Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за фотоапарат ... акъл??

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: Съвет за фотоапарат ... акъл??

Първоначално публикуван от bgbul Преглед на мнение
    Вече са ти отговорили прекрасно и подробно ( както винаги ) , но - какво ще снимаш с фотоапарата ?

Ако е за домашни нужди ( не профи или художествени снимки )- малките модели са повече от достатъчни .
    Съвет - купувай само КАНОН -(kanon -ixus 50 и нагоре -60 , 75 и т.н.)
    Мегапикселите да са над 6 ( шест) и под 10 (десет).
    Ако искаш да изкарваш пари със снимките или да участваш на изложби ( фотографската " Лятна ваканция "- конкурс на морето ежегоден ) -трябва ти професионален . Там марките са две - НИКОН и КАНОН. Всичко друго подражава само.
    Разликата м/у профи и не профи е не в качеството ( с цифровите качеството е супер ), а във възможностите които ти дават:

С профи - снимания обект може да е на 500 м - а ти да го снимаш все едно е на 10 м от теб.
    Може да хващаш 1/1000 част от секундата , както и да снимаш в различни осветености ( мъгла, полумрак или много ярко ) със едно и също качество .
    Също - като снимаш панорамна снимка ( пейзаж )- всички обекти са ти на фокус -от най-близкия до най-далечния .
    Един обектив (профи) е около 1200 лв но фотоапарата се продава обикновено с два много добри обектива.
    Избери си първо какво ще снимаш и после за колко пари !
    Марките - вече ги знаеш ! Успех !
    Дано съм бил полезен ?
    Снощи се опитах да пусна веднага коментар по този пост,ама нета ме прецака и не успях.Защото предполагах какво ще се случи.И то стана.
    Колега,почти винаги във вашите постове се усеща една категоричност и внушаемост на безпогрешност.Човека попита към кои три марки ще дадем препоръка.Всички написаха какво имат и му дадоха съвет без да му натрапват своя избор.
    Когато написахте вашия пост поставихте темата ,както при много други-"най-добър джип","най-добри гуми","най-добро стрелково оръжие",най-добри патрни" и много други.
    Мисля,че няма вечни истини и и авторитети.За първото при този динамичен свят в момента който сте написали ,че това и това е истината при фотоапаратите,някой производител е пуснал сигурно нещо по-добро от това което ви е впечатлило.
    За второто всеки греши,понякога.
    Както по темата така и по тези които посочих по-горе винаги извода е един - всяко нещо има своите достойнства и добри възможности със съответните негативи.
    При това многообразие на високотехнологични продукти в днешно време едва ли може да с прави такова заключение ,като вас и с такава категоричност.
    И развитието на темата го доказа.
    Поздрави.
    П.П. Максим,съветите които ти дадоха сигурно ще те объркат,накрая си вземи това което ти хареса и което може да си позволиш.
    Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
    "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
    "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Напълно подкрепям становището на колегата rova.
      Колегата Максим зададе конкретни въпроси и трябваше да получи конкретни отговори, всичко извън това е излишно.
      Колега Максим,
      Бих ти предоложил първо да се запознаеш по-детайлно с възможностите на трите апарата и да вземеш този, който ти е най "на сърце".
      Успех!

Коментар

Първоначално публикуван от Николай Стефанов Преглед на мнение
        Напълно подкрепям становището на колегата rova.
        Колегата Максим зададе конкретни въпроси и трябваше да получи конкретни отговори, всичко извън това е излишно.
        Колега Максим,
        Бих ти предоложил първо да се запознаеш по-детайлно с възможностите на трите апарата и да вземеш този, който ти е най "на сърце".
        Успех!
        Колега - чудесно предложение ..... ако притежаваш и трите модела !
        Иначе - как да стане запознаването - от рекламите ли ?

###############################################################################
        ###############################################################################

