Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

До: ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
    Днес видях следният уред. Трансформатор, който се включва към запалката на колата и преобразува тока на 230 волта. Имаше три варианта. Единият 85 лева, а другите по 100 и 120 като този от 120 е с 2 извода за 220 волта. Някой може ли да обясни как става това, дали този уред ще е полезен и заслужава ли си закупуването.

Дали инвертор ще ти е от полза и дали си заслужава покупката, май можеш да си отговориш само ти. Трябват ли ти 220 В в гората и ако отговорът е "да" - за какво? С инвертора можеш напр. да си осигуриш захранване за лаптоп, зареждане на батериите на устройства, за които нямаш зарядно за 12 В и т.п. По този начин можеш да си осигуриш захранване и за различни инструменти - напр. бормашина.

Лично за мен, уредът може да е полезен при по-дълги пътувания и престой в полеви условия.

При всички положения за захранване на по-сериозни консуматори не бих разчитал на инвертор, който се включва в запалката. Най-добре е да е свързан към акумулатора с по-подходящ кабел.
    Последно редактирано от Чавдар (V93); 11-01-08, 14:38. Причина: пропуснат текст
    Ние не сме неутрални!

Коментар

Колеги Чавдар е прав, не може да се пусне сериозен консуматор към запалката.

При мен аз си изведох кабели от акумулатора директно в купето, дебели кабели с отделен предпазител.

Не си правете експерименти да не замирише, запалката си е за дребни нешица

А за гората най-добре си е на Венци Петров решението за експедиции, генератор с ДВГ(не тежи повече от 50 кг според мен), + още една кола с такъв позволяващ включване на 2та едновременно, мощността е достатъчна за повечето строителни ел. уреди + заваръчна техника...
      Но това си е за специализирана употреба, за аматьори инверторчето си е перфектно, при това цената му е колкото на 2 бутилки Абсент говоря за до 1000 ватов инвертор!

Много поздрави,
      Бъдете живи и здрави!

Коментар

...фирмата е www.rinder.org ...
        Как може да се купят разни джунджурии от тази фирма?
        Only after the last tree has been cut down,
        Only after the last river has been poisoned,
        Only after the last fish has been caught,
        Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Тедо/LJ73/ е човека.
          Вижте в доставчици на стоки и услуги.

Коментар

www.rinder.org
            В Практикер се продават същите инвертори, като тези които предлага въпросната фирма.
            Only after the last tree has been cut down,
            Only after the last river has been poisoned,
            Only after the last fish has been caught,
            Only then will you find that money cannot be eaten.

Коментар

Първоначално публикуван от blackfirefly Преглед на мнение
              В Практикер се продават същите инвертори, като тези които предлага въпросната фирма.
              Да де. Нали в Практикер ги видях. Обаче на тях пише "Произведено ЗА Риндер-Австрия", а никъде не пише кой ги е произвел, което ме навява на мисълта, че са китайско производство. Нищо против китайското, но аз си поръчах от Севдо-Disem. Немски.

Коментар

Имамам монтирани 2/Два/ на кораба Единият е 24V/800 W а другият е 24V/2.5 KW и на него работи климатик инвертор.Проблема есъс зареждането на акумолаторите

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                X