Днес видях следният уред. Трансформатор, който се включва към запалката на колата и преобразува тока на 230 волта. Имаше три варианта. Единият 85 лева, а другите по 100 и 120 като този от 120 е с 2 извода за 220 волта. Някой може ли да обясни как става това, дали този уред ще е полезен и заслужава ли си закупуването. Адреса на фирмата е www.rinder.org ама като съм скаран с езиците, не мога дори да го открия на страницата на фирмата.
Обява
Свий
Няма добавени обяви.
ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V
Свий
X
-
До: ТРАНСФОРМАТОР от 12 на 230 V
Това е инвертор
http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...E5%F0%F2%EE%F0"Eсли говно присыпать пудрой, мы получим говно, присыпанное пудрой."
-
Нарича се инвертор . Предназначението му е ясно имаш си 220 в джипа . Лошото е че евтините устройства правят правоъгълни импулси а не синусуида и от това уредите греят и бучат . Хубавите инвертори, които правят синусуидно напрежение са скъпи .Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнениеНарича се инвертор . Предназначението му е ясно имаш си 220 в джипа . Лошото е че евтините устройства правят правоъгълни импулси а не синусуида и от това уредите греят и бучат . Хубавите инвертори, които правят синусуидно напрежение са скъпи .
Коментар
-
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнениеДобри, колко и от къде? Хубавите имам предвидНай-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнениеДобри, колко и от къде? Хубавите имам предвидОТИВАМ ДА СЛАГАМ КАЛНИЦИ НА ТРЪБАРКАТА !!!!!!!
Коментар
-
Първоначално публикуван от v0id Преглед на мнениеЗащо не сложиш един УПС ? По евтино ще ти излезе .Ми като не знам какво е УПС.
Коментар
-
Първоначално публикуван от kolonal Преглед на мнениеХайде сега, пак филм.Ми като не знам какво е УПС.
Утре ще видя дали има място да се монтира под таблото във витарата, ... ще излезе между 50 и 150 лв .Най-добрия реглаж на преден и заден мост
Коментар
-
Значи разбирам, дано да е правилно, че УПС-ът ти осигурява работа около 6-7 минути (това когато е в колата и прекратим подаването на захранване към него). Ако не съм разбрал правилно ме извини, поработих 30-на часа без прекъсване. Та мисълта ми за тези трансформатори е колата да се ползва вместо генератор и да захранва комп, лампа, касетофон или телевизор.
Коментар
-
Васе здравей,
Аз имам такова и съм го ползвал много, мога да кажа, че на всяко по-дълго пътуване го ползвам, захранва ми телефоните, лаптопа, ПДА, зарядното за ДжиПиЕса и какво ли не, тествал съм поялник 90 Ватов...
Много полезна джаджа, на мен ми стой точно под касетофона на Ферозата и ми е на лесно , контакта сочи пасажерските крака и не ми се пречка на шофирането...
Моя е 300 Вата постоянно 600 Вата пик, 12 220 Волта, взех го от Тедо, мисля го има в раздела Услуги ... много съм доволен, вече 1 година
Търся си обаче голямо такова като на Йори и на Влади, Влади спомена, че е пускал телоподаващо и работело) което много ме радва, означава си флекс, дрелка, телоподаващо, сума ти джаджи могат да се подкарат при нужда
)
Ако имаш път към БПС ела ще ти покажа моето...
Много поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
-
Първоначално публикуван от BatGeorgeone Преглед на мнениеТърся си обаче голямо такова като на Йори и на Влади, Влади спомена, че е пускал телоподаващо и работело) което много ме радва, означава си флекс, дрелка, телоподаващо, сума ти джаджи могат да се подкарат при нужда
)
Ако имаш път към БПС ела ще ти покажа моето...
Много поздрави,))) Пусковият ток на уредите, които си изброил е много голям. Инверторът за такива уреди е коренно различно устройство с ДРУГА цена. Захранващите му кабели трябва да са като на лебедка, имай в превид.
Не ми пука за лака , а за пропуснатите приключения))
Коментар
-
правоъгълните импулси са проблем само за електромоторите за променлив ток... а най-използваните консуматори в автомобила са компютри и др. електроника, която така или иначе има вградено захранване и работи на ниско постоянно напрежение...помогнете да открием откраднатите двигатели http://forum.offroad-bulgaria.com/sh...ad.php?t=59117
Коментар
-
Като изключим телоподаващото, ако останалите уреди са с регулатор на оборотите, проблемът с големия пусков ток отпада.
Коментар
-
Здравейте,
Не разбирам от токове, но помня много добре, какво каза Влади(чух с ушите си, преди месец два мисля), каза, че има от онези мощните инвертори 2400 Вата мисля и нагоре... и каза, че е тествал с телоподаващото и работи...
Много поздрави,Бъдете живи и здрави!
Коментар
Активност за темата
Свий
В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.
Най-много потребители онлайн 8,787 в 16:37 на 21-06-23.
Коментар