Обява

Свий
Няма добавени обяви.

HDMI Wireless video transmitter

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Днес закачих кабелният екстендер за няколко бързи теста.
    Учудващо но се оказа, че си работи въпреки "биташката" цена за която съм го купувал.
    До 1080p/60Hz колкото пише, че подържа няма никакви забележки, сигналът минава абсолютно прозрачно през него.
    Видео, звук, управление на телевизора - всичко е както с нормален видео кабел.
    Пробвах с 5м пач корда, че нямах под ръка по-дълго парче.

Ползва си всички 4 двойки на кабела, както и очаквах.

Остава за някакъв краен вариант, по голяма нужда.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6119_HL.jpg Прегледи:0 Размер:797.8 КБ ID:6802348
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6121.JPG Прегледи:0 Размер:428.9 КБ ID:6802349
    Натиснете снимката за да я уголемите  Име:IMG_6124.JPG Прегледи:0 Размер:609.5 КБ ID:6802350

П.С: Честита Коледа на всички!
    Враг усраине

Коментар

Chromecast? AirPlay еквивалента в РС света.

Коментар

Не съм сигурен как работи това.

OS може ли да си мироса или екстенд-не целия скрин към този сперматозоид?

Гледам че са 20-30 лв а дори мисля, че зная кой може да ми го заеме за да видя ще е ли куче.
        Винаги съм си мислел, че на app level бачка хромкаста.
        Тоест приложението трябва да бъде предвидено да ползва такъв каст, YouTube например?

Изначало идеята ми беше да е на по-ниско, хардуерно ниво преноса.
        Дори намерих устройство, че и тук:

https://magazin.photosynthesis.bg/bg...ro-hdmi-w.html

Ама цената нещо не кореспондира с предназначението

Враг усраине

Коментар

Тук са описани всичките видове кастове, има и на десктоп - https://www.howtogeek.com/199565/mir...le-chromecast/

На времето (2016-2017) бях взимал каст, защото са много евтини, но със старо епъл тв и стар мак (2013) имах по-добро качество с по-малко лаг в една мрежа с мак и го върнах. Не знам от тогава до сега до къде са го докарали.
          По-новите макове и тивита (от около 2016та с Интел 6ххх процесори и Apple TV 4) ползват h.265 за airplay и постигат доста добро качество на кастването, но цената ще дойде дори по-голяма от на Hollyland-a, който между другото го водят бюджетно решение

Коментар

• Esper
            Esper коментира
            Редактиране на коментар
            Ами аз вече имам още една ябълка ТВ4 на място и сериозно обмислям покупка на един сравнително нов мак мини.
            Но след празниците че около тях се изкупи всичко изгодно и струващо си на пазара както тоалетна хартия пред пандемия!

Hollyland е професионално оборудване, аз бих понесъл и компресия.
            Само дето не съм затрупан от избор!
            Защо мамка му този зиксел го няма никъде?
            Идеално ме устройваше!

А аз за малко съм ползвал AirPlay с друга ябълка (4K) и нямам абсолютно никакво забележки.

Аз тегля черта на темата.
          Не успях да си харесам компромисно решение.
          Подходих с по-глобално - подменям компа, който така и така е дърта бангия с ново мак мини.
          Признавам за сериозен фактор, че съм любопитен към новият М1 процесор.
          Чакам да пристигне днес/утре.
          Нали насреща вече има AppleTV та решението беше логичен изход!
          Враг усраине

Коментар

За подобно приложение е почти без значение колко грее и колко консу,ира процесора.
            Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Е той комп-а не се ползва единствено и само за филми!
              За тази цел цъм турил AppleTV, който няма нужда задължително от компотер зад него.
              Преди това на негово място имаше Dune HD player, преди това друг, изобщо аз винаги избягвам да употребявам компот за мултимедиа.

НЗ, от това, което съм чувал за М1 ми се струва, че силата му ще бъде предимно и на 1 място в лаптопите.

А аз винаги съм бил на мнение, че епъл сбъркаха преди време като минаха от RISC архитектура на CISC.
              Или дори да не са имали алтернатива тогава закъсняха с това, което направиха сега, тоест връщане отново към RISC.
              Oтдавна трябваше спрат с употребата на интелският скрап.
              Враг усраине

Коментар

Аз пък отдавна съм зарязал специализираните и ембед плеърите за мултимедия.
                Мине малко време, появи с енов кодек или контейнер и се започва ходене по мъките. След време производителя зарязва устройството, и се започва едно гуглене, хакване, пачване, ъпдейтване и прочие досадни и излишни неща.
                С компютър сходен проблем се решава с няколко клика.

И накратко - при тоя тип техника искам да съм краен потребител. Нито искам да знам как работи, нито с какво работи, нито защо работи. Искам да натисна бутон и да глкедам видео или да слушам музика, и никога да не ми се налага да пипам каквото и да е.
                Имам си достатъчно други джаджи на които да им бая и варчувам.

И коментаторите...

