Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Home Automation

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

Първоначално публикуван от mdim Преглед на мнение
    .. все пак са малко по евтинки.
    Знаем ги ама те за това
    Hyundai Tucson JM 2.0 CRDI 4WD

Коментар

Първоначално публикуван от Esper Преглед на мнение

Тези, за които си писал изобщо не ги бях чувал но ми изглеждат добре.
      Доста видове предлагат.
      Нещо обаче не се ориентирах в сайта, една част на английски, една на български, не намерих информация за софтуер с който се управляват, само през облачна услуга или може директно...

Сравнение, даже две:

https://youtu.be/zFIPrJybt94

https://youtu.be/J20hxfUTP9I

Колкото до Жибрето, само със SIL3 контролер

Queen o’ the Hebrides’ golden tears, Distillation o’ two hundred years
      Skal, Prost, Salud, Kampei, Cheers, Slainte-mhath! Laphroaig!

Коментар

Не знам какво е SIL3, ама един модел от соноффите е с температурен датчик (за течност и за въздух са различни) и можеш да си поддържаш температурата с точност до десета от градуса денонощно и да не се занимаваш с одеяла, бутилки с топла вода и прочие отживелици. Един път бях зачислил бащицата (когато нямаше сонофи) да следи t° - като ида да видя - или ще им е студено, или ще ги е сварил...

Коментар

• mdim
          mdim коментира
          Редактиране на коментар
          Точност до десета от градуса ще му е зор работа на Сонофа. Ако няма пид регулатор, при положение, че това е точността с която и той измерва...тц.

А SIL е ниво за индустриална безопасност, най-високoто е 4, но практически не се използва. Така че, най-надеждното е SIL3
          Последно редактирано от mdim; 06-02-21, 18:33. Причина: пиша на маймуница без да искам

• p-pleven
          p-pleven коментира
          Редактиране на коментар
          Има в хоби хит готова платка за терморегулатор за 10.60 в момента. Не е "умно" но изключва на 30 и включва на 5 градуса. Зех едно такова да ми пуска охлаждане на шкаф и май няма драма. То просто няма какво да му се счупи.

Зетят си свари рибите в аквариума точно с такъв соноф, мисля че ТН10 или 16 се водеха. Имаше някаква верига от събития, с които "умният" дом не се беше справил.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Рибите - мачки ги яли!
          Обаче да се ебавам с джибрето с такива пошибалки - друг път!

• Veselin Monkov
          Veselin Monkov коментира
          Редактиране на коментар
          Точно с нагреватели за аквариум си ги грея. Нагревателите и сами имат терморегулатор, като по спомени максимума им е около 30°С. Всъщност май има и по-прости без регулатори и вероятно с такива зетя ти си е спретнал рибена чорбица.

Esper - братчед как успя да подкараш устройствата на Netcontrol в Homeasistat-а? Ползвам шаблони от сайта на Netcontrol, но ми дава някаква грешка - UndefinedError: 'value_json' is undefined

Можеш ли да копнеш нещо от твоите шаблони тук?

Проблем донякъде е, че нямам подръка в къщи, устройство на Netcontrol, забравил съм ги на работата. Тия дни ще домъкна, едно и тук за експерименти.
        -Чем занимаетесь по жизни?
        -Ну в последнее время - в основном офигеваю от происходящего.

Коментар

• Esper
          Esper коментира
          Редактиране на коментар
          Обнови FW до последна версия и може да опиташ да се свържеш с Ясен Ангелов.
          Рядко се е налагало но когато съм се чул с него винаги сме свършили работа.
          Последно едното не можеше да се ъпдейтне.
          Наложи се да му включа мъглявата услуга и той го обнови ръчно през нея.
          Та не пречи да го помолиш за съдействие, с мейл предполагам е за предпочитане.

Ами аз не ги ползвам през каквато и да било платформа.
        И двете автоматизират процеси (осветление, охлаждане и отопление) от вграденият си алгоритъм.
        Иначе интеракцията с тях от външният свят основно със snmpget / snmpset.
        Аз съм си хабориген, цъкам си ги от конзола и с шел скрипт както преди 15 години.
        Облаци и мугли гледам да употребявам освен по голяма нужда!
        Враг усраине

Коментар

Аз ползвам каквото ми падне,но на къщата дето съм по често ,имам над 30 модула вече на SONOFF.И една торба за бъдещи нужди.
          До сега няма отказ ....освен зимата....

Имам телфер на 11 метра и стои за разтоварване на някакви тежки работи много рядко.Има камина на етаж 3 и реших да сложа 4 канален модул на телфера ....и като ми трябва ,вадя телефона и свалям куката както съм си на двора.....хубаво ама не предвидих че мотора е киловат и нещо...на следващия ден залепнаха релетата в модула точно на спускане...при което няма автоматична спирачка на телфера ...тя е само на прибиране.....съответно охлюва се обърна разви въжето и почна да го събира наобратно добре че времето за събиране беше по дълго от спринта до електромерното табло на улицата...
          Последно редактирано от Roninn; 25-05-23, 16:16.
          Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
          Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
          Анатолий Пейчинов o8875о9815
          https://dvrbg.com/

Коментар

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:IMG_20230525_171040.jpg
Прегледи:271
Размер:307.3 КБ
ID:6924901
            Злощастния модул...смених му релетата
            Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010

Коментар

Понеже съм на тази вълна,
              Искам да автоматизирам абсорбатора, да се включва автоматичн,
              Харесал съм това реле, ( )може ли да препоръчаш кой сензор за влага и температура да взема към него

Препоръчай реле за готварска печка , за 4м2 кабел 16А , надежно. да показва дали работи (харчи ток) пчечката и да нмога да я включвам изключвам

Коментар

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                За комутация на печка ТОВА би трябвало да работи според описанието.
                Аз съм леко скептичен към живота на контактите ако реално ще превключват под товар.
                Не към това конкретно а към подобни мъгляви устройства.

