Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FM range changer - или какво ми трябва ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: FM range changer - или какво ми трябва ?

С удоволствие искам да се похваля - джаджата е поставена и работи точно според очакванията.
    За смешната сума по придобиването и функционалността и е повече от добра.
    Доволен съм!

Коментар

Един въпрос:

откъде се избират сега станциите? Пак от радиото или от устройството?

Коментар

ами съжалявам, че не го снимах нещото, ама то е паралелепипед с размели 15х15х40 ( черен, естествено ) от който излиза 10 см коаксиален кабел с антенен накрайник, който влиза в радиото, едно захранване + и една маса, и в самото устройство има антенна дупка, в която се вкарва кабела на антената, който сме измъкнали от радиото

един вид преходник със захранване..

толкова..

от радиото се избират станциите, естествено, по неестествено са показанията на скалата - още не съм запомнил на 70.3 MHz точно коя програма се хваща

по-интересен е текста в бележката, която върви с него и играе ролята на инструкция
        "...за да разберете на коя честота е редуцирана приеманата такава, от показанията на дисплея извадете 14

или 91.4-14=77.4 MHz

обаче това се отнася за диапазона 90-104 MHz

за диапазона 104 -105 MHz вече се вади не 14, а 28!!
        или 105.2-28= 77.2 MHz"

странно...

но работи де

отбелязвам някакво намаляване на силата на сигнала, защото преди радиото работеше с напълно прибрана антена без проблеми на 88.1 и на 88.9, докато сега антената трябва да е извадена на първа степен..

ама това е ясно от какво е и ваденето на антената е автоматично, така че - доволен съм!

Коментар

Ясно, разбрах как работи. Хитро. Прост смесител, на никой не му пука за огледални и кратни честоти, даже използва част от тях.

Важното е, че работи.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
          X