Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Тайно-явно

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• Тайно-явно

Хванали сме се за гуша тук с приятел от Тула, Той твърди че като пише във Word и после откаже запазване на текста даже и с почистване на "кошчето"- все едно "някъде там" всичко се запазва и господин Microsoft свободно разполага с неговите ТАЙНИ, Вярно ли е?

До: Тайно-явно

Първоначално публикуван от Симеон Преглед на мнение
    Хванали сме се за гуша тук с приятел от Тула, Той твърди че като пише във Word и после откаже запазване на текста даже и с почистване на "кошчето"- все едно "някъде там" всичко се запазва и господин Microsoft свободно разполага с неговите ТАЙНИ, Вярно ли е?
    Не... според законите, които са длъжни да съблюдават в US и EU, а и тези на UN от Microsoft нямат правото да събират лична информция! Това, което остава на твоя - пак казвам твоя компютър е Auto Recovery документа и той е толкова криптиран, че ще е по-трудно да се разкриптира от да кажем банковата ти карта... Не че съм фен на Microsoft... направо си ги мразя, но фактите са си факти!

Препрочетох си поста - за да съм по ясен - при първи установен такъв случай се създава прецедент и всички, които ЛЕГАЛНО са закупили софтуера (Microsoft Office) могат да съдят компанията... След подобен скандал дори и милиардите на Гейтс няма да спасят фирмата... Тук е момента да стана адвокат на дявола... няма как...

Microsoft Office е единственият офис пакет лицензиран за астрономическа/болнична/банкова/математическа употреба, защото всички изчисления (АКО СА ВЯРНО ЗАДАДЕНИ!) са 100 % верни! Това е най-добрия продукт на Microsoft - не сървърите им, не десктоп операционните им системи, не CRM - Office...
    Последно редактирано от господин никой; 06-09-08, 18:15. Причина: Добавка...

Коментар

Има такава програма(не и помня името),с която можеш да си възтановиш изтритите файлове,дори след като си изхвърлил коша.
      Даже и аз я имах преди,ама не ми е нужна...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
        Не... според законите, които са длъжни да съблюдават в US и EU, а и тези на UN от Microsoft нямат правото да събират лична информция! ...

)))
        Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Има такава програма виждал съм лично как след почистване на кошчето след това възстановява фаловете.
          Ако си спомняте преди няколко години избухна скандал между ЕС и САЩ по повод на така наречената програма "Ешалон".Не помня подробности ,но мисля че в Париж се съираха и министри от ЕС.Чрез програмата и сателити САЩ могат да получават директно информация от комповете които работят с Майкрософт.САЩ отрекоха категирично но това остана да виси.Някои държави минаха част от компютрите си в държавните ведомства на Линукс.Това си спомням беше преди 8-10 години.
          Ланд Ровър-Дискавъри,ТД5-1999 год.,готин е.
          "Мъжко е да обещаеш,човешко да не го изпълниш."
          "Правото на глас,не винаги означава да имаш право на избор."

Коментар

Има:

file scavenger
            recover my files
            ontrack easyrecovery
            http://ntfsundelete.com/

След като проведох бърз разговор с някои момчета по-запознати с компютрите, ето какво ми каза едно от тях:

"" Вярно е, че Word-а си пази копие на файла докато го пишеш, но може да се изключва тая функция. Направена е ако пишеш 1 час например и не си натискал Save и ти спре тока или блокира компютъра - да не загубиш работата. Съвсем тривиално и практично, а не с шпионска цел. Няколко пъти в Excel ме е спасявала тая екстра от загуби (меню Tools - Options - Save - Save AutoRecover...). ""
            Последно редактирано от Тихомир; 07-09-08, 23:02.

Коментар

Колеги, тук не става въпрос за възстановяване на изтрит файл - тук става въпрос за незаконно придобиване на лична информация.

@Nik Nikolov - знам, че изглежда несериозно, но дори и Microsoft са длъжни да се съобразят със законите за човешките права. Доста хора с удоволствие биха видели тази компания в калта, а други не биха допуснали да се спекулира с правата на обикновенните хора. Оставяйки на страна въпроса със законодателството хакер обществото "преслушва" всеки нов продукт на фирмата най-щателно с цел да открие точно такива "задни вратички".
              Последно редактирано от господин никой; 08-09-08, 08:42. Причина: typo...

Коментар

Първоначално публикуван от господин никой Преглед на мнение
                @Nik Nikolov - знам, че изглежда несериозно, но дори и Microsoft са длъжни да се съобразят със законите за човешките права. Доста хора с удоволствие биха видели тази компания в калта, а други не биха допуснали да се спекулира с правата на обикновенните хора....
                Не вярвям на системи със затворен код.
                Китайското правителство също .
                За разлика от китайците, ние българите, няма защо да крием колко сме силни и технически напреднали .
                Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

Всеки има право на свое мнение - аз също... Доста хакери, а и доста експерти в IT сигурността са въвлечени в това търсене, за което говорих в по-горен пост... Някакси не смятам, че при всичките тези process viewer-и и decompiler-и на Microsoft, ще им се отдаде да скрият или покрият нещо... а и не смятам, че наистина ще рискуват подобен скандал, само за да ми четата любовните писма към жена ми ха-ха-ха. Но както по-горе казах - всеки има право на мнение - има добри алтернативи на офис пакета на Microsoft - ако толкова искаш ползвай тях.
                  Последно редактирано от господин никой; 08-09-08, 21:14. Причина: typo...

Коментар

Моите хлапета неведнъж са възстановявяли забърсани файлове, има някаква програма, мисля, че се казва "Restoration", или нещо подобно, и сега пак ще възстановявят, че са ми затрили цялата Metallica...
                    Има ли желание-има и начин!

Коментар

Реално ето как стои положението с изтрите файлове от кошчето. Дефакто ОС не изтрива данните от хард диска при изпразване на кошчето а само маркира секторите от хардиска като изтрити и това трае дакато тези сектори не се презапишат с нови данни, по такъв начин от тези сектори може да се възстанови дадената информация именно с такива програмки които сте описали тук в по горните мнения. Та затова ако на някой му се случи случайно да изтрие някой такъв файл то е препоръчително да не записва нови данни на харда или да копира файлове защото тогава процеса на възстановяване може да не бъде обратим или възстановените файлове могат да бъдат силно повредени. А иначе за сигурно изтриване на файлове тоест с физическо изтриване от хард диска то има специални програми за унищожаването на тези файлове така че да не могат да се възстановят в последствие тези данни.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                      X