа. Додах го като пример защо е хубаво човек да не се зарича. Все пак подобни решения зависят и от конкретното предложение.
              Но, въпреки първия абзац, ако някой ме тества с подобна оферта, аз няма да бъда нелюбезен като вас, а ще уважа човека.
              И съм сигурен че ще му намеря място...
              Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Какво да бъде товa решение, да си зазидам прозореца че да наместя шибан екран на това място?
                За мен монитор 27 цола и 4К разолюция на него все още е екстра.
                Телевозор 32 цола, айде да кажем 42 цола - също.
                Всичко над тези цифри, сега и после ми е леко изплискване на кофата с помията.
                8К резолюция е мабаш нещо такова.
                Освен ако не зазидам и вратата след прозореца за да има място.
                Враг усраине

Коментар

Не съм TV маниак, но понеже се пенсионирам, тези дни си подарих LG43 ur781c 620лв. Натежа че го дават с 3г. гаранция. От LG ми обясниха че бил някаква търговска версия, та затова 3г. Каквото и да означава.
                  От картинката съм доволен, звук ясно.
                  Бави се кагато се превключва м-у някои от менютата.
                  Дори и той ми идва малко голям за хола.
                  Не знам как се гледат по големи екрани от близо. Очите постоянно шарят, и е уморително. Знам един принцип, че като си протегнеш ръката ✋, дланта трябва да покрие екрана.
                  Мислих за вариант за монитор, но за тези размери + останалите джаджи, цената не е като за приятел.

Коментар

От как преустановиха производството на плазми, нищо не може да ме изкуши. Всичките телевизори ги ползвам по-скоро като монитори за кабелната телевизия и някой и друг филм от компютъра. За последно заприходих 49" 4К Сони, което вече одъртява защото е набор на предпоследното свртовно по футбол
                    Чужбина - това е митът за задгробния живот. Който попадне там, не се връща.
                    Из "Златния телец"

Коментар

Някога правилото беше 7 пъти диагонала на екрана - разстояние до тв ама сега кой ти го спазва

Коментар

• ctef
                        ctef коментира
                        Редактиране на коментар
                        Ее, много! То излиза че моя трябва да го гледам от 7м. Сега съм на 4, и точно дланта ми го закрива.
                        Винаги ми е било чудно, защо са тези огромни екрани, освен ако не трябва да покриват някакви специални нужди.

• IvanIvanovi
                        IvanIvanovi коментира
                        Редактиране на коментар
                        7Х важеше за кинескопните тв, да не ти дразни очите излъчването, сега с новите технологии е друго.

Скоро не съм се оглеждал за телевизор. От 6 години карам с един Панасоник 55. Той замени стария Панасоник 42, който пък и до момента си е "прозорчето към света" за майка ми.
                      Това с бързите процесори, зависването из менютата по за 3-4-5-10 секунди и намквоси са малко преекспонирани проблеми. Да седнеш, да гледаш телевизор и да ти е толкоз ценно времето... аре-аре. Изтрайва се някакси.
                      Повечето маркови Сони, Панасоник, че и Самсунг имат някакви спънати софтуери, ограничени от някакви само на тях известни авторски права, лицензи и т.н. Съвсем примерно, но не само- ако искам да закача на моя телевизор външен харддиск и да си запиша някакви предавания, мога да го направя само ако форматирам диска с телевизора и после мога да го гледам само на тоя телевизор и никъде другаде. Браузърът му е тотално орязан и с хиляди уговорки стигаш до някъде, за да ти каже "Този видеоклип не е наличен". Айде, бе! На компютъра си ми е наличен и още как... Ако искаш пълноценен софтуерен пакет, трябва да вземеш нещо по- китайско.
                      В магазина експонатите са с издути яркост и контраст, захранени с разни импресии ултра-мега-4К-... използващи максимума на матрицата. Аз, за да си пусна такъв сигнал вкъщи, трябва да си го поставя за цел на живота.
                      За звук- работата е ясна. Все по- смотани говорители.
                      Абе, Сашо! Ти колко време мислиш да прекараш пред тоя телевизор? Взимай някой див китаец, за разликата в парите- една читава колонка Харман Кардон или Маршал, дето можеш и да си я разнасяш с теб.
                      Прави каквото щеш, ама да стане както трябва.

Коментар

• Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Както писах взех си див китаец от Кауфланд, едвам го изтраях един уикенд на село и го върнах. На моменти при по-динамични събития в средата на екрана ставаше почти черно-бяло. Отделно едни странни цветове в някои ситуации, едни сенки на един и същ цвят в отделните части на екрана, абе трагедия. В същото време много ярко дразнещо за мен червено, на фона на другите цветове. Като намалиш до нормално червено другите цветове се губят. Всеки си има различно възприемане, но мен много ме дразнеше. При Tesla-та това го няма, цената беше еднаква + / - 20 лв.

• Тропчо
                        Тропчо коментира
                        Редактиране на коментар
                        Асен Кушлев, това са явни недостатъци, които се хващат още в началото. Тенис- топката прави десетсантиметрова черта след себе си, избиване на цветове по краищата и т.н. Може да се реши с една флашка, с подбран видеоклип и за една минутка да се откажеш от конкретния екземпляр още в магазина. После ти вадят друг и така.

