Обява

Свий
Няма добавени обяви.

FM range changer - или какво ми трябва ?

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• FM range changer - или какво ми трябва ?

Извинявам се за некоректното заглавие, но причината за това се крие във факта, че не мога да обясня с две думи от какво се нуждая.

Отскоро се радвам на новото си старо Паджеро.

В него аудиоуредбата е чудна, но радиото е на японски честотен диапазон 76 - 90 MHz , и съответно успявам да слушам само две - в най-добрия случай - станции

и си помислих, че не е невъзможно да има някакъв такъв преобразовател, или не знам какво, което да преобразува входящата честота от подходящата (87.5-10 - към тази, която приема системата ми (76-90)

та въпросите ми са два - има ли такова животно на света, и ако има, как се казва, защото с Гугъл станахме почти роднини вече, ама и той не си признава

предварително благодаря

До: FM range changer - или какво ми трябва ?

като отвориш самото радио има малък шанс да можеш да регулираш честотите

ама каква е целта на упражнението?
    едни нов касетофон с поддръжка на сд карта и то на синя точка е към 200 лв
    И азъ вамъ г~лю: просите и дастсѧ вамъ: ищите, и ωбрѧщете: толцыте, и ωтверзетсѧ вамъ: всѧкъ бо просѧй прiемлетъ, и ищѧй ωбретаетъ, и толкоущемоу ωтверзетсѧ

Коментар

шанса да го направя е клонящ към нула, за съжаление
      съвършено цифрово е, пущината...

освен това е 2U, в него има CD, кас`тофон, радио, и една дълга жица, на която виси един чейнджър отзад

и всичко си му работи, ама по неправилния начин...

и освен това в момента след покупката съм поотънял финансово, та си мислех да видя какво мога да направя с дявола, докато си лети...

Коментар

Подобна магия се използваше едно време, с най-различни названия и в радиото, и най-вече в телевизията. Приставката за втора програма на едновремешните лампови телевизори е точно такова устройство.

Не разчитай да намериш готово, което да поставиш в кола. Значително по-лесно е да се разгледа радиото и да се врътне някой ферит, за да дойде обхватът на място.

Коментар

все си мислех, че по-лесно ще се реши проблема

отговора на руснаците по въпроса е - категорично не!
          решението е със смяна на устройството..

Коментар

И аз не разбирам защо ти е да се занимаваш с това морално остаряло устройство.
            За по 100-200лв има готини мп3 плейъри с блутут, карти, USB, DVD и т.н.
            Слагаш една SD карта 4GB и за 6 месеца напред имаш музика.

Коментар

А, ако му бях видял муцуната веднага щях да ти кажа, че с връткане на настройки няма да преместим обхвата на синтезатора. Търси ново.

Коментар

Първоначално публикуван от Ясен Преглед на мнение
                А, ако му бях видял муцуната веднага щях да ти кажа, че с връткане на настройки няма да преместим обхвата на синтезатора. Търси ново.
                ама аз знам, че с връткане няма да стане, и затова търся алтернатива

Първоначално публикуван от ifchon Преглед на мнение
                И аз не разбирам защо ти е да се занимаваш с това морално остаряло устройство.
                За по 100-200лв има готини мп3 плейъри с блутут, карти, USB, DVD и т.н.
                Слагаш една SD карта 4GB и за 6 месеца напред имаш музика.
                абе теоретично това е верния път, ама защо тогава един Мерседес, на който някой "фен" му е изскубал Бекера, и му е турнал едно Elite, се води, че е осакатен дъблоко и непоправимо?

Тая свирка е оригиналната на паджерото, и ако се разшетам, със сигурност ще намеря достатъчно 2U устроойства, ама...

Коментар

Защото БЕКЕР-а е БЕКЕР мерцедес и бекер са като пижо и пенда, като бони и клайд...
                  и приема 88-108 мегахерца...

а това мицобуци не приемааааа
                  има всъщност частично решение на проблема - в ибей се продават ФМ трансмитери които предават и в двата диапазона - японски и наш
                  ръгаш на входа на трансмитера нещо което приема радио (МР3 плеър примерно) и трансмитера препредава на японския ти диапазон става малко циганиика де.
                  LZ1NDI
                  DR650SE K8

Коментар

Вади ли се лесно? Има някакъв шанс да има првключвател за стандартите отзад или вътре.

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                      става малко циганиика де.
                      ха, малко, а ?

аз се замислям и за камера за изотзадзе, и за още една за напред, щото все пак RHD, и ..

абе , замислям се, аз , замислям се, ще видим на разбора какво съм измислил

Вади ли се лесно? Има някакъв шанс да има првключвател за стандартите отзад или вътре.
                      не знам как се вади, ама по снимките такъв превключвател няма, според руските експерти решението е едно - да забравя, ама шило в торба не стои, и ....

Коментар

Колега виж какво намерих в ибей, може и да ти свърши работа. Поздрави и дано да съм бил полезен
                        http://cgi.ebay.co.uk/FM-Band-Expand...1%7C240%3A1318
                        [SIZE=4][COLOR=#ff0000]ИСКАМ БЪЛГАРИЯ ЧИСТА![/COLOR][/SIZE]

Коментар

перфектно! взимай го. а и е без пари
                          LZ1NDI
                          DR650SE K8

Коментар

Първоначално публикуван от nii Преглед на мнение
                            перфектно! взимай го. а и е без пари
                            естествено, поръчах го - сега съм в стендбай

благодаря ви, нямаше да го открия

Коментар

отново искам да благодаря

това чудо се нарича FM Band Expander Shifter Converter Jap>UK !!!!!

с това заглавие някак си не се чувствам толкова виновен за името на темата - никога нямаше да ми дойде на ум да търся точно такова нещо -

FM Band Expander Shifter Converter......

брех, какво име, какво нещо.

та екпандиращошифтинговия конвертер вероятно още си е в английско, ама аз се замислих как се сваля свирката ( радиото, кас`тофона, сд-то - абе онова на снимката по-горе де) на джипката?

Ако някой го е правил, и сподели тънкостите, ще му бъда безкрайно задължен

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X