Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Сьвет за видео камера

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Сьвет за видео камера

Тьрся сьвет за видео камера или поне идея какво да гледам при тьрсенето на сьвременните модели.

Каква карта,какьв сензор,какьв формат..................???

Тия като не ги чете човек 2 години и те измислят какви ли не фифели,а на нов глас да уча кое кьде е ми е трудно.

Някой запознат с това коя камера си заслужава до около 1000$ Щатска цена моля да драсне 2 реда.Камерата ще си я купувам от тук,цената не е тавана,но не сьм и профи да давам 3 бинки за камера и после да я ползвам на автоматичен режим и каквото снима това да гледам.

Добре е да и дьржи батерията поне 2 часа и да има стабилизатор,за другото нямам претенции,но и нямам защото сьм изостанал в тия технологии.

Форум кьдето е обсьждано подобно нещо сьщо ще ми е от полза.

Мерси на папараците.
    TOYOTA SEQUOIA ‘11
    W140 S420 '99

До: Сьвет за видео камера

Ето тук:
    http://forum.setcom.bg/index.php?board=59.0
    Дано ти свърши работа.

Коментар

Понеже спомена "Щатска цена", ако купуваш от отвъд океана обезателно искай PAL.

Коментар

В момента наистина става смяна на поколенията камери - с това ще се запомни началото на 21 век.... И то в няколко посоки:
        - смяна на видеостандарта - от стандартна резолюция SD към висока резолюция HD
        - смяна на видеоформатите - от лентови към безлентови (файлови) носители (дискове или памети)
        - смяна на видео сензора - от CCD матрици към CMOS матрици - това се налага от високата резолюция и изискванията за по-малка консумация на камерата
        - смяна на обективите - високата резолюция и чувствителност на сензорите изискват нов тип обективи, с коренно различни оптични и филтърни характеристики. Обектива вече е и най-скъпата част в съвременната камера.

Разбира се, има и т.нар. хибридни модели, които съчетават няколко стандарта, формата (носителя), имат и възможност за смяна на обективите (с по-качествени или с други параметри)

Така, че е добре, когато се говори за камери, да се определи все пак, за какво основно ще се използват, какви са ограничаващите условия (например малкия габарит води до опростен и слаб обектив), какви са предпочитанията за последваща обработка на картината и архивирането и.

Ако се направи проста таблица с това което знаем и искаме от камерата, избора ще бъде по-лесен.
        Малко четене по форумите и тестовете ще дооформи картината.

Забелязъл съм също, че много хора в крайна сметка купуват нещо много по-различно от това което са планирали, само като са видяли външния вид на някоя камера - "просто ме кефи, не знам защо"

Така, че успех в търсенето. То лоша камера няма - има мързелив оператор
        Show must go on!
        LZ1VES

Коментар

Айде да отговоря вместо брата, че той спинка сега. Обекта на снимки е на 5 месеца, расте бързо и е мъжки. С две думи ще си снима детето. Не вярвам да му трябва супер професионално нещо, ама в същото време няма смисъл да се взима и боклук. Камерата ще се купува от САЩ и ще се ползва пак там /тук де, за нас /. Никoй от "операторите" не е в час от към камери. Ех да беше лодка....
          https://m.youtube.com/watch?v=mIAYxWCXF8A

Коментар

Добре, ясно горе-долу за какво трябва.

Понеже сте в движение и в агресивна среда (морска вода например) ви трябва лека и здрава HD камера, записваща на твърд носител (CF или MS карта например). За такива камери има и евтини боксове или противовлажни калъфи (задължително, ако ще ходи в морето)
            Малкия обектив може да се комплектова с широкоъгълен конвертор (Wide angle converter) когато ще се снима в стая или на тяно място.

