Обява

Свий
Няма добавени обяви.

ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

• ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V

Днес видях следният уред. Трансформатор, който се включва към запалката на колата и преобразува тока на 230 волта. Имаше три варианта. Единият 85 лева, а другите по 100 и 120 като този от 120 е с 2 извода за 220 волта. Някой може ли да обясни как става това, дали този уред ще е полезен и заслужава ли си закупуването. Адреса на фирмата е www.rinder.org ама като съм скаран с езиците, не мога дори да го открия на страницата на фирмата.

До: ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V

Това е инвертор
    http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F0%F2%EE%F0
    "Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."

Коментар

Нарича се инвертор . Предназначението му е ясно имаш си 220 в джипа . Лошото е че евтините устройства правят правоъгълни импулси а не синусуида и от това уредите греят и бучат . Хубавите инвертори, които правят синусуидно напрежение са скъпи .
      Най-добрия реглаж на преден и заден мост

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
        Нарича се инвертор . Предназначението му е ясно имаш си 220 в джипа . Лошото е че евтините устройства правят правоъгълни импулси а не синусуида и от това уредите греят и бучат . Хубавите инвертори, които правят синусуидно напрежение са скъпи .
        Добри, колко и от къде? Хубавите имам предвид

Коментар

Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнение
          Защо не сложиш един УПС ? По евтино ще ти излезе .

Коментар

дедото си купи страшен от KONRAD 1000W той го ползва за слънчеви батерии
            ОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!

Коментар

Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнение
              Защо не сложиш един УПС ? По евтино ще ти излезе .
              Хайде сега, пак филм. Ми като не знам какво е УПС.

Коментар

Хайде сега, пак филм. Ми като не знам какво е УПС.
                http://www.computers.bg/statia.php?mysid=1147&t=69

Утре ще видя дали има място да се монтира под таблото във витарата, ... ще излезе между 50 и 150 лв .

Коментар

Значи разбирам, дано да е правилно, че УПС-ът ти осигурява работа около 6-7 минути (това когато е в колата и прекратим подаването на захранване към него). Ако не съм разбрал правилно ме извини, поработих 30-на часа без прекъсване. Та мисълта ми за тези трансформатори е колата да се ползва вместо генератор и да захранва комп, лампа, касетофон или телевизор.

Коментар

Васе здравей,

Аз имам такова и съм го ползвал много, мога да кажа, че на всяко по-дълго пътуване го ползвам, захранва ми телефоните, лаптопа, ПДА, зарядното за ДжиПиЕса и какво ли не, тествал съм поялник 90 Ватов...

Много полезна джаджа, на мен ми стой точно под касетофона на Ферозата и ми е на лесно , контакта сочи пасажерските крака и не ми се пречка на шофирането...

Моя е 300 Вата постоянно 600 Вата пик, 12 220 Волта, взех го от Тедо, мисля го има в раздела Услуги ... много съм доволен, вече 1 година

Търся си обаче голямо такова като на Йори и на Влади, Влади спомена, че е пускал телоподаващо и работело ) което много ме радва, означава си флекс, дрелка, телоподаващо, сума ти джаджи могат да се подкарат при нужда )

Ако имаш път към БПС ела ще ти покажа моето...

Много поздрави,
                    Бъдете живи и здрави!

Коментар

Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнение
                      Търся си обаче голямо такова като на Йори и на Влади, Влади спомена, че е пускал телоподаващо и работело ) което много ме радва, означава си флекс, дрелка, телоподаващо, сума ти джаджи могат да се подкарат при нужда )

Ако имаш път към БПС ела ще ти покажа моето...

Много поздрави,
                      Това с телоподаващото, сигурно ли е ???? ))) Пусковият ток на уредите, които си изброил е много голям. Инверторът за такива уреди е коренно различно устройство с ДРУГА цена. Захранващите му кабели трябва да са като на лебедка, имай в превид.
                      Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения ))

Коментар

правоъгълните импулси са проблем само за електромоторите за променлив ток... а най-използваните консуматори в автомобила са компютри и др. електроника, която така или иначе има вградено захранване и работи на ниско постоянно напрежение...
                        помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117

Коментар

Като изключим телоподаващото, ако останалите уреди са с регулатор на оборотите, проблемът с големия пусков ток отпада.
                          Не чета коментари и не отговарям на такива.

И коментаторите...

Коментар

Здравейте,

Не разбирам от токове, но помня много добре, какво каза Влади(чух с ушите си, преди месец два мисля), каза, че има от онези мощните инвертори 2400 Вата мисля и нагоре... и каза, че е тествал с телоподаващото и работи...

Много поздрави,
                            Бъдете живи и здрави!

Коментар

Най-добре самият Влади да каже какъв е неговият и как го е тествал.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                              X