Колеги , колеги - казвам ви така , защото сме в един Форум !
        Иначе - аз не съм професионален фотограф, а аматьор - ходил по мъките с посочените от вас марки и ........ след доста духане на супа - избрал марки , които са утвърдени , имат сервизи за тях , поддръжката и ремонта са нормални и качествата им са от най-висок клас !
        Има и много други марки ! Мнооооого !
        Но аз това знам , това споделям . Който желае - да се вслуша , който не иска - да пренебрегне поста ми !
        Не плюя никое от вашите предположения , не оспорвам вашите фотографски способности , нито влизам в детайли при въпрос от този вид . Изразявам моето мнение - просто и разбираемо за човека -максимум информация в минимум думи !( вие развалихте това )
        Колко по-достойно щеше да е , ако бяхте написали САМО вашия личен опит , да обясните вие на кои марки държите и ...... човека да се ориентира в извода :
        При цифровите апарати възможностите са близки на различните марки , но все пак има водещи такива !
        И вашата компетентност се свежда до снимки направени от вас самите и ...... що се мислите за Богове - не знам !
        Дали не е прекалено голямо самочувствие ?
        Ами ...чувствайте се поканени да участвате на конкурса за художествена фотография - там се виждат професионалистите ( вие на думи се доказахте - а сега делата ......)
        Мой пръв приятел е ПРОФЕСИОНАЛЕН ФОТОГРАФ и ходи на международните конкурси по покана на организаторите.
        Неговото мнение ми е по-ценно от вашето - нали той снима децата ми още когато нямаше цифрови - и още от тогава снима с Канон , Никон ,Практика ( но не цифров ), Минолта и руски ( Фед майче беше ) - последния за снимки във влажна среда - пещери !
        "Доста има да се учите "- каза той , като се посмя на вашите знания и ..... възможности ! Но имате заложби - само трябва да се съсредоточите в/у действията си ( фотографски ) за да ги покажете , вместо да се дракате за различни марки !
        И така - за тези които не разбраха - човека Максим си търси фотоапарат около 200-300 лв и е пуснал обява .
        Предложете му нещо !
        Моля за извинение на всички засегнати от моите думи !
        Всичко е плод на провокация на която аз ( като нов участник ) се вързах ! Извинете !
        Усмивки за всички и повече снимки , вместо лоши чувства ! Успех !
        На мен толкова словесна фотография ми стига - ВИЕ СТЕ ПОБЕДИТЕЛИ ! Край !
        Последно редактирано от bgbul; 25-02-09, 11:55.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
          Сапунерките на Олимпус ползват само xD . Скъпа и в България трудно(да не кажа почти невъзможно) се намират по големи от 2 GB... а дори и 2 GB на много малко места има, в 1 от 5 магазина се намират карти по 1 GB.
          To и по света трудно се намира над 2 гиги и също е скъпа. И още един-два момента на които трябва да се обърне внимание при купуване на xD памет. По принцип такава памет се предлага не само от Olympus, но само тяхната поддържа функция Панорама. Има два типа xD, бърза и бавна. Бързата неработи с всички типове апарати, а при бавната в зависимост от конкретните настройки времето за запис на кадър може да стигне до 5 секунди, което е изнервящо ако снимаш движещи се обекти. Важно, поне за мен, условие е апарата да работи със стандартни батерии, АА или ААА и напоследък се оглеждам за нещо по-компактно, че ми омръзна да мъкна павета по джобовете.

Коментар

Първоначално публикуван от ToCo Преглед на мнение
            напротив колега
            повечето професионалисти снимат с Никон и Канон
            повечето фотографи снимат с Canon EOS 1ds MARK III,Canon EOS 1D MARK II,Canon EOS 1D MARK III ,Canon EOS 5D MARK II
            както и Nikon D2x,Nikon D300,Nikon D3 и Nikon D700

какво точно искаш да снимаш
            и ще те въведем в фотографията
            Хъм... И може би много професионални портретисти не предпочитат Фуджи S5 Pro, което може да е силно само в това, но пък точно там е много силно? Е, да с никонски байонет и механика е, но не и с никонска матрица. Или пък Сони А900 не е от техния клас, че и по-добър от половината изброени? Особено с обективите наследени от Минолта и Карл-Цайс. Или пък Олимпус Е1, Е2 и Е3 не са професионален клас и мнозина професионалисти не ги ползват дори само заради Зуйко 50/2 и 50-200/2.8-3.5? За широкоългълните да не говорим...

Доста крайно изказване.

Иначе, да. Повечето снимат с Канон и Никон. Като имаш една камара обективи, трудно се сменя система. А другите позакъсняха с изкарването на професионални цифрови тела и сега има да се борят доста за възстановяване на пазарните дялове.
            Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Хъм... И може би много професионални портретисти не предпочитат Фуджи S5 Pro, което може да е силно само в това, но пък точно там е много силно? Е, да с никонски байонет и механика е, но не и с никонска матрица. Или пък Сони А900 не е от техния клас, че и по-добър от половината изброени? Особено с обективите наследени от Минолта и Карл-Цайс. Или пък Олимпус Е1, Е2 и Е3 не са професионален клас и мнозина професионалисти не ги ползват дори само заради Зуйко 50/2 и 50-200/2.8-3.5? За широкоългълните да не говорим...

