Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Съвет за фотоапарат ... акъл??

Свий
Темата е затворена.
X
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Съвет за фотоапарат ... акъл??

Здравейте искам акъл ,признавам си че не разбирам много от апарати ,но искам да започна да разбирам ... искам да си купя някакав апарат ... но искам да питам каква е разликата между този вид апарати http://images.digitalshop.ru/big/p/p...8-s-silver.jpg
    и този вид http://img47.imageshack.us/img47/425...ixf60fdea6.jpg
    може да се каже че и двата вида имат по някога еднакви показатели ,първия има в повечето случаи по голям зум ... каква е разликата между двата ,много искам да си зема от първият вид но не разбирам много ,ако може някои по просветен да каже, първия вид се води полу професионален нали ?
    Какво повече е от обикновенните апаратчета ?
    Какво бихте ме посъветвали като марка даси зема ?
    Търся втора ръка ! Аз лично си харесах панасоник нещо като това .http://www.whatdigitalcamera.com/ima...ASONIC-FZ5.gif, какво ще кажете?

Мерси за мненията !

До: Съвет за фотоапарат ... акъл??

Между тия които си посочил няма разлика
    0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
    Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
    Суперскан България www.decbg.com
    Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Първият вид е с по-добра оптика от второто. Второто е джобно, първото е обемисто. Въпрос на избор и на нужди.

Джобно апаратче в джоба ще ти върши много по-добра работа от по-обемист апарат оставен вкъщи
      Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Най-съществената разлика между двата е, че първия има ръчни настройки. Можеш сам да нагласяш скороста и/или блендата. Като по този начин посигаш различни ефекти. Вторият.. насочваш, щракаш и каквото излезе.
        Грамотността е прозорец към интелекта, ако човек не може да усвои дори майчиния си език, то потенциала му за нещо повече е под въпрос.

Коментар

Ако ти трябва тежък апарат за разни художествени фотографии работата е дебела. Нямам представа от актуалните. Ако ти трябва за щрак Марийке на портрет, май става всяка днешна сапунерка. Кой знае какво варио не ти трябва, все едно няма да става за разузнавателен телескоп. А виж ако имаш някой лев, извънредно много си струва да има стабилизатор на изображението. Може да снимаш в движение и без да си професионалист.
          Да, и непременно купувай прахо - влаго - ударозащитен. Всичко друго се саморазпада и скапва от влачене по джобовете.

Коментар

Макс за какво ти е апарата и 3те са аматъорски,аз бих ти препоръчал малкия по-функционален е и навсякаде може да е с теб.професионалните са бая повече парички.

Коментар

Първоначално публикуван от Тодор (Zaarin) Преглед на мнение
              Най-съществената разлика между двата е, че първия има ръчни настройки. Можеш сам да нагласяш скороста и/или блендата. Като по този начин посигаш различни ефекти. Вторият.. насочваш, щракаш и каквото излезе.
              Да де, едното е сапунер, другото-турбо сапунер
              Между другото, фуджито има също ръчни настройки.И super CCD матрицата която ползва е по-добра от към шум от панасониковата
              0888794435, 0878171117- VP44 Simulator
              Дизел сервиз, BOSCH- VP44, Zexel VRZ (Pajero 3.2DID),комън-рейл.
              Суперскан България www.decbg.com
              Машинно почистване на DPF/FAP филтър

Коментар

Аз пък мисля че с първия вариянт е по -добре,защото няма да изтървеш момента както се казва,какво пък толкова че тежи ,ако ще кодиш и по състезания да снимаш за мен лично е по -добър вариант,
                аз снимам с canon a430 и почти всеки път изтървам моментамного ме изнервя.
                http://lh6.ggpht.com/_nwJHDgN9VrQ/Si...128/suzuki.jpg

Коментар

Здравейте,преди Нова година си взех Сони@ 300 . Фотоапарата е чудесен.Обаче за да правиш снимки от различно естество ти трябват още обективи.А някаи от тях са по-скъпи от самия фотоапарат.Така ,че първо бюджета и тогава каквото решиш.А и колегите са прави зависи какво смяташ да правиш и да го ползваш.
                  Поздрави.
                  Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
                  "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
                  "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Преди три месеца си купих Canon SX 110 IS и съм доволен.Избора ми бе определен от наличието на оптичен стабилизатор ,2хАА батерии,цена.Може да видите снимки в Разходки...... .

Коментар

Ако ще става дума конкретно, тогава вероятно не си струва да е Олимпус. Апаратите са много хубави, но използват специфични карти за памет, заради което те пък са много скъпи, и странни акумулатори. За моя едвам намерихме нов в цялата огромна Москва в която има и от пилешко мляко кашкавал навсякъде. В цяла България преди това не се намери ни един акумулатор. За новите сигурно е по-лесно и това не е нещо което се купува всеки ден, но го имай пред вид.

Коментар

Сanon PowerShot S5 IS Стой далеч от това ако искаш снимки на фокус,от година го имам и още не мога да го накарам да снима.

Знам,че сьм слаб фотограф,това го знам.
                        TOYOTA SEQUOIA ‘11
                        W140 S420 '99

Коментар

Ето ти сравнение между трите апарата:

Panasonic Limix DMC- FZ8 Vs Fujifilm FinePix F60fd Vs Panasonic Lumix DMS-FZ5

Лично аз бих избрал Fuji-то поради:
                          - най-добра матрица
                          - най-добрия дисплей
                          - най-малки размери и тегло

Успех в избора!

Коментар

Ето едно полезно четиво, което, надявам се ще помогне при определяне на важните критерии за избор на щракалка http://photo-forum.net/ebook/start.htm

Коментар

Олимпусите си ползват съвсем нормални памет карти. Стефане, твоя явно е бил архивен.
                              Издъних се на Тюринг теста

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X