• Asen Kushlev
                        Asen Kushlev коментира
                        Редактиране на коментар
                        Хващат се в магазин за техника, в Кауфланд не става. Но пък при тях няма пазарене при връщане за сметка на това. Друг проблем е, че не във всички магазини има налични мостри от избран модел. В наше село са 3-4 магазина, от които аз предпочитам един. Доста неща съм си купувал от сайта им поради тази причина, но за ТВ е много силно желателно да се види работата на живо. Чакам почти 18 годишния ми ТВ да сдаде багажа, но там съм ограничен до 32 инча, няма място за по-голям, пък не ми и трябва. Ама на 32 има 5 модела на кръст в магазина. То и като цяло са 10-15 де...

Като става въпрос за телевизор - дали има възможност да се ползват гласовите команди на андроида през външно устройство (ГСМ, блутут-микрофон и т.н.)?
                      Моят плах опит с търсачките стигна само до " натиснете бутона с микрофон на дистанционното", но моите дистанционни нямат микрофон.
                      Dacia Duster 1.5 dci 4х4 (екзотичен автомобил)

Коментар

• Roninn
                        Roninn коментира
                        Редактиране на коментар
                        За ютуб през тв и вързан гсм с каст може през гсм-а

• kbot
                        kbot коментира
                        Редактиране на коментар
                        Нямам проблем с не-българския.
                        С ютуб, доколкото го разбирам, идеята е да пуснеш нещо от телефона на телевизора, което според мен е друго нещо, та не съм пробвал.
                        Намерих някакво приложение за целта, но е несъвместимо с моите устройства.

• kbot
                        kbot коментира
                        Редактиране на коментар
                        Намерих App за телефона (Remote ATV) - върши работа. Не, че ще го използвам, но ми беше любопитно.
                        Би било по-удобно, ако ставаше с микрофона на слушалките.

Абе кофти е към момента 32 цола не заради размера ама това го коментирахме напред.
                      Даже аз бих купил МОНИТОР ако съм ограничен в този размер по някаква причина.
                      Стига сигнала да не трябва да влиза директно от коаксиал в телевизора - варианти бол.
                      Сетопбокс, каст дивотии, смърф стикове...
                      Не че ще стане по-евтино така но и няма да бъде лагаво говн0 с програминран живот колкото винена мушица!
                      Враг усраине

Коментар

• kbot
                        kbot коментира
                        Редактиране на коментар
                        Боксовете усложняват нещата и си имат собствените проблеми.
                        Най-вече - появява се второ дистанционно, което силно дразни някои от домашните ми.
                        Освен това софтуерът им бързо остарява, а някои неща са твърдо забити.
                        Пробвал съм с евтин естествено.

• Esper
                        Esper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Напълно съм съгласен, че боксовете са далеч от идеалното.
                        Все пак при майка ми има 2 броя та съм наясно каква "китка" са.
                        Tова с PC монитора си има подводните камъни, звук, периферия с особеностите и.

Но има много по-голям избор отколкото телевизор за такъв размер!

Между другото ДУ си остава едно - в случая само това на бокса.
                        Мониторите просто нямат дистанционно.
                        Включват се и се излючват сами при пускане и спиране на бокса.

Или поне така би трябвало да бъде като мабаш това е първото неясно нещо.
                        Колкото и да "треве" без "test test" никога не може да се гарантира какво ще се получи

Най-обичам така някой като пусне тема, всички му дават съвети и той не напише барем какво е избрал накрая

Та аз, след доста повече чудене, отколкото заслужава един телевизор, преди 2 седмици купих Philips 50PUS8818/12, спрях се на модела заради наличния 43", в последния момент взех 50" и съм много, много доволен. Картината е чудесна - бързо, бавно, тъмно, светло... направо не знам как съм я търпял онази шибана тошиба толкова време
                      Придумаха ме в магазина да си взема и някакъв евтин саундбар + бас, пак филипс, нямало звук без нея... по-добре е, не споря, но и самия телевизор с 40W вградени говорители и без системата се чува прекрасно като за ТВ.
                      пп телевизора купих от емаг, доставян от тях, не от външен търговец, за 1179 лв с ДДС, аудиото 70W за 199 лв.
                      Последно редактирано от icerunner; 17-01-24, 16:46.
                      Technical Rescue Direct - life lies in courage
                      http://www.offroad-bulgaria.com/show...60#post3258660

Коментар

• trapper
                        trapper коментира
                        Редактиране на коментар
                        честито!
                        ( https://www.pazaruvaj.com/p/50pus811...94/#overviews/ )

• icerunner
                        icerunner коментира
                        Редактиране на коментар
                        Благодаря. Но не е телевизора от линка и няма много общо... 8818 е този, който взех, не 8118

• trapper
                        trapper коментира
                        Редактиране на коментар
                        Не разбирам от телевизори, но не намерих разлики между двата апарата, които да струват 369 лв. (повече от 45% върху цената!) за обикновен потребител. Тук не смятам аудиото 70W за 199 лв.
                        Затова - можеш ли поименно?

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X