Иначе за сензорите в линка ти са описани кои са съвместими.
                Избираш според нуждите си.
                Ако е за влагоабсорбатор вероятно ще бъде нужен този, който са кръстили THS01 и вероятно използва DHT22.
                Което е ОК.

• stefsab
                stefsab коментира
                Редактиране на коментар
                Ако печката е по-учена може да не работи ако не е сверен часовника и /или ако даден нагревател работи повече от 2 ч. (примерно) , без да се пипа копче по печката, то печката да се самоизключи.

• Esper
                Esper коментира
                Редактиране на коментар
                Е това това естествено трябва да се има предвид.
                Такива не подлежат на еволюция с тези средства
                И моята е така.
                Ако е спирал тока и саатника се е ресетнал електрическата част не работает.

Как се разбира, че действително съответното реле е изключило? Защото реле с повишена надежност и съответна сплав на контактите е едни пари.....

Коментар

Първоначално публикуван от stefsab Преглед на мнение
                Как се разбира, че действително съответното реле е изключило? Защото реле с повишена надежност и съответна сплав на контактите е едни пари.....
                Никак по принцип....на практика по видеото

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:Screenshot_2023-05-25-23-27-36-306_com.coolkit.jpg
Прегледи:246
Размер:108.9 КБ
ID:6924956
                Иначе в приложението има индикация.... осветление пред гараж свети в момента.

Коментар

• stefsab
                  stefsab коментира
                  Редактиране на коментар
                  Въпросът ми е в контекста на идеята на Трав да управлява нагревателни и др. уреди дистанционно.

• Roninn
                  Roninn коментира
                  Редактиране на коментар
                  Има варианти на реле с електромер грубо казано....аз така следя помпата от сондажа дали е тръгнала и дали работи ...и съм и задал сценарий ако пръскалките са затворени,а помпата работи повече от минута ....да бъде изключена....това ще стане ако помпата засмуче въздух или в системата на поливната за райграса има отворен кран със /за маркуч ...такива има 12 броя за поливане из двора....
                  Следя има ли консумация
                  Последно редактирано от Roninn; 29-05-23, 08:41.

Натиснете снимката за да я уголемите  Име:Screenshot_2023-05-25-23-37-57-801_video.dvc.connect.jpg Прегледи:0 Размер:545.5 КБ ID:6924958

Когато искам да съм сигурен,поглеждам камерите.
                Заваляло е дъжд днес в 17.20 .... поливната също се е включила да пръска когато вали...такъв сценарий съм задал.

Коментар

За наистина големи токове останах впечатлен от изработката на релето в ето това китайско г0вн0:

https://www.alibaba.com/product-deta...190866832.html

Води се електромер с комутация.

Първото го отворих по ирония на съдбата именно за да блокирам механично релето.
                  Трябваше ми само като електромер на важно място и не искам да има никаква вероятност някой да го цъкне нарочно или неволно.
                  Комутиращият елемент вътре е поляризирано реле с много, ама много солидна изработка.

А тук го показват отвътре:

https://youtu.be/_Iyj4VWRc0c

В последствие купих още едно такова но вече му оставих функцията за комутация.
                  И двете работят нормално и без забележка, освен, че са леко скъпи - аз ги купувах от тук.

През това бих свързал без колебание доста по-сериозни токови кръгове от печки и бойлери.
                  Не само бих а от 2 месеца вече съм.
                  Враг усраине

Коментар

• Roninn
                    Roninn коментира
                    Редактиране на коментар
                    Не точно същото,но подобно на SONOFF ползвам на киловат и малко помпа от една година,помпата работи нонстоп зима лято...в смисъл се ползва,на ден може и по 100 пуска да прави За сега никакъв проблем...как е вътре ,ще разбера като откаже (когато)

Яки поляризирани релета имаше в Унител. Нещо около 50А - 70А крив ток.
                  Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

SONOFF ZBBridge PRO Интелигентен Zigbee мост за централно управление
                    SONOFF DW2 – Wifi Безжичен сензор за врати и прозорци
                    SONOFF SNZB-02D Zigbee LCD Интелигентен сензор за температура и влажност
                    SONOFF DW2-RF 433MHz Безжичен сензор за врата/прозорец
                    Tuya WiFi Интелигентно IR Инфрачервено универсално дистанционно управление

Това по горе го поръчах вчера.

Вече имам над 40 устройства на едно място.

Това TUYA са инфраред за климатиците,тв и т.н и са много евтини...нещо 9 или 11 лв ли бяха... трябват ми още 7-8 броя ,но има само един наличен....добре работят...то от де да знам де...но вече 1 година никакъв дерт с тях.

Интегрирах ги със платформата на амазон и се управляват през алекса без никакъв проблем.

Е...имам някои трудности,с йоркширския ми акцент,който често споменава майката на алекса ...ама ще свикнем...

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                    X