Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видео наблюдение на вилата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видео наблюдение на вилата

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
    Нали за това говорим
    Аз малко съм недочел. Останал съм с впечатлението, че ще ползваш камерата на телефона. Под най-евтиното решение имам предвид, ако ще е една камера, да се ползва тази на телефона. Иначе, ако ще се купуват камери, бисквитки се намират и за 20-30лв, а както е писал Glow, може да се вземе с договора.
    Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Т.е. без 3G рутер, само с телефон. До момента съм тествал 15-тина продрамки, представени за наблюдение, без да вършат работа. Но мисля, че има няколко от раздела авто, правещи телефона на DVR, които упловат картинки и видео в рвално време. Също хубав момент е да се предвиди дистанционрн достъп до телефона.

Sent from my MotoE2(4G-LTE) using Tapatalk
      Последно редактирано от p-pleven; 04-01-17, 06:07.
      Публикувайте отговор

Коментар

Без. Само за една камера, ако говорим, то спокойно може да се ползва тази на някой телефон. Не е най-удобното решение, но е най-бюджетното. Иначе една бисквитка и колкото трябват евтини IP камери с WiFi (ако позволява разстоянието), ако не, репитер някъде по средата или 3G рутер с LAN портове, евтини IP камери и много кабел.

Коментар

Това с телефона нещо не си го представям. Ще сложиш телефон, хаиде да не е баш на открито ами под навес. Към него ще пуснеш усб кабел от зарядно, като там също има лимити до 2-3 метра, а стандартните са метър. После ще разчиташ на приложение да прави и праща снимки 24/7...
          По първа точка този телвфон, ще занимне за по малко от месец само от влагата. По втора точка усб захранването и трудно се прекарва през дупки, освен ако не срежеш кабела или направиш по сериозна дупка Отделно не е особенно добра идея да оставяш телефон на зарядно 24/7. При последния случаи завърши с гръмнана батерия(или заредно) не помне вече. Имам и едно оригинално зарядно сони дето не е издевателствано така и пак свири яко...
          По следвашата точка. Колко ще е надеждна тази система. Разчитаща на телефон с андроид...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
            Това с телефона нещо не си го представям. Ще сложиш телефон, хаиде да не е баш на открито ами под навес. Към него ще пуснеш усб кабел от зарядно, като там също има лимити до 2-3 метра, а стандартните са метър. После ще разчиташ на приложение да прави и праща снимки 24/7...
            По първа точка този телвфон, ще занимне за по малко от месец само от влагата. По втора точка усб захранването и трудно се прекарва през дупки, освен ако не срежеш кабела или направиш по сериозна дупка Отделно не е особенно добра идея да оставяш телефон на зарядно 24/7. При последния случаи завърши с гръмнана батерия(или заредно) не помне вече. Имам и едно оригинално зарядно сони дето не е издевателствано така и пак свири яко...
            По следвашата точка. Колко ще е надеждна тази система. Разчитаща на телефон с андроид...
            Приятелю,ненужно се притесняваш за тези неща. Всичко е работещо:
            - всеки телефон, който "носи" на влага е ОК. Ако не носи влага - може да се постави в нещо, което да го пази (преди 10 години слагахме ИП-камери в пластмасови кутии и им правехме дупки за обектива и стъкло "да вижда"... примерно)
            - може да се сглоби USB кабел без да се реже;
            - телефон 24/7/365(+1) си е нормално да работи.. освен новите и модерните, от типа samsung note, доказано гърмящи....

