Обява

Свий
Няма добавени обяви.

Видео наблюдение на вилата

Свий
X

• Филтър
  • Час
  • Покажи
Изчисти всичко
нови мнения

От: Видео наблюдение на вилата

Тъй като работя във фирмата изключителен вносител на HIKVISION, от ежедневния опит мога да споделя че читава камера за под 60-70лв. мнооого трудно. Това е дъното. Имаме много случай с хора закупили си комплекти с по 4-ри или 8 камери и DVR без марка при които след 4 месеца изгаря първата камера след 8 месеца втората и до две години вече всичко е за изхвърляне. Не ги приемат гаранционно. Нямат поддръжка.
    Без да рекламирам марката препоръчвам да се купува известна на пазара техника с гаранция и сервиз. За много от техниката след време се отварят допълнителни възможности само с ъпдейт на фърмуера на устройствата.

В момента абсолютен хит са HD-TVI камерите. Цифрова камера по преносната среда на аналогова. Много по-добро качество. Препоръчвам ги и то поне 2MPx.

Това с местата където няма качествен интернет е проблем. На много места освен че мрежата е бавна, IP-то освен че е динамично, не е и реално. Като цяло усилията трябва да се съсредоточат към осигуряване на качествен интернет, останалото е лесна работа.
    "Когато целта е всичко и пътят е без значение"

Grand Cherokee Limited 2.7CRD

Коментар

Много си прав колега, за интернета, това е основата на нещата.Ама народа се отнесе на 3G, 24G и т.н..За градска среда където ги има тези екстри става, ама на 10-15км от населеното място и встрани от главни пътища няма 1G, даже и 0,5G няма.Основното е да се подсигури много добър нет и да е стабилен, другото е един-два дни работа по инсталация и настройка на техниката.И хубаво и ефтино няма!
      УАЗ 452Д,ML270CDI,Ford Transit, DAIHATSU Terios, Волга 2410 GSM 0898677185

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
        Сега остава да уточним кой какво има предвид под професионална камера и всичко ще е 6, защото аз камера с такива характеристики мога да си намеря на тази цена, при това Hikvision, която се води никак не лоша марка и за домашна употреба се е утрепала. Но опрем ли до професионални GeoVision, Pelco, Dahua, че дори и Hikvision, цените стават двойно, тройно и десеторно по-големи.
        От изброените само хиквижъна показват стремеж към иновации,останалите лежат на стари лаври.За да не съм голословен ,работя със всички изброени,имам и на склад.
        Аз към хиквижъна пък съм и най критичен и по мое мнение са ми най проблемни в частта ИП камери.

Първоначално публикуван от Interceptor Преглед на мнение
        Тъй като работя във фирмата изключителен вносител на HIKVISION, от ежедневния опит мога да споделя че читава камера за под 60-70лв. мнооого трудно. Това е дъното. Имаме много случай с хора закупили си комплекти с по 4-ри или 8 камери и DVR без марка при които след 4 месеца изгаря първата камера след 8 месеца втората и до две години вече всичко е за изхвърляне. Не ги приемат гаранционно. Нямат поддръжка.
        Без да рекламирам марката препоръчвам да се купува известна на пазара техника с гаранция и сервиз. За много от техниката след време се отварят допълнителни възможности само с ъпдейт на фърмуера на устройствата.

В момента абсолютен хит са HD-TVI камерите. Цифрова камера по преносната среда на аналогова. Много по-добро качество. Препоръчвам ги и то поне 2MPx.