Доста крайно изказване.

Иначе, да. Повечето снимат с Канон и Никон. Като имаш една камара обективи, трудно се сменя система. А другите позакъсняха с изкарването на професионални цифрови тела и сега има да се борят доста за възстановяване на пазарните дялове.

Я каква стана тя - прогрес .... или събуждане ?

""Там марките са две - НИКОН и КАНОН. Всичко друго подражава само"" - звучи ли вярно и познато от друг пост ?

Не са закъсняли да "изкарат цифрови тела" , а е трябвало да подражават на някой ! И на кой ?
              " Практика" като изкараха на време цифрови - да не би да им се върна славата от преди цифровизацията ?
              Всичко е открития , патенти и защити .Затова има водещи фирми !
              Помогнете на Максим - 200-300 лв -читав фотоапарат !
              Ето едно предложение :300.86 лв. 004. CANON IXUS 80 IS /brown, pink, caramel, silver/,... -SKY Company Ltd. (9 733-447)
              Това е от листата на Канон от този сайт : http://www.911.bg/a2/offers.asp?tm=27&parent=5601&b=1
              Последно редактирано от bgbul; 25-02-09, 13:17.

Коментар

колегата нека пише за какво точно ще използва фотоапарата и да му предложим компромисен вариант
                а по горе просто бях написал отговор на колегата че никон и канон са двете марки които са за професионалистите
                далеч съм от мисълта да му предлагам такива камери като по горе изброените
                аз лично снимам с Никон Д2х и Никон Д3 и знам за какво иде реч
                поздрави

п/с лично мое мнение е ако колегата избере между канон,никон ,сони и олимпус
                може и фужди

Коментар

Я каква стана тя - прогрес .... или събуждане ?

""Там марките са две - НИКОН и КАНОН. Всичко друго подражава само"" - звучи ли вярно и познато от друг пост ?

Не са закъсняли да "изкарат цифрови тела" , а е трябвало да подражават на някой ! И на кой ?
                  " Практика" като изкараха на време цифрови - да не би да им се върна славата от преди цифровизацията ?
                  Всичко е открития , патенти и защити .Затова има водещи фирми !
                  Отново погрешни изводи и подвеждаща информация.
                  Не пиши така убедено по неща, от които нямаш абсолютно никаква представа. Пак ще дам за пример Олимпус. 4/3 матрицата им няма нищо общо с тези на Никон и Канон, телецентричната оптика също. За какви патенти, подражание и догонване точно става дума? Или пък матриците на Сигма и Фуджи да са по патент на АСР?!?! Имаш ли въобще поне мизерна представа за каква разлика в технологиите става дума?

Имаш мнение, хубаво. Когато обаче не се гради върху задълбочено познание, по-добре не пиши на места, където ще го прочетат хиляди хора и ще бъдат подведени от него.

И както каза Макса си търси апрарат за 200-300 лева, нямаше нужда да се намесва по-високия клас, за това и никой не беше писал за него преди теб... Сега няколко чевека се почуствахме длъжни да го направим, просто, за да не седи невярната и заблуждаваща информация без отговор и да подведе други хора.
                  Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Отново погрешни изводи и подвеждаща информация.
                    Не пиши така убедено по неща, от които нямаш абсолютно никаква представа. Пак ще дам за пример Олимпус. 4/3 матрицата им няма нищо общо с тези на Никон и Канон, телецентричната оптика също. За какви патенти, подражание и догонване точно става дума? Или пък матриците на Сигма и Фуджи да са по патент на АСР?!?! Имаш ли въобще поне мизерна представа за каква разлика в технологиите става дума?

Имаш мнение, хубаво. Когато обаче не се гради върху задълбочено познание, по-добре не пиши на места, където ще го прочетат хиляди хора и ще бъдат подведени от него.