Публикувайте отговор

Коментар

Една водоустойчива кутийка с прозрачен капак за под 10лв ще свърши работа. Същото важи и за камерите, тъй като водо/влагоустойчивите модели са доста по-скъпи от обикновените такива. Ако пък е под навес и няма опасност вятъра да засили дъжд и сняг към него, не му трябва нищо. Не е необходимо да се пуска USB кабел, а най-обикновен захранващ. Дори да се налага да се прекрава USB букса през някаква дупка, то тя не е по-голяма от обикновена захранваща такава (да не казвам и че е по-малка). Нищо няма да и стане на батерията, нито на телефона, ако са вклюени 24/7. Всички телефони изключват захранването към батерията, когато се зареди напълно, така че тя не е постоянно под напрежение. Телефона така или иначе си е 24/7 включен към някакво захранване. Ако телефона или зарядното са некачествени/имат проблем - да, гърмят си като всяка друга техника. Доколкото телефон с Андроид работи с всякакви приложения дълго време без да е необходим рестарт и без да забива, то се получава доста надеждна система за работа с едно приложение.

Коментар

Първоначално публикуван от p-pleven Преглед на мнение
                Приятелю,ненужно се притесняваш за тези неща. Всичко е работещо:
                - всеки телефон, който "носи" на влага е ОК. Ако не носи влага - може да се постави в нещо, което да го пази (преди 10 години слагахме ИП-камери в пластмасови кутии и им правехме дупки за обектива и стъкло "да вижда"... примерно)
                - може да се сглоби USB кабел без да се реже;
                - телефон 24/7/365(+1) си е нормално да работи.. освен новите и модерните, от типа samsung note, доказано гърмящи....

Телефона издържащ на влага не струва 50 лв.
                Кутията влагозащитена 10-12 лв. Със стъкълце не съм вижда, но ако има ще е някакво мътно плексигласово като на ел таблата. Естествено с малко желание може да се направи нещо с истинско стъкло, но и това струва пари/време. И остава въпроса, че дори всичко да е направено в тая кутия ще трябва да се сложи и отопление, иначе стъкълцето постоянно ще е в мъгла...
                За нощно виждане изобщо няма да говоря... Не, че не може и IR да се сложи в кутията, ама такава home made камера със сигурност ще надмине стоиноста на готовата такава и пак ще е доста далече от нея...
                При условие, че една IP камера е 150 лв, рутера е безплатен като се вземе с договор, и за пези пари ще имаш качествено наблюдение на което може да разчиташ, не виждам особен смисъл от гимнастиката с телефона

Коментар

Капака е от плексилглас, но не е мътен, освен ако зорлем не си го намериш такъв. Отопление не му трябва, само една платмасова козирка. Прожектор с датчик за движение за 15лв върши работа, IR най-вероятно няма да се вижда. И казах, че не е най-удобното решение, а че е най-бюджетното. И за 150лв не може да имаш качествено наблюдение, на което можеш да разчиташ.

ПС: Що се отнася до водоустойчивостта:

3-4лв:

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:97489646_1_800x600_vodoustoychiv-kalaf-za-telefon-gr-pleven.jpg
Прегледи:1
Размер:46.3 КБ
ID:5739522

Коментар

Телефона издържащ на влага не струва 50 лв.
                    Кутията влагозащитена 10-12 лв. Със стъкълце не съм вижда, но ако има ще е някакво мътно плексигласово като на ел таблата. Естествено с малко желание може да се направи нещо с истинско стъкло, но и това струва пари/време. И остава въпроса, че дори всичко да е направено в тая кутия ще трябва да се сложи и отопление, иначе стъкълцето постоянно ще е в мъгла...
                    За нощно виждане изобщо няма да говоря... Не, че не може и IR да се сложи в кутията, ама такава home made камера със сигурност ще надмине стоиноста на готовата такава и пак ще е доста далече от нея...
                    При условие, че една IP камера е 150 лв, рутера е безплатен като се вземе с договор, и за пези пари ще имаш качествено наблюдение на което може да разчиташ, не виждам особен смисъл от гимнастиката с телефона
                    За 50-100лв. има прекрасни hd ip камери с моушън детект, аларми с кадър/видео по мейл/фтп, прайвъси маск, dyndns и с 20-30 метра инфрачервено осветление. Телефонът ще се ползва единственно и само за рутер и шлюз към интернет. Водоустойчивост се постига и с просто пликче като горното или кутия за храна и т.н. А захранването ако е толкова зор може да се пусне и по няколко десетки метра мостови 1мм2 за няколко лева.
                    WG 2.7 CRD

Коментар

Първоначално публикуван от imarh Преглед на мнение
                      Телефонът ще се ползва единственно и само за рутер и шлюз към интернет.
                      Вземи си една бисквитка (3G мобилно рутерче) - втора употреба са по 20-50лв и са много по-добре от tethering на телефон.