Коментар

Ми въпрос ма подход а и не е чак такъв проблем освен ако не се гледат някакви супер модерни неща, като 4К видео, 3D и други.
                  Дори и първият ми плеър - Popcorn A110 който съм купил преди поне 10 години не се оправя с H.265, просто не го подържа.
                  Иначе и сега да го пусна много малка част от филмите ми няма да ги плейне.
                  Въпросът е, че точно тази част постепенно се увеличава именно заради H.265
                  Все повече релийзи излизат кодирани с това пък и аз вече ги предпочитам заради същото качество на почти 1/2 обем.
                  Враг усраине

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение
                    ...Дори и първият ми плеър - Popcorn A110 който съм купил преди поне 10 години не се оправя с H.265, просто не го подържа.
                    Иначе и сега да го пусна много малка част от филмите ми няма да ги плейне.
                    Въпросът е, че точно тази част постепенно се увеличава именно заради H.265
                    Все повече релийзи излизат кодирани с това пък и аз вече ги предпочитам заради същото качество на почти 1/2 обем.
                    Така, така. И аз имам същия "паметник" на глупостта и недалновидността ми.
                    Но това няма да се повтори...

И коментаторите...

Коментар

Ами аз го ползвах доста години та ако трябва да го издигам в паметник няма да бъде посветен на глупостта.
                      През тези години нямах компютър, който можеше да плейне нещата, които гледах на пуканката.
                      При това ТИХО, без нищо да фучи, бръмчи, да се подмятат клатикури и т.н.
                      Но както казах въпрос на подход.
                      Враг усраине

Коментар

Да, плеърът е тих защото няма вентилатор. Което помага на твърдия диск да прегрява колкото може. Понякога до степен да се чуди какви ли са му били калибрациите и да започне да "шляпа" с глави.
                        Което пък наложи да модифицирам плеъра с монтаж на тих вентилатор с някакъв сносен дебит. А то няма място... Пък малките перки не са тихи... Или пък нямат дебит...
                        Глупост неземна е тоя плеър, но го приемам като вид обучение и начин за натрупване на опит.

И коментаторите...

Коментар

Още малко, и ще почнете да изпраааате пернишки винкели Като арматурата в съседната тема
                          -Чем занимаетесь по жизни?
                          -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

Първоначално публикуван от ittso Преглед на мнение
                            Да, плеърът е тих защото няма вентилатор. Което помага на твърдия диск да прегрява колкото може....
                            Еми не всеки диск е подходяш за работа в плеър с пасивно охлаждане!
                            Аз в този и то в началото ползвах 2.5 инча който никога не е имал проблем със загряване.
                            Живя си сума години след това.
                            После минах на външен сторидж и от тогава в плеър диск не съм слагал.

Враг усраине

Коментар

Не зная защо продължавам да се впечатлявам от Apple но пак съм така от AirPlay.
                              Няма защо да казвам колко лесно тръгна той като AppleTV и Mac Mini бяха включени в една мрежа (ethernet).
                              В момента в който от OS посочих AppleTV като втори монитор телевизора се включи, превключи на верният HDMI и вече имах 2 монитор през мрежата.
                              Естествено без да барам ДУ на телевизора.
                              Умишлено съм вързал всичко през 100MB суич в ролята на естествен шейпър.
                              Пуснах филм на мак-а, който е на мрежов сторидж, тоест сваля стрийма при него, декодира го и след това го рестриймва с нов енкодинг към AppleTV.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:AirPlay_1080_50.PNG Прегледи:0 Размер:67.1 КБ ID:6805784

Синият трафик е стрийма от сторидж-а, който е H.264
                              Зеленият трафик е изходящтият стрийм от Mac Mini към AppleTV вече през H.265
                              Нормално има разлика - H.264 срещу H.265

Ако AppleTV плейваше директно от сториджа през Plex клиента си - към него ще има само синият трафик като входящ.

Очевидно за 1080p дори 100MB мрежа е напълно достатъчна.
                              Работи плавно и няма абсолютно никакви видими насичания и лагове.

Излишно е да казвам, че мак-а е студен като фригидна кучка.
                              Това декодиране и кодиране не са му никакво предизвикателство.
                              Това е модела с M1 процесор.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:20220108_2304081.jpg Прегледи:0 Размер:407.6 КБ ID:6805785

П.С: Само не знам кой трол нарече това "мини".
                              Intel NUC, който е закрепен към гърба на този монитор е минимум 1/2
                              Последно редактирано от Esper; 09-01-22, 00:20. Причина: Допълване
                              Враг усраине

Коментар

• KingofROAD
                                KingofROAD коментира
                                Редактиране на коментар
                                покажи ги един до друг, за сравнение....

• bokomo
                                bokomo коментира
                                Редактиране на коментар
                                емхикс мастъра дълго ли го ползваш? Как се държи?

• Esper
                                Esper коментира
                                Редактиране на коментар
                                Този е 2 генерация, около 3+ години.
                                За мен перфектен, никакви забележки.
                                В къщи от 2 месеца ползвам последната 3 генерация на MX master и тя е така!
                                Около скрола и са барнали нещо, с което след няколко дни свикнах и дори взе да ми допада още повече от тази.
                                Толкова е дребна промяната, че не знам как точно да го определя но при MX Master 3 скрола той е някак... По-умерен.
                                И май е по-умен - променя се спрямо употребата ама толкова дискретно и уместно, че не успява да ме изнерви.

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                            X