И както каза Макса си търси апрарат за 200-300 лева, нямаше нужда да се намесва по-високия клас, за това и никой не беше писал за него преди теб... Сега няколко чевека се почуствахме длъжни да го направим, просто, за да не седи невярната и заблуждаваща информация без отговор и да подведе други хора.
                    В моя първи пост ( 17) съм писал конкретно какво да търси ( според мен )
                    И съвета не е за високия клас - а по-добър от моя ( Канон Иксус 50 ).Той е на 3 години и е стар модел .
                    Сега посочвам и конкретен фотоапарат :
                    300.86 лв. 004. CANON IXUS 80 IS /brown, pink, caramel, silver/,... -SKY Company Ltd. (9 733-447)
                    Това е от листата на Канон от този сайт : http://www.911.bg/a2/offers.asp?tm=27&parent=5601&b=1
                    Последователно и съобразено с изискванията на питащия !
                    Това според мен е добър избор на добра цена . Точно и ясно !
                    Всички останали спорове - не са моя идея , нито желание да се доказвам ( не разбирам ), но съм доволен от фотоапарата и .....от марката !
                    А като не разбирам - питам професионалистите и не се срамувам от това !
                    Жалко , че ти не доказа в моите очи , че си професионалист фотограф .Иначе в интернет си пише всичко , но това не е професионализъм , щом не е приложено на практика .
                    По-горе съм ви писал - вие сте победители ! Радвайте се ! И успех !
                    Ако човека избере този модел , който съм го посъветвал - няма да се срамувам !
                    Олимпус - Канон !
                    Аз съм ползвал и двата ( по-горе съм споделил )
                    Вместо спор - посочи аналогичен Олимпус и стига толкова !
                    Последно редактирано от bgbul; 25-02-09, 16:59.

Коментар

Айде сега да се върнем назад, да огледаме всички постове и да видим дали колегата Максим е проявил поне един път интерес към отговорите на така поставения от него въпрос. Май не. Ами за кво си чешате езиците, пардон клавиатурите. На Максим не му трябва вече явно съвет. Заключете моля тази тема, че се натопорчи.
                      подаръци за мъже от FACOM
                      промоция на читави инструменти

и на хоби такива

тел. О879 Ч8Ч 2З5

Коментар

В моя първи пост ( 17) съм писал конкретно какво да търси ( според мен )
                        И съвета не е за високия клас - а по-добър от моя ( Канон Иксус 50 ).Той е на 3 години и е стар модел .
                        Сега посочвам и конкретен фотоапарат :
                        300.86 лв. 004. CANON IXUS 80 IS /brown, pink, caramel, silver/,... -SKY Company Ltd. (9 733-447)
                        Последователно и съобразено с изискванията на питащия !
                        Това според мен е добър избор на добра цена . Точно и ясно !
                        Всички останали спорове - не са моя идея , нито желание да се доказвам ( не разбирам ), но съм доволен от фотоапарата и .....от марката !
                        А като не разбирам - питам професионалистите и не се срамувам от това !
                        Жалко , че ти не доказа в моите очи , че си професионалист фотограф .Иначе в интернет си пише всичко , но това не е професионализъм , щом не е приложено на практика .
                        По-горе съм ви писал - вие сте победители ! Радвайте се ! И успех !
                        Ако човека избере този модел , който съм го посъветвал - няма да се срамувам !
                        Олимпус - Канон !
                        Аз съм ползвал и двата ( по-горе съм споделил )
                        Вместо спор - посочи аналогичен Олимпус и стига толкова !
                        Защо да посочвам конкретен Олимпус, при положение, че не смятам, че е подходящ за него? Ако имаш предвид Олимпус от професионален клас, това си го пише и в гугъл - Е3 е актуалния в момента. И не казвам, че е определено по-добър от върховите модели на Канон и Никон, а че за определени цели е по-добър, за други по-лош. Във всеки случай качествата на олимпуската оптика, никой с елементарни познания не би ги отрекъл. Отсичането "само Канон", "само Никон", "само Олимпус" и т.н. е просто безсмислено... най-малкото, защото разбере ли се, че ще се снимат портрети, някой може да затапи със "само Фуджи"... срещу което малко може да се каже . Просто подобни крайни изказвания са напълно безсмислени и заблуждаващи. Най-малкото защото са невярни. Както и, че другите копирали от Канон и Никон. Само с това изказване, напълно загуби доверието ми, както в товите познания, така и в тези на познатите ти. Да си добър фотограф и да разбираш от техниката са две коренно различни неща. Който си го може, си го може дори и с мизерна техника, който не го може... просто не го може. Дори при много фотографи се забелязва вманиачаване към техниката, която ползват и пълна слепота към всичко друго. Това донякъде е и обяснимо, защото накупил ли си една камара обективи за няколко бона, трудно ще се навиеш да купиш тяло, което не ги подържа. Дори да предлага някои плюсове.