ПС: Не разчитай, че всичко, което пише в характеристиките на китайските камери, ще работи идеално.
                      Последно редактирано от silverfox; 04-01-17, 21:42.

Коментар

Хаха това пликче ако го укачиш вънка пред вратата(особенно с iphone вътре) ще изчезне първо, и даже няма да си правят труда да влизат вътре . Отделно, че за да пуснеш захранване, трябва да пробиеш пликчето, но това са подробности.
                        За 150 лв можеш да си вземеш про HD камера на 1.3 Mpx за външен монтаж с IR на 20 метра. А далиможеш да разчиташ... Със сугирност в случая камерата няма да е слабото звено, а интернета...
                        А иначе за какво спорим, дали може нета да се пусне с телефон? Може ама защо като може да си вземеш модем и реално ип?

Коментар

Хаха това пликче ако го укачиш вънка пред вратата(особенно с iphone вътре) ще изчезне първо, и даже няма да си правят труда да влизат вътре . Отделно, че за да пуснеш захранване, трябва да пробиеш пликчето, но това са подробности.
                          Започваш да се излагаш! Дали ще окачиш пликче с телефон за 30лв (никой не е споменавал iPhone, не че няма и такива iPhon-и) или ще закачиш някаква камера е все тая. Или те крадците камерите ги заобикалят и не ги бутат? За пробиване на пликчето - ти за силикон чувал ли си? Сега сметни в семтката и пирона дето трябва да го окачиш "над вратата". Доставчика на мобилна услуга изобщо не се интересува дали ще ползваш телефон или модем, за да ти предостави реално IP (между другото не знам дали мобилните оператори предоставят такова, но това изобщо не е проблем).

ПС: Ако я има опцията да вземат окачения телефон за 30лв и не влизат в къщата, всеки месец ще им слагам нов, зер толкова струва СОТ-а, ама надали.
                          Последно редактирано от silverfox; 04-01-17, 22:16.

Коментар

Абе хора в каква посока отивате при положение, че се предлагат такива- http://www.kassabasystems.com/4kv-hd...nie-s-4-kameri Модераторите да преценят дали да го изтрият, но едно елементарно търсене в Гугъл като напишеш (комлект за видео наблюдение- цена) показва всевъзможни варианти на пълни комплекти с 1, 2 3 ,4 или колкото искаме камери със всичко към тях и кабели по 20 метра започващи от около 100 лв. А за около 200лв пълен комплект с 4 камери.

Коментар

Първоначално публикуван от CCCP Преглед на мнение
                              Абе хора в каква посока отивате при положение, че се предлагат такива- http://www.kassabasystems.com/4kv-hd...nie-s-4-kameri Модераторите да преценят дали да го изтрият, но едно елементарно търсене в Гугъл като напишеш (комлект за видео наблюдение- цена) показва всевъзможни варианти на пълни комплекти с 1, 2 3 ,4 или колкото искаме камери със всичко към тях и кабели по 20 метра започващи от около 100 лв. А за около 200лв пълен комплект с 4 камери.
                              Въпросът е дали на вилата ти това няма да се окаже най-скъпото нещо, т.е. инвестираш 200лв за да пазиш общо имущество под тази стойност и то без никаква гаранция за опазване. Системите за видеонаблюдение се заобикалят много лесно.

Коментар

Е за мен лично тук възниква въпроса ако няма имущество поне за 200лв а това може да е само хладилник, то за какво ти е видео наблюдение? А и наглед евтините бг инженеринг решения може да се окажат по- скъпи от едно комплектче от този тип.

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 1 потребители онлайн. 0 потребители и 1 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X