Хванали сме се за гуша тук с приятел от Тула, Той твърди че като пише във Word и после откаже запазване на текста даже и с почистване на "кошчето"- все едно "някъде там" всичко се запазва и господин Microsoft свободно разполага с неговите ТАЙНИ, Вярно ли е?
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
Тайно-явно
Свий
X
-
До: Тайно-явно
Не... според законите, които са длъжни да съблюдават в US и EU, а и тези на UN от Microsoft нямат правото да събират лична информция! Това, което остава на твоя - пак казвам твоя компютър е Auto Recovery документа и той е толкова криптиран, че ще е по-трудно да се разкриптира от да кажем банковата ти карта... Не че съм фен на Microsoft... направо си ги мразя, но фактите са си факти!Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнениеХванали сме се за гуша тук с приятел от Тула, Той твърди че като пише във Word и после откаже запазване на текста даже и с почистване на "кошчето"- все едно "някъде там" всичко се запазва и господин Microsoft свободно разполага с неговите ТАЙНИ, Вярно ли е?
Препрочетох си поста - за да съм по ясен - при първи установен такъв случай се създава прецедент и всички, които ЛЕГАЛНО са закупили софтуера (Microsoft Office) могат да съдят компанията... След подобен скандал дори и милиардите на Гейтс няма да спасят фирмата... Тук е момента да стана адвокат на дявола... няма как...
Microsoft Office е единственият офис пакет лицензиран за астрономическа/болнична/банкова/математическа употреба, защото всички изчисления (АКО СА ВЯРНО ЗАДАДЕНИ!) са 100 % верни! Това е най-добрия продукт на Microsoft - не сървърите им, не десктоп операционните им системи, не CRM - Office...
-
Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнениеНе... според законите, които са длъжни да съблюдават в US и EU, а и тези на UN от Microsoft нямат правото да събират лична информция! ...
)))
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
Коментар
-
Има такава програма виждал съм лично как след почистване на кошчето след това възстановява фаловете.
Ако си спомняте преди няколко години избухна скандал между ЕС и САЩ по повод на така наречената програма "Ешалон".Не помня подробности ,но мисля че в Париж се съираха и министри от ЕС.Чрез програмата и сателити САЩ могат да получават директно информация от комповете които работят с Майкрософт.САЩ отрекоха категирично но това остана да виси.Някои държави минаха част от компютрите си в държавните ведомства на Линукс.Това си спомням беше преди 8-10 години.Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
"Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
"Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."
Коментар
-
Има:

file scavenger
recover my files
ontrack easyrecovery
http://ntfsundelete.com/
След като проведох бърз разговор с някои момчета по-запознати с компютрите, ето какво ми каза едно от тях:
"" Вярно е, че Word-а си пази копие на файла докато го пишеш, но може да се изключва тая функция. Направена е ако пишеш 1 час например и не си натискал Save и ти спре тока или блокира компютъра - да не загубиш работата. Съвсем тривиално и практично, а не с шпионска цел. Няколко пъти в Excel ме е спасявала тая екстра от загуби (меню Tools - Options - Save - Save AutoRecover...). ""Последно редактирано от Тихомир; 08-09-08, 00:02.
Коментар
-
Колеги, тук не става въпрос за възстановяване на изтрит файл - тук става въпрос за незаконно придобиване на лична информация.
@Nik Nikolov - знам, че изглежда несериозно, но дори и Microsoft са длъжни да се съобразят със законите за човешките права. Доста хора с удоволствие биха видели тази компания в калта, а други не биха допуснали да се спекулира с правата на обикновенните хора. Оставяйки на страна въпроса със законодателството хакер обществото "преслушва" всеки нов продукт на фирмата най-щателно с цел да открие точно такива "задни вратички".
Коментар
-
Не вярвям на системи със затворен код.Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение@Nik Nikolov - знам, че изглежда несериозно, но дори и Microsoft са длъжни да се съобразят със законите за човешките права. Доста хора с удоволствие биха видели тази компания в калта, а други не биха допуснали да се спекулира с правата на обикновенните хора....
Китайското правителство също .
За разлика от китайците, ние българите, няма защо да крием колко сме силни и технически напреднали .
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения
))
Коментар
-
Всеки има право на свое мнение - аз също... Доста хакери, а и доста експерти в IT сигурността са въвлечени в това търсене, за което говорих в по-горен пост... Някакси не смятам, че при всичките тези process viewer-и и decompiler-и на Microsoft, ще им се отдаде да скрият или покрият нещо... а и не смятам, че наистина ще рискуват подобен скандал, само за да ми четата любовните писма към жена ми
ха-ха-ха. Но както по-горе казах - всеки има право на мнение - има добри алтернативи на офис пакета на Microsoft - ако толкова искаш ползвай тях.
Коментар
-
Моите хлапета неведнъж са възстановявяли забърсани файлове, има някаква програма, мисля, че се казва "Restoration", или нещо подобно, и сега пак ще възстановявят, че са ми затрили цялата Metallica...Има ли желание-има и начин!
Коментар
-
Реално ето как стои положението с изтрите файлове от кошчето. Дефакто ОС не изтрива данните от хард диска при изпразване на кошчето а само маркира секторите от хардиска като изтрити и това трае дакато тези сектори не се презапишат с нови данни, по такъв начин от тези сектори може да се възстанови дадената информация именно с такива програмки които сте описали тук в по горните мнения. Та затова ако на някой му се случи случайно да изтрие някой такъв файл то е препоръчително да не записва нови данни на харда или да копира файлове защото тогава процеса на възстановяване може да не бъде обратим или възстановените файлове могат да бъдат силно повредени. А иначе за сигурно изтриване на файлове тоест с физическо изтриване от хард диска то има специални програми за унищожаването на тези файлове така че да не могат да се възстановят в последствие тези данни.
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.
Коментар