Коментар

Защо да посочвам конкретен Олимпус, при положение, че не смятам, че е подходящ за него? Ако имаш предвид Олимпус от професионален клас, това си го пише и в гугъл - Е3 е актуалния в момента. И не казвам, че е определено по-добър от върховите модели на Канон и Никон, а че за определени цели е по-добър, за други по-лош. Във всеки случай качествата на олимпуската оптика, никой с елементарни познания не би ги отрекъл. Отсичането "само Канон", "само Никон", "само Олимпус" и т.н. е просто безсмислено... най-малкото, защото разбере ли се, че ще се снимат портрети, някой може да затапи със "само Фуджи"... срещу което малко може да се каже . Просто подобни крайни изказвания са напълно безсмислени и заблуждаващи. Най-малкото защото са невярни. Както и, че другите копирали от Канон и Никон. Само с това изказване, напълно загуби доверието ми, както в товите познания, така и в тези на познатите ти. Да си добър фотограф и да разбираш от техниката са две коренно различни неща. Който си го може, си го може дори и с мизерна техника, който не го може... просто не го може. Дори при много фотографи се забелязва вманиачаване към техниката, която ползват и пълна слепота към всичко друго. Това донякъде е и обяснимо, защото накупил ли си една камара обективи за няколко бона, трудно ще се навиеш да купиш тяло, което не ги подържа. Дори да предлага някои плюсове.
                          Колега- като нямаш предложения по въпроса - за какво се включваш в дискусията ?
                          Ако ти трябва признание - добре , на думи си номер едно ! Признавам !
                          А сега - остави хора с предложения да си кажат мненията .
                          Като видят твоето експертно мнение - се притесняват и се въздържат от коментари ( за да не ги обориш и тях ).
                          Мен ме оборвай - аз издържам на такива като теб . За останалите - моля те - въздържай се !
                          Не е приятно ( даже обидно ) надменното ти отношение по дадени въпроси !
                          Тук си общуваме по-простички и не професионалисти . Говорим си на разбираем език и не се доказваме , а само споделяме личен опит.
                          С удоволствие се учим от по-добрите и дано така да си остане и в бъдеще !

Ето и от марката Олимпус - на 2 и 3 страница са в диапазона 200-300 лева

http://photo.market.dir.bg/fscat.php...3&firm_id=3662 Успех !

Коментар

Малиии
                            Колега, точно пък ти ли се намери да говориш за надменно отношение

Хайде да не ровя стари теми и да не си припомням коронованото ти влитане в темата за оръжията

Между другото след горните ти твърдения всичко твое което съм прочел там ще трябва да го погледна с ново око. Аз от оръжия не разбирам.

За приятеля ти фотограф - жалко че не си научил нищо от него. Ако се беше вслушал в думите му, сигурно щеше да чуеш истината "Тялото е жалък придатък към качествения обектив". И от там щеше да ти стане ясно че щом от време оно снима с канон и никон и има техни обективи, шансовете да тегли чертата на обективите които има и да мине към нещо друго са минимални.
                            Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Първоначално публикуван от Goblin Преглед на мнение
                              Малиии
                              Колега, точно пък ти ли се намери да говориш за надменно отношение

Хайде да не ровя стари теми и да не си припомням коронованото ти влитане в темата за оръжията

Между другото след горните ти твърдения всичко твое което съм прочел там ще трябва да го погледна с ново око. Аз от оръжия не разбирам.

За приятеля ти фотограф - жалко че не си научил нищо от него. Ако се беше вслушал в думите му, сигурно щеше да чуеш истината "Тялото е жалък придатък към качествения обектив". И от там щеше да ти стане ясно че щом от време оно снима с канон и никон и има техни обективи, шансовете да тегли чертата на обективите които има и да мине към нещо друго са минимални.
                              И аз ще си сменям апарата - Канон Иксус 50 - моля за съвет( от теб ) - с какъв да го сменя ? Ще се вслушам !
                              А за стрелбата - моля , заповядай ! Стрелбища колкото искаш ! И аз не разбирам от оръжия , споко .
                              А за приятеля ми фотограф - цитирам : " има снимки които с цифров фотоапарат не стават по добри , от колкото с друг" . Затова - за някой снимки дори снима с лента !
                              Това е само за хора , занимаващи се професионално с фотография !
                              И още един въпрос - удоволствие ли ви доставя да спорите не по темата ?
                              Чакам съвета ! Благодаря !

P.S. И личното отношение го знам - моля запази си го за себе си . НО .....не е правилно да го показваш тук ! Жив и здрав !
                              Последно редактирано от bgbul; 25-02-09, 19:41.

Коментар

А тебе удоволствие ли ти доставя да трупаш безмислени постове някакъв норматив ли гониш?
                                When I'm good, I'm very good. When I'm bad, I'm even better!

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X