Това с местата където няма качествен интернет е проблем. На много места освен че мрежата е бавна, IP-то освен че е динамично, не е и реално. Като цяло усилията трябва да се съсредоточат към осигуряване на качествен интернет, останалото е лесна работа.
        Надявам се визираш аналогова камера.
        Всъщност ми се ще да направя един тест с турбото ама пусто време

Изпратено от моят 2014813 с помощта на Tapatalk
        Последно редактирано от Чавдар (V93); 06-01-17, 07:54.
        Galloper 2 Exceed 1998 2.5 TDI .Kia Ceed 2009 1.4 CVVT .Ford Connect 1.8 TDCI 90 hp 2010
        Kawasaki Versys 650 2008 Suzuki 600 DUCATO 3.L 180 hp. и други
        Анатолий Пейчинов o8875о9815
        https://dvrbg.com/

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
          Колеги дайте идея за автоматична камера за вилата ми . Там няма интернет и не искам сложни системи . Искам просто устройство което да снима и запаметява кадрите само когато има движение за да мога да видя кой е ходил там докато ме няма . Добре ще е ако има вградена батерия в случай че прекъснат захранването от мрежата .
          Такова нещо не съм виждал. Ще трябва да си го сглобиш - камера на 5V с SD слот за запис на избражения при засичане на движение, голяма външна батерия и толкоз. Захранването в батерията, изхода на батерията в камерата.
          Търсиш в гугъла "security camera sd card 5v" и намираш от това та до каквото си харесаш. Под външна батерия имам предвид power bank. Може да си го сглобиш и с 12V батерия, примерно 7-12А, но ще ти трябва схема за зареждане на батерията.
          Седя и си мисля... по едно време усещам, че само седя...

Коментар

Или просто пише 'ловна камера' в гугъл...

Коментар

Първоначално публикуван от Glow Преглед на мнение
              Или просто пише 'ловна камера' в гугъл...
              Имат ли опция за външно захранване?

Коментар

Първоначално публикуван от silverfox Преглед на мнение
                Имат ли опция за външно захранване?
                Да ако искаш и със слънчев панел може да я захраниш...

Коментар

Значи са идеални.

Коментар

Виждам, че упорито се правят опити за откриване на топлата вода.

Коментар

Първоначално публикуван от u_bo Преглед на мнение
                      Виждам, че упорито се правят опити за откриване на топлата вода.
                      Имаш нещо да споделяш или си прекалено навътре в нещата, гледаш отвисочко и след няколко страници тема правиш абсолютно безполезно умно заключение?

ПС: Аха - видях ти напъните в началото на темата.
                      Последно редактирано от silverfox; 07-01-17, 18:58.

Коментар

Първоначално публикуван от павле Преглед на мнение
                        Колеги дайте идея за автоматична камера за вилата ми . Там няма интернет и не искам сложни системи . Искам просто устройство което да снима и запаметява кадрите само когато има движение за да мога да видя кой е ходил там докато ме няма . Добре ще е ако има вградена батерия в случай че прекъснат захранването от мрежата .
                        D-Link DCS-942L - 150лв:

Security
                        • Send snapshots or video clips to your e-mail address or FTP server
                        • 16GB MicroSD card included, supporting continuous recording up to 7 days1
                        • Motion detection with a built-in PIR sensor
                        • Sound level detection

Натиснете снимката за да я уголемите

Име:dcs942lb1image-lfront.jpg
Прегледи:1
Размер:25.8 КБ
ID:5739761
                        Няма собствено захранване, но може да се сложи UPS.
                        Разбира се, сигурно има и по-евтини, и по-скъпи решения

ПП Темата малко се разгорещи ... да вметна само, че при евтините камери, с ниско качество на картината, е почти невъзможно да се разпознае човек, особено при лошо осветление и движение. И при един инцидент, хората обикновено хвърлят евтиното оборудване и си купуват няколко пъти по-скъпо, в случай че държат на това, което пазят.

Коментар

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
                          D-Link DCS-942L - 150лв
                          1. Не е предназначена за външно монтиране.
                          2. IR до 5 метра. Съвсем нормално за стая, до никъде на вила.
                          3. Въпреки, че е по-скъпа камерата, резолюцията и е 640х480... Тъй като не е евтина камера, предполагаш, че с нея ще разпознаеш човек на повече от 5-10 метра?
                          4. Не е необходим чак UPS. Тази също може да се захрани с power bank.

Първоначално публикуван от connann Преглед на мнение
                          Разбира се, сигурно има и по-евтини, и по-скъпи решения
                          А ти имаш преки впечатления от тази камера и си я ползвал в подобни условия или просто си ровиш из нета и си избираш напосоки разни неща?