Хубава чанта и UV филтър задължително (последния освен всичко пази обектива, и ако се счупи или надраска от детето - струва почти нищо)

В този клас има доста камери:
            Sony - HDR-CX100, HDR-CX105, HDR-CX106, HDR-CX11, HDR-CX12
            JVC - GZ-HM200
            Canon - HF11, HF20, HF 100, HF200
            Panasonic - HDC-SD100K, HDC-SD20, HDC-SD9, HDC-TM20, HDC-TM300

Отидете в някой магазин да ги поразгледате, ама не купувайте веднага...
            Show must go on!
            LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от NIKSD Преглед на мнение
              Айде да отговоря вместо брата, че той спинка сега. Обекта на снимки е на 5 месеца, расте бързо и е мъжки. С две думи ще си снима детето. Не вярвам да му трябва супер професионално нещо, ама в същото време няма смисъл да се взима и боклук. Камерата ще се купува от САЩ и ще се ползва пак там /тук де, за нас /. Никoй от "операторите" не е в час от към камери. Ех да беше лодка....
              Аз ползвам Сони - Handycam (DKR-SR36)- hibrid HDD (Hard diskdriwe).
              Изключително доволен съм - около 700 лева е и със много добри възможности ( зуум оптичен - 40 , оптика Карл Цайс, твърд диск 40 гигабайта, слот за памет , дисплей добър , батерията държи много , директно се гледа на ТВ , качваш клиповете директно в Ютуб и още други дето не съм ги разучил)
              Ще се учудиш от приближението ( зуума). Като професионална е !

http://www.technomarket.bg/product_d...ct_id=09036518
              http://pricebomb.co.uk/c-6/p-1062483...DCR-SR36/specs

Aко искаш да я видиш в действие - аз съм в Пловдив .
              Последно редактирано от bgbul; 21-02-09, 15:29.

Коментар

Колегите са в Щатско, та не знам как ще я видят

Камерата е добра, ама за тяхното офроуд-хоби с лодките (то май професия) по-добре е да вземат камера с твърда памет, не на хард диск. Много пазене иска диска, а като се наводни камерата, после нищо не може да се копира...
                Show must go on!
                LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от BENZBOSS Преглед на мнение
                  Тьрся сьвет за видео камера или поне идея какво да гледам при тьрсенето на сьвременните модели.

Каква карта,какьв сензор,какьв формат..................???

Тия като не ги чете човек 2 години и те измислят какви ли не фифели,а на нов глас да уча кое кьде е ми е трудно.

Някой запознат с това коя камера си заслужава до около 1000$ Щатска цена моля да драсне 2 реда.Камерата ще си я купувам от тук,цената не е тавана,но не сьм и профи да давам 3 бинки за камера и после да я ползвам на автоматичен режим и каквото снима това да гледам.

Добре е да и дьржи батерията поне 2 часа и да има стабилизатор,за другото нямам претенции,но и нямам защото сьм изостанал в тия технологии.

Форум кьдето е обсьждано подобно нещо сьщо ще ми е от полза.

Мерси на папараците.
                  Асене, прочети тази тема
                  http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=37174

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                    Колегите са в Щатско, та не знам как ще я видят

Камерата е добра, ама за тяхното офроуд-хоби с лодките (то май професия) по-добре е да вземат камера с твърда памет, не на хард диск. Много пазене иска диска, а като се наводни камерата, после нищо не може да се копира...
                    Няма сваляем диск - той си е вътре в камерата. Просто така се казва - нама касети , дискове , нищо .
                    Само снимаш и с кабел си сваляш или гледаш направо на телевизора или компа.
                    Ако искаш да е на отделна памет - карта се слага - като в телефоните.
                    Но тази памет ( на камерата - 40 гигабайта) е много . До сега още не съм слагал допълнителна карта !
                    Виж за влагата - нямам опит .

Коментар

Ами имам известен опит с хардискови камери в ниския клас и нито една не оживя дълго след падания и други случки, Ако е само за вкъщи, сигурно става...
                      Но ако искаш да имаш гарантирано това, което си записал с камерата на терен е много важно да може да извадиш носителя и да го смениш веднага. Имаше случай с удавена в локвата камерка - сушихме после, чоплихме диска, но всичко беше изпукало и много материал отиде.
                      А ако тръгнеш нанякъде без лаптопа? Аз обикновено не го нося...
                      На мен лично хардисковия вариант не ми върши работа.
                      Show must go on!
                      LZ1VES

Коментар

Първоначално публикуван от Веско Преглед на мнение
                        Ами имам известен опит с хардискови камери в ниския клас и нито една не оживя дълго след падания и други случки, Ако е само за вкъщи, сигурно става...
                        Но ако искаш да имаш гарантирано това, което си записал с камерата на терен е много важно да може да извадиш носителя и да го смениш веднага. Имаше случай с удавена в локвата камерка - сушихме после, чоплихме диска, но всичко беше изпукало и много материал отиде.
                        А ако тръгнеш нанякъде без лаптопа? Аз обикновено не го нося...
                        На мен лично хардисковия вариант не ми върши работа.
                        Научих нещо полезно . Ще ми е от полза в бъдеще.
                        Благодаря и успех в търсенето !

