Обява

Свий
Няма добавени обяви.

избор на Full HD 1080 Камера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• избор на Full HD 1080 Камера

Моля да ми помогнете да си избера камера,без значение от цената ,даржа на качеството.

До: избор на Full HD 1080 Камера

Камери Full HD 1080 се подразбират такива, работещи в пълния телевизионен HD стандарт 1920х1080 пиксела разделителна способност. За съжаление в този клас работят само професионални камери, които са доста скъпи.
    Домашните HD камери работят в редуциран HD стандарт 1440x1080 пиксела, и използват правоъгълен пиксел, за да се запази пропорцията на картината. За запис върху лента и карта се използва формат HDV, a напоследък, поради по-ниския bit-rate за евтини карти памет в домашните камери е популярен AVCHD формата.

Ако по някаква причина Ви трябва Full HD камера, това са например камерите PMW-EX1 И PMW-EX3.
    Последно редактирано от Веско; 17-03-09, 18:38.
    Show must go on!
    LZ1VES

Коментар

Искам да си купя максимално наи добрата домашна камера,каоято е HD.

Коментар

Колега, няма еднозначен отговор на въпроса Ви. Все едно да питате, "Искам да си купя максимално най добрата джипка,която е full time 4x4".

Трябва да дадете някои задължителни и ограничителни условия.

Може да погледнете тази тема.
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Имам камера в момента- Panasonic GS 500.Излезе копувач които ще ми дадеколкото я купих преди 2 години и сам се спрял на 2-3 модела.SONY SR12-на 120 гб хард,SONY CX12-само на карти памет,CANON HF11-споделена памет хард32гб+ карти,коя според теб ще даде наи добра картина.След време ще си копувам bly ray receiver и ще си ги записвам на него.Благодаря.

Коментар

Първоначално публикуван от svilen88 Преглед на мнение
            Искам да си купя максимално наи добрата домашна камера,каоято е HD.
            Бих заложил на предложените от Веско модели Сони EX1 или ЕХ 3.Доста висок клас HD камери за домашно ползване,качеството е уникално добро и несравнимо с масово предлаганите за домашно ползване.Имам и кадри с такива камери,така че при интерес към модела,мога да пратя нещо Кадрите заснети с ЕХ,са продаваеми по цял свят,а с падането на цените на домашните БлуРей ДВД,прожектирането на HD телевизор е несравнимо преживяване
            Пътят е целта.

Коментар

Имам камера в момента- Panasonic GS 500.Излезе копувач които ще ми дадеколкото я купих преди 2 години и сам се спрял на 2-3 модела. SONY SR12-на 120 гб хард, SONY CX12-само на карти памет, CANON HF11-споделена памет хард32гб+ карти,коя според теб ще даде наи добра картина. След време ще си копувам bly ray receiver и ще си ги записвам на него.Благодаря.
              И трите камери са добри, но не каза за какво ще ги използвате. Ако са за вкъщи - всичко става. Ако ще снимате от джипка или мотор в движение - наличието на харддиск е риск - най-добре само с карта.

Ако ще снимате, за да продавате материала, домашните камери не стават по много причини... Камерите EX са подходящи за това.
              Show must go on!
              LZ1VES

Коментар

За качествен образ - задължително камера с три сензора, за всеки цвят по един, обозначават ги с "3 CCD", желателно е и използване на статив, въпреки автоматичните стабилизации.
                889377712

Коментар

Споделям, че ползвам от месец време Canon SX1 IS, който снима и клипове в режим 1920х1080p .Пише в/у SD карта. Качеството на записа пуснат на HD e много добро. Същото не може да се каже за снимките, щото го сравнявам с DSLR. За екскурзии и семейство - превъзходен.
                  LZ1AIV

Коментар

Вече професионалните камери с 3CCD сензори отстъпват на камерите с 3CMOS сензора. Всички нови модели са със CMOS матрици.

Действително, за да говорим за FullHD качество, не само сензора и записващия алгоритъм са важни - основно определящ качеството е обектива. Рзширената честотна лента на HD сигналите предполага разширена честотна лента и на обектива, при запазване на основните му оптични хартактеристики. При Full HD сигнала се приема, че обектива трябва да пропуска минимално 36 MHz видео честотна лента.

По тази причина, няма смисъл да се записва Full HD с малки и евтини обективи - просто обектива компресира картината оптично и след него няма необходимата информация.

Така, че един фотоапарат с качествена оптика, би могъл да записва Full HD, стига електрониката да може също, разбира се!

При професионалните камери най-важно е с какви обективи могат да работят.
                    Show must go on!
                    LZ1VES

Коментар

Офтопик:
                      Малко снимки за сравнение от Canon SX1 и DSLR Nikon D70:
                      http://picasaweb.google.bg/Asen.Velev
                      LZ1AIV

Коментар

Камерата ми трябва повече за домашно ползване,два пати в годината излизам в чужбина защото играя футбол,а и сега се наложи да играя в Азербаиджан.Патувам доста.

Коментар

Камерата ми трябва повече за домашно ползване,два пати в годината излизам в чужбина защото играя футбол,а и сега се наложи да играя в Азербаиджан.Патувам доста.
                          Sony - виж в официалния сайт има точно каквото търсиш, аз не си спомнян точния модел някаде около 900-1000$ но беше превъзходна
                          [COLOR=Silver]VAG GrouP[/COLOR]

Коментар

Моля да ми помогнете да си избера камера,без значение от цената ,даржа на качеството.
                            От кой град си ?
                            За домашно видео можеш да видиш в действие един модел на Сони - аз го ползвам . DSR-SR36 Hibrid - HDD , 40 оптичен зуум, 40 GB твърд диск. Много лесно се ползва и сваля снимания материал .
                            Можеш да правиш корекции( монтаж ) на компютъра на момента , да режеш или добавяш кадри и още доста неща които и аз не съм ги разучил.
                            С едно зареждане снимаш 120 минути . Включваш направо в телевизора и гледаш със супер качество - без сваляне на други носители . Има допълнителен слот за мемори карта - може да снимаш на ( в/у) картата и да я изпратиш вместо касета , или писмо ( но отсреща трябва да имат с какво да я гледат ).
                            http://www.namerimi.com/products/Sony+DCR-SR36%2027979/

Мисля , че правилно съм пратил линка ?
                            Цената - около 650 лв. Дано не се е променила ( в линка пише по-висока ?? )
                            Виж я в Интернет и се ориентирай отговаря ли на твоите изисквания ?
                            Успех в избора !

Коментар

HDR-XR520VE,HDR-XR500VE това е най доброто към днешна дата

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X