Коментар

Човекът не е казал дали е за вътре или вън ... а и може да я сложи отвътре на прозореца /където е и по-сигурно/ и да гледа навън ... Освен това иска готово и лесно решение, не направи си сам.
                            Камерата е по-скъпа заради мрежовите функции и PIR-а иначе не е нищо особено и позволява бъдещ ъпгрейд и към отдалечено наблюдение, ако се пусне нет ..., няколко мнения по-горе беше предложена една камера за ~18$, която няма такава възможност и всеки път трябва да и се сваля картата, за да се преглежда. Разбира се, и това е работещ вариант. Значителен минус е, че IR на камерата нощно време се забелязва от далеч и ще привлича не само комари... и всеки ще може да я забележи и да гепи камерата заедно с sd картата. Затова външно разположение на камера на неохраняем обект е рисково. Но 18 долара едва ли са проблем.

По принцип, да, ровя в нета , но точно тази марка я внасяме в работата и затова я знам, че я има. Но не се опитвам да я пробутвам и заплатата ми не зависи от това , нито се опитвам да се заяждам с някой, пиша това, което знам. За другото питам или ровя в нета.
                            Имам преки впечатления от подобни модели на D-Link, както и на Bosch, Cisco и др. и най-вече Mobotix, в къщи съм с аналогови камери с DVR със средна цена 250лв, ако ще сменям някоя камера, ще взема по-скъпа, с по-евтини вече съм бил.

Споменатия по-горе IR върши реална работа до метър, до 5 метра може само сянка да видиш, така че не трябва да се разчита на него. Трябва си прожектор.

Аз лично какво бих направил - взимам си най-евтиното възможно решение и следя дали някой ми обикаля системно около или във вилата. Ако от записа не мога да разбера кой е, минавам на по-скъпо решение с по-добри камери и ги слагам на по-стратегически места, така че лицето да се хваща от максимум 2 метра.

Коментар

За да не си говорим наизуст и за ползата от видео наблюдение.
                              Сравнение на няколко камери, ако някой не е виждал такова нещо, да знае какво да очаква и дали да очаква изобщо нещо:

D-Link 640x480 - осветление с прожектори. По здрач, гаранция, че никой и нищо не може да бъде разпознато. Размазаното лице не е визуален ефект, така си снима:

Име:930.avi_000000054.jpg
Размер:201.8 КБ
ID:5739778

Аналогова камера - 15лв:

Име:2010-07-16_13-55-40.avi_000008068.jpg
Размер:38.7 КБ
ID:5739779

Аналогова камера - 150лв, 4-5 метра разстояние, който може да разпознае "човека". /520 ТВ линии/ IR осветеност: 40m - на практика едно петно точно пред камерата осветява.

Име:CAM02_20120704212449_1717736010.avi_000066080.jpg
Размер:216.4 КБ
ID:5739780

Аналогова камера - 100лв - 12 метра /420 ТВ линии/ IR - 20 метра, реално само зимата върши работа, когато всичко е бяло. Ограденото място е "човек". Записът върши работа само за констатация, че решетката на канала е гепена от човек, а не е отвята от вятъра.

Име:CAM05_20121028160000_770123318.avi_000158800.jpg
Размер:180.4 КБ
ID:5739784

2048x1536 - цифрова камера, за съжаление сайта сгъва картината на половина, резолюцията е х2, номера на коли не могат да бъдат различени, максимум от около 10 метра с този обектив:

Име:E00000.jpg
Размер:113.2 КБ
ID:5739783

Коментар

Върти ми се и на мене идея за наблюдение , но смятам да е готова система и се чудех жична ли или безжична ? Жицата ми се струва по-сигурна .. ?

Коментар

Активност за темата

Свий

В момента има 0 потребители онлайн. 0 потребители и 0 гости.

Най-много потребители онлайн 8,787 в 17:37 на 21-06-23.

Зареждам...
                                X