Коментар

Мерси на Вени и най-вече на Веско за идеите.

Ходих и гледах какво има и кое какво прави в магазина ма кво да видя - те по красота еднакви само дето едните по 300,а другите по 1000 кинта.Голямо сьм теле ма като не се знам и аз какво искам и ...............3 дни опьлченците на Шипка,изчетох нета и се оказва,че за парите си и за качеството както и за целта сьм се насочил леко кьм Canon HF11.

Сони и аз не ги тача вече,беше едно време когато Сони беше Сони,сега в повечето категории Самсунг ги дрьнка даже.
                          Да не говорим,че Сони за камера си иска и нам си кви фифели за прехвьрляне,нам си кви техни си формати,нам си кьв софтуер.............

Обекта както каза брата е сина ми на 5 месеца - няма да лети сьс 120 на залез сльнце над океана.Трябва ми нещо лесно,здраво,просто и на автомат да вади добра картина.Може и да не е евтино - той няма да е бебе вечно.

http://www.camcorderinfo.com/content...to-Gallery.htm

Е го победителя в тьрсенето - един куфар Пеликан,малко зарядни и батерии, карти и айде на снимането.

Мерси на всички взели участие в темата.Скьсах се от четене тия дни.

Още нещо - ако някой има предложение за друго по-добро от това / не е задьлжително да е по-евтино / нека си каже,че смятам до довечера да отида до магазинчето.Може да не е ХАЙТЕК супердупермаматаситрака,че няма кой да си играе толкова с тая техника.

Насочвам,хващам го пред обектива и почвам да снимам - е те тва е основното в задачата.И смятам,че тая ще свьрши работа.

Айде казвайте,че да не се налага утре да я врьщам.
                          TOYOTA SEQUOIA ‘11
                          W140 S420 '99

Коментар

Камерката е добра, щом си я харесал...
                            Като я вземаш питай ги за читав широкоъгълен конвертор, например ImpactDVS-WA45-37 37mm .45x Wide Angle Converter Lens. Ще ти свърши добра работа... Няма да искаш да го свалиш после

За HD камерите, когато се снима от ръка треперенето и клатенето е много гадно. Широкия конвертор разширява зрителния ъгъл и стабилизира визуално картината. Пробвай в магазина....

Pelikan case е истинския! Втора батерия и бърза зареждачка са достъчни - тези камерки лапат малко.

По отношение на качеството - всички фирми намаляват живота на изделията, за да са конкурентни и близки като цена.
                            Е това не мога да разбера - като си поръчват манджа хората, най-евтината ли трябва да ядат задължително? Както и да е, такива са абсолютно всичките....

Поне японските са с по-добър контрол на качеството засега. Всичката битова техника се прави в Китай или наоколо.

За прехвърлянето и обработката пак няма разлика - фирмите имат различни кодеци, ама то на компютъра му е все едно какво смята - слагаш например Сони Вегас и той работи с всички формати. Adobe Premiere също. Нищо повече не трябва - само да напъхаш картата някак си в PC-то.
                            Show must go on!
                            LZ1VES

Коментар

Това ImpactDVS-WA45-37 37mm .45x Wide Angle Converter Lens си го записвам,че няма да го запомня.

А за стабилизатора четох,че тоя е по-добрия вариант от стабито на по-евтините модели.За прехвьрлянето ще е или на ПС или на жената МАКа ще тормозим.

Друго какво да и взимам?Кажи,че колкото повече чета,толкова повече разбирам,че нищо не разбирам
                              TOYOTA SEQUOIA ‘11
                              W140 